INTERVIU cu Răzvan Oaidă înainte de Danemarca – România. „Și Anglia era favorită pe hârtie!” Mijlocașul susține că se aseamănă cu Ibrahimovici, răspunde la întrebarea Steaua sau FCSB și dezvăluie numele celor trei seriale care-l țin lipit de laptop. Plus unde-i plac tatuajele
Danemarca U21 – România U21, 10 septembrie, 19:30 (ora României), e primul meci din preliminariile EURO 2021 al „tricolorilor”, partida urmând a avea loc la Aalborg. Răzvan Oaidă (21 de ani), mijlocaș legitimat la FCSB, ce a crescut în Anglia, la Wolverhampton, sau în Italia, la Brescia, s-a destăinuit pentru ProSport.
ProSport: Aveți o grupă cu Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta. E accesibilă, e dificilă?
Răzvan Oaidă: Nu putem avea o grupă ușoară, e dificilă, întlnim advesari puternici, masivi, dar vom adopta jocul nostru și binențeles vrem să câștigăm.
Crezi că partida cu Danemarca, prima, e cea importantă și din punct de vedere mental? E considerată o echipă foarte puternică.
E bine să începi cu dreptul, ai apoi moral și te ajută pe parcursul campaniei de calificare. Sperăm să luăm toate cele trei puncte cu Danemarca.
Contează ceea ce e pe hârtie, ei fiind mai bine cotați?
Nu contează…Cum a fost și la EURO 2019, Anglia era poate cea mai bună din punct de vedere al cotelor, pe hârtie, dar băieții au arătat că nu e așa, s-au bătut de la egal cu ei și au câștigat.
Lipsa unor jucători exponențiali pentru EURO 2019, ca Ianis Hagi, Pușcaș, Ionuș Radu, va conta foarte mult acum?
Cu siguranță au fost foarte importanți, dar ne bucurăm pentru ei, era normal să ajungă la naționala mare pentru că au jucat foarte bine aici. Ă‚sta este mersul, după ce demonstrezi la tineret!
Cine va ține acum în vestiar discursurile în locul lui Ionuț Radu?
Radu era un foarte bun motivator, vom încerca să-l identificăm pe cel care-l va înlocui, în teren, în vestiar…
Joci pe același post cu Mirel Rădoi, selecționerul României U21. Cum e, simți vreo presiune?
Nu, pentru mine e chiar un avantaj pentru că fiind aici cu dânsul, pot vorbi cu el, îmi poate da mai multe sfaturi și văd totul ca un avantaj, nu ca o presiune. Am avut și discuții individuale cu Mister, nu doar cu mine vorbește, încearcă să discute cu toți și să ne ajute cât mai mult.
„I-am citit cartea lui Ibrahimovici”
Ai fost în campionate puternice, Anglia, Italia. Cât de mult te-a ajutat experiența de acolo pentru ce te așteaptă acum?
M-a maturizat foarte mult plecarea din țară. Am învățat lucruri pe care nu aș fi reușit, probabil, la o vârstă atât de fragedă în România. A fost un pas înainte pentru că am început apoi să joc la seniori.
Primele zile acolo, în străinătate, cum au fost?
Nu a fost ușor, dar m-am adaptat destul de repede. Am plecat cu ideea că știu ce am de făcut, știu ce-mi doresc și e clar că fără sacrificii nu poți să reușești.
Care ar fi calitatea ta numărul unu și care ar fi capitolul pe care ar trebui să-l îmbunătățești în joc?
Nu prea îmi place să vorbesc despre calitățiile mele…Încerc să „cresc” în fiecare zi, să arăt pe teren ce pot…
Ce așteptări ai de al acest turneu, mai ales că la EURO 2019, România a jucat în semifinale. Putem repeta performanța? O putem depăși?
Luăm fiecare în parte, e prematur să vorbim acum!
Știu că-l ai ca idol pe Zlatan Ibrahimovic. De ce?
Efectiv îmi place modul lui de a se exprima, e un tip foarte direct și consider că avem unele asemănări, nu neapărat din punct de vedere tehnic, tactic…I-am citit și cartea, am văzut și filmul și sunt unele asemănări.
„Îmi plac tatuajele, dar nu pe pielea mea”
Te întreb direct, unde joci de fapt, Steaua sau FCSB?
Pentru mine FCSB e Steaua, eu asta cred.
Pe final, cum a fost la Brescia? Cum e să fii la o echipă unde, îți zic câteva doar nume dintre românii care au fost acolo, Mircea Lucescu, Gică Hagi sau Răducioiu?
Nu a fost o presiune, a fost un lucru care m-a ajutat pentru că românii erau foarte bine văzuți acolo, jucând și având performanțe. Am fost foarte bine văzut și cumva privilegiat, asta și datorită originii mele.
Pe final, pentru fani, cum e Răzvan Oaidă în timpul liber. Ce face?
Sunt un tip destul de plictisitor, nu prea am ocupații…îmi plac mult serialele, Game of Thrones, La casa de papel, Prison Break. Ascult orice muzică. Ca hobby, am doi cățeluși și-mi place să-mi petrec foarte mult timpul cu ei, am doi bichoni. Tatuaje? Nu am, îmi plac, dar nu pe pielea mea.
Lot România U21 pentru meciul cu Danemarca U21
Portari: Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Ionuț Rus (Oltul Turris Turnu Măgurele); Cosmin Dur-Bozoancă (Universitatea Cluj)
Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Ricardo Grigore (FC Dinamo), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Constantin Dima (Astra Giurgiu), Radu Boboc (FC Viitorul), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș);
Mijlocași: Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Răzvan Oaidă (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Nicolae Carnat (Sepsi OSK), Mihai Dobre (Bournemouth/Anglia), Mihai Neicuțescu (FC Dinamo), Florinel Coman (FCSB);
Atacanți: Adrian Petre (Esjberg/Danemarca), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia), George Ganea (FC Viitorul).
Programul Grupei României U 21 la EURO 2021
6 septembrie 2019: Ucraina – Finlanda, Irlanda de Nord – Malta
10 septembrie 2019: Ucraina – Malta, Finlanda – Irlanda de Nord, Danemarca – România
10 octombrie 2019: Finlanda – Malta, Danemarca – Irlanda de Nord, România – Ucraina
14 octombrie 2019: Finlanda – Danemarca, România – Irlanda de Nord
14 noiembrie 2019: România – Finlanda
15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca
19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România, Danemarca – Malta
27 martie 2020: Malta – Ucraina
31 martie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda
4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România
8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda