Spre deosebire de Euro 2000, atunci când o victorie în meciul decisiv cu Anglia nu era suficientă, acum tricolorii au în mâinile lor soarta calificării.
După două remize, cu vicecampioana și cu campioana mondială, România va întâlni marți „călăul” din „Grupa morții“, Olanda, care a măturat pe jos cu cele două forțe ale Europei. Elevii lui Pițurcă pot profita de conjunctura favorabilă, batavii fiind deja calificați de pe primul loc, lucru ce îi îngrijorează teribil pe italieni și pe francezi, care acuză un posibil aranjament cu echipa lui Van Basten, cerându‑le olandezilor să-și apere corect șansele. Va fi război sau pace la Berna, în ultimul meci al grupei? ProSport încearcă să ofere argumente pentru ambele variante.
Alții au pățit-o
La ultimele trei turnee finale au existat situații similare cu cea din grupa noastră, cu o echipă deja calificată după două jocuri și care a folosit echipa de rezerve în ultimul meci. De două ori formația care își asigurase calificarea a jucat cu echipa secundă și de fiecare dată a câștigat, deci precedentele nu ne avantajează.
2000. Portugalia avea 6 puncte după două meciuri, iar în ultimul joc, cu Germania, care păstra șanse de calificare, a trimis echipa de rezerve. Sergio Conceicao a înscris însă un hat-trick, Portugalia a învins cu 3-0, iar echipa care a profitat a fost chiar România, care a învins Anglia și s-a calificat în sferturi. 2004. Cehia, după două victorii, și-a menajat titularii în ultimul joc, cel cu Germania. Nemții aveau nevoie de victorie pentru calificare, dar cehii au câștigat și așa, cu 2-1, iar în sferturi au mers olandezii. 2004. Un caz special a fost cel în care a fost implicată Italia. În ultimul meci din grupă, Suedia și Danemarca aveau nevoie de un 2-2 în meciul direct pentru a merge împreună în sferturi, indiferent de ce ar fi făcut Italia cu Bulgaria. A fost 2-2, iar peninsularii au învins degeaba Bulgaria și au plecat acasă neînvinși și cu cinci puncte.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER