Mai sunt doar două zile până la Ungaria – România, meciul care ne poate califica la Euro 2016, și fotbaliștii convocați de Anghel Iordănescu încep să intre în febra jocului. Dată fiind importanța partidei și pentru suporteri, Ungaria fiind considerat un adversar „de tradiție” al României, în ultimele zile au apărut mai multe reacții ale fotbaliștilor importanți care au cerut sprijinul fanilor pentru a obține victoria la Budapesta. Ultimul dintre aceștia este Ciprian Tătărușanu, fotbalistul Fiorentinei, cel care a oferit un interviu pe contul de Facebook „Eu sunt 12”. Fostul portar al Stelei a abordat amânunte mai puțin știute din viața lui, a vorbit despre momentele în care suporterii înfrumusețează viața fotbaliștilor și a rememorat clipele în care echipa națională i-a marcat copilăria.
Sunt 50.000 de oameni în tribune și vreo 20 de milioane la televizor. S-a ajuns la penalty-uri. Ce e în capul tău atunci? Mă bucur de acel moment și fac tot ce depinde de mine să câștigăm. Presiunea este mare, așa că încerc să-mi păstrez concentrarea.
Ce înseamnă suporterul pentru un fotbalist? Suproterul român te mai și înjură când echipa pierde și tu faci o partidă slabă. Dar este foarte important pentru un fotbalist, până la urmă jucăm pentru suporteri, nu?
Te-ai gândit la ce meci îți duci băiatul prima oară pe stadion? Îl lași să facă fotbal dacă își dorește? A fost deja la multe meciuri! Primul lui meci a fost Steaua – Oțelul 2-2 prin 2014. Dacă lui îi place, normal că-l las.
Cu ce echipă o să țină băiatul tău? Cu România!
Portarii nu-și permit să fie spectaculoși. Dar nebuni da. Pe o scară de la 1 la 9 (Spitalul 9), unde te situezi ca doză de nebunie? Pot fi spectaculos dacă ești în același timp și eficient. Portarii nu sunt nebuni, au doar un plus de curaj spre deosebire de restul jucătorilor.
Ciprian Tătărușanu a fost în poartă și în meciul tur dintre România și Ungaria. Foto: Andreea Alexandru
Ai cel mai mult timp să observi galeria într-un meci. Care e momentul tău preferat? Începuturile de meci sunt cele mai plăcute, e superb când fanii dau drumul la coregrafii.
Ce simți când ți se strigă numele? Este o senzație frumoasă. Dacă ți se strigă numele pe stadion înseamnă că ai făcut ceva special.
Ce poreclă de antrenor ai avea? Nu mă văd antrenor.
De când datează cea mai veche prietenie a ta? Practic de când mă știu. Suntem de aceeași vârstă și am crescut în același bloc. În prezent e nașul meu.
România în finala Euro la anul. Pentru câte Extraverale intri în poartă? Nu îmi trebuie pastile să trăiesc o așa bucurie. Ar fi o MARE plăcere.
Să vedem ce memorie ai: care a fost scorul primului meci oficial pe care l-ai jucat la națională, ca junior? Nu am jucat pentru juniorii naționalei. Primul meci pentru națională a fost la tineret, Turcia – România 2-1.
Ai ieșit pe străzi în ’94? Eram prea mic să ies în stradă, țin minte că fratele meu a pus ceasul să sune să vedem meciul cu Columbia pentru că părinții nu ne lăsau să stăm atât de târziu la TV (ei erau la niște vecini să vadă meciul). De cele mai multe ori mama ne făcea clătite mie și fratelui meu când era un meci al naționalei.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER