LIVE BLOG | România – Danemarca 0-0. Atât s-a putut! Keșeru a ratat cele mai mari ocazii ale unui meci în care am jucat bine doar o repriză. Schimbările lui Daum nu au avut efect, iar nordicii puteau da lovitura pe final

LIVE BLOG | România - Danemarca 0-0. Atât s-a putut! Keșeru a ratat cele mai mari ocazii ale unui meci în care am jucat bine doar o repriză. Schimbările lui Daum nu au avut efect, iar nordicii puteau da lovitura pe final
  • Publicat:
  • Actualizat:

de Cristian Scutariu, Andru Nenciu și Cristi Voicu

România – Danemarca 0-0

  • România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Toșca – Benzar, Pintilii, R. Marin, Latovlevici (Rotariu 76) – Chipciu (Andrei Ivan 86), Keșeru (Alibec 63), Stanciu
  • Danemarca: Schmeichel – Kjaer (Zanka Jorgensen 46), Christensen, Vestergaard –   Ankersen, Kvist, Schone (Braithwaite 70), Delaney, Durmisi – Eriksen,   Cornelius

23:36 FINAL DE MECI! Se termină meciul pe care l-am considerat decisiv pentru Mondialul din Rusia. Am jucat o repriză, nu am existat în alta și ieșim de pe Cluj Arena cu un punct care nu ajută cu absolut nimic.


23:33 Trei minute de prelungire. Mai avem trei minute de speranțe, dar nu suntem în stare să punem presiune la poarta lui Schmeichel. Galben pentru Pintilii, care le permite danezilor să mai execute o lovitură liberă periculoasă.


23:30 Ne apărăm slab, Toșca îl pierde pe drum pe Zanka Jorgensen, iar jucătorul intrat în repriza a doua apare perfect în fața porții la o centrare a lui Eriksen, dar trimite peste poartă din doar câțiva metri.

Polonia are 2-1 în Muntenegru și e, în mare parte, calificată la Mondialul din Rusia. Noi vom sta să facem calculele matematice pentru obținerea locului al doilea.


23:28 Daum trage ultimul cartuș, cu Andrei Ivan în locul lui Chipciu, fotbalistul pe care neamțul l-a împiedicat, prin poziția oferită în teren, să se exprime la capacitate maximă. Cinci minute pentru tânărul oltean.


23:24 Intrăm în ultimele 10 minute ale meciului, dar nu avem nicio idee ofensivă, nu construim, nu pasăm și nu putem pune presiune. Danezii sesizează că e loc de mai mult, Eriksen bate bine o lovitură liberă, Vestergaard lovește cu capul, iar mingea se duce puțin pe lângă poartă.

Suntem rupți la mijlocul terenului, jocul bun din prima repriză e departe, iar Chiricheș are o intervenție decisivă în fața lui Cornelius în propriul careu.


23:18 Trecem peste o perioadă slabă de joc, iar Daum mai face o mutare. Latovlevici iese de pe teren după 76 de minute în care a centrat, de cele mai multe ori, pe jos și în primul adversar, iar locul lui e luat de Dorin Rotariu. Mijlocașul de la Brugge trece în banda stângă, iar Chipciu continuă să joace într-o poziție deloc avantajoasă pentru el.


23:12 Răzvan Marin îl mai testează o dată pe Schmeichel, dar danezul e din nou atent și reține fără probleme execuția mijlocașului nostru. Am intrat în minutul 70, iar calculele grupei se complică teribil. Muntenegru – Polonia e 1-1.


23:05 Ratăm din nou o șansă mare! Chipciu profită de o greșeală a defensivei adverse, Keșeru intervine la o minge care ar fi ajuns perfect pentru Benzar și e blocat de Christensen, apoi balonul ajunge la mijlocașul lui Anderlecht, care șutează la colțul scurt, de unde Schmeichel scoate în ultimul moment.

Daum face prima mutare, una cât se poate de logică. Iese neinspiratul Keșeru și intră Alibec. 30 de minute la dispoziție pentru Denis.


22:59 26.895 de oameni sunt, potrivit anunțului crainicului, prezenți pe Cluj Arena în această seară. Vlad Chiricheș cade prost pe umărul stâng, are nevoie de îngrijiri medicale și, după minute bune, anunță că poate continua meciul. Suntem la finalul primei ore de joc.


22:53 Danezii au văzut că se poate, au renunțat la tactica defensivă din prima parte și încep să vină peste noi. Keșeru e la un pas să devină erou negativ și în propriul careu, bâlbâie o minge, iar Zanka Jorgensen șutează din unghi, pe lângă poartă. Se vede o îmbunătățire în jocul Danemarcei.


22:48 Începe repriza a doua, iar singura modificare vine la danezi, unde Kjaer nu mai poate continua meciul și e înlocuit de Zanka Jorgensen. Danezii au o nouă ocazie bună în partea a doua, dar șutul lui Eriksen, din 13 metri, îl izbește pe Chiricheș. Săpunaru are mici probleme medicale.


22:32 Pauză pe Cluj Arena, după 45 de minute în care am avut mult mai multe șanse decât adversarii, dar lipsa de inspirație a lui Keșeru a făcut să rămână 0-0. În mod normal, Denis Alibec intensifică mișcările de încălzire în aceste momente. Indicat ar fi ca și Budescu să facă același lucru.


22:30 Prima ocazie a Danemarcei vine în minutul 43. Se creează o gaură între Chiricheș și Benzar, Delaney profită de spațiul liber, centrează la colțul lung, Eriksen îl pierde pe drum pe Latovlevici, dar avem noroc că starul lui Tottenham șutează cu stângul și scoate mingea din stadion.

Avem din nou posesia, dar refuzăm să construim eficient și mai toate mingile merg spre marginile terenului. Chipciu nu are ce să caute pe teren pe acea poziție în acest sistem. Pur și simplu nu are cum să producă ceva.


22:26 Benzar continuă meciul perfect, centrează din nou ca la carte, șutat, dar Stanciu nu poate face mare lucru dintr-o poziție destul de dificilă. Apelăm la pase lungi, sărim de multe ori peste construcție, iar asta nu e de bine.

În celălalt meci al grupei care se joacă la această oră, Polonia a deschis scorul în Muntenegru. Ați ghicit, marcatorul e Lewandowski.


22:22 Minutul 35 mai aduce o șansă importantă. Latovlevici are inspirația de a centra puternic, pe jos, mingea trece prin fața fundașilor adverși, dar Stanciu apare prea târziu la finalizare. Jucăm mai bine decât adversarii, stăm bine în teren, dar ne trebuie ceva mai mult în treimea adversă. Lovit de Chipciu într-un duel aerian, Simon Kjaer are nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a ales cu un ochi umflat.


22:18 Impresia lăsată de primele 30 de minute jucate în noua formulă impusă de Daum e că Nicolae Stanciu și Alex Chipciu nu sunt avantajați de acest sistem, în timp ce Latovlevici și, mai ales Benzar, au căpătat o importanță aparte.

Mijlocașii lui Anderlecht leagă foarte greu jocul, în principal pentru că joacă într-o zonă a terenului aglomerată de danezi. Vestea bună e că oaspeții nu prea există ofensiv.


22:10 Încă o mare ocazie ratată de Keșeru! Săpunaru dă o diagonală de 50 de metri pentru Benzar, fundașul Viitorului centrează senzațional, din cădere, pentru Keșeru, atacantul lui Ludogoreț e cât se poate de liber în careul danezilor, dar își face pașii greșit și nu ajunge la mingea trimisă de Benzar. 


22:08 Din nou Keșeru! Chiricheș găsește o pasă lungă foarte bună, Vestergaard greșește grav și Keșeru îi ia fața, dar Claudiu nu mai are forța pentru a sălta mingea peste Schmeichel, ieșit din poartă. Danezii răspund rapid, printr-un șut al lui Eriksen, dar Tătărușanu e goalkeeper serios și nu poate fi păcălit cu o asemenea execuție.


22:06 OCAZIE ULUITOARE RATATĂ‚ DE KEȘERU! Benzar centrează perfect din dreapta, Latovlevici incomodează un adversar care nu poate interveni, iar mingea ajunge la Keșeru, poziționat perfect, la doar șapte metri de poartă. Atacantul de la Ludogoreț se poziționează pentru a trage cu stângul și ratează complet execuția, deși nu avea nevoie să facă mare lucru pentru a deschide scorul. Trebuie să avem 1-0…


22:03 Începem să plecăm cu posesia de jos, de la Tătătușanu, dar acest lucru nu ne prea ajută. Toșca adoarme la o pasă primită de la goalkeeper-ul Fiorentinei, e interceptat de Ankersen, dar Săpunaru se retrage la timp și respinge în corner centrarea danezului.


21:58 Avem inițiativa în startul meciului. Până acum, cel mai activ om e Răzvan Marin, dar tânărul mijlocaș de la Standard nu scoate mare lucru din situațiile bune în care se află. Pe de altă parte, tactica danezilor e destul de simplă: mingi scoase în bandă de Eriksen, de unde urmează, de cele mai multe ori, centrări pentru înaltul Cornelius. Până acum Chiricheș și Săpunaru n-au emoții, însă.


21:51 Meciul începe într-un ritm relativ lent, dar reușim să facem rost de o primă ocazie. Pintilii scoate mingea din piiocarele unui adversar, Stanciu combină cu Keșeru, iar Răzvan Marin trimite primul șut, din afara careului, mult prea slab pentru un portar de talia lui Kasper Schmeichel.


21:45 A început meciul decisiv pentru calificarea la Mondial! Imnul României, intonat de cele 30.000 de suflete de pe Cluj Arena.


21:28 Victoria Armeniei în fața Kazahstanului, scor 2-0, aruncă România pe locul cinci în grupă înaintea meciului. Avem doar cinci puncte, Danemarca și Armenia au șase, Muntenegru se laudă cu șapte, iar Polonia cu zece. E inutil să mai spunem ce înseamnă o înfrângere în această seară.


21:20 Tricolorii au ieșit la încălzire. Cluj Arena se umple încet-încet și arată a stadion pregătit pentru un meci mare.


21:15 Au mai rămas 30 de minute până la startul jocului și cel mai potrivit hit pentru intrarea în ring e Go for It al lui Joey B Ellis, coloana sonoră a peliculei Rocky 5, cu daneza Brigitte Nielsen, printre protagoniști


21:00 Dacă ți-ai cheltuit tot salariul pentru că ai tăi copii au descoperit ultimele apariții de la LEGO, să știți că celebrul producător de jucării pentru copii a fost fondat în țara lui Kasper Schmeichel. Așa că sperăm ca danezii să ajungă la poarta lui Tătărușanu cu viteza cu care cei mici construiesc un joc de LEGO


20:55 Pronosticurile redactorilor ProSport pentru România – Danemarca

  • Elena Radu 2-1
  • Emma Bârsan 2-2
  • Cristian Voicu 1-1
  • Ciprian Poloni 3-1
  • Mihai Ianoși 2-0
  • Adrian Macarie 0-2
  • Iulian Coșulețu 0-0
  • Claudiu Giurgea 3-1
  • Cristian Scutariu 6-0
  • Matei Udrea 1-3
  • Andru Nenciu 2-2

20:50 Foaia oficială cu echipele de start. Cine are o bancă mai solidă? Noi sau Danemarca?


20:45 România – Danemarca 2-5, de pe fostul 23 August, a fost precedat și de imaginea de mai jos. Cristi Preda, fotoreporter la Gazeta Sporturilor, l-a surprins pe Thomas Gravesen, la antrenamentul oficial, într-o ipostază… masculină. Gluma a fost cu circuit închis, dar imaginea a devenit disponibilă pentru toate fanele danezilor.

  • București, 29.03.2003: ROMÂNIA – DANEMARCA 2-5 (1-1) Campionatul European, preliminarii

Stadion: Național. Spectatori: 60.000. Arbitru: Manuel Enrique Mejuto González (Spania).
Au marcat: Mutu (5), Munteanu (47) / Tomasson (8, 73), Gravesen (53), Contra (74-aut), Rommedahl (90).
ROMÂNIA: Bogdan Ionuț LOBONȚ – Cosmin Marius CONTRA, Gheorghe POPESCU / cpt, Cristian Eugen CHIVU, Iulian Sebastian FILIPESCU – Paul Constantin CODREA (62 Laurențiu Aurelian REGHECAMPF), Matei Mirel RĂ‚DOI, Dorinel Ionel MUNTEANU, Daniel Gabriel PANCU (68 Florin Daniel BRATU) – Ioan Viorel GANEA, Adrian MUTU. Antrenor: Anghel IORDĂ‚NESCU.
DANEMARCA: Thomas Løvendahl SØRENSEN – Thomas RYTTER Jakobsen (34 Jan Munk MICHAELSEN), Martin LAURSEN, René HENRIKSEN / cpt, Niclas Christian Monberg JENSEN – Peter Rosenkrands LØVENKRANDS (46 Lars Martin JØRGENSEN), Christian Bøgger POULSEN (68 Morten WIEGHORST), Thomas GRAVESEN, Dennis ROMMEDAHL – Ebbe SAND, Jon Dahl TOMASSON. Antrenor: Morten OLSEN.


20:30 Echipa lui Daum, pusă sub microscop de Giurgea și Scutariu, în redacția ProSport. E corect primul 11? LIVE


20:25 Tricolorii au ieșit să verifice starea gazonului. Relaxați, cu traseele desenate de Daum pe foaia de hârtie din buzunar, Chiricheș și colegii lui pot pune în această seară o cărămidă importantă în construcția calificării la Mondialul din Rusia


20:20 E oficial! România va juca în următoarea distribuție: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Toșca – Benzar, Pintilii, Marin, Latovlevici – Chipciu, Keșeru, Stanciu


20:15 Tricolorii au ajuns la stadion și mai avem doar 90 de minute până la fluierul de start. În scurt timp, elevii lui Daum vor ieși la încălzire


20:00 În mass-media din Danemarca a circulat luna trecută o poveste impresionantă, dătătoare de o stare de bine și de speranță. Anja Rinngren Loven a salvat un băiat nigerian în vârstă de doi ani, abandonat de părinți în țara sa natala. Nordica l-a înfășurat într-o pătură și l-a dus la un spital din apropiere. La un an distanță, copilul a fost pus pe picioare, iar Anja a refăcut fotografia inițială.


19:58 Danezii și-au trimis oameni la Cluj. The Copenhagen Post îi prezintă pe vikingi într-o postură de războinici. Cine e în opinia ta românul care transmite cel mai mult răutate pozitivă?


19:55 I like the trumpet! Reporterii ProSport prezenți la Cluj Napoca, Dan Mirea și Andrei Pal, simt atmosfera de lângă Cluj Arena prin toți porii. Organizatorii au construit un program artistic menit să le ridice încă de acum pulsul fanilor


19:45 România – Danemarca, din redacția ProSport, meci prefațat de Claudiu Giurgea și Matei Udrea. Emsiunea ProSport LIVE se reia de marți, de la ora 10:00, cu surprize pregătite de producătorul Mihai Ianoși


19:20 Ionel Ganea anunță pentru ProSport: „Batem cu 2-1 Danemarca!”


19:15 Pentru a preîntâmpina eventualele evenimente nedorite, organizatorii au pus la punct filtre fără cusur la porțile Arenei din Cluj. Jandarmi cu câini antrenați îi controlează pe toți cei care au acces pe stadion. Colegii Andrei Pal, Dan Mirea și Vlad Măcicășan au simțit-o pe pielea lor. #câinelenuerău #darstăprostcunervii


19:10 Quiz la dublu cu Alibec și Chipciu, posibili marcatori azi!? Brăila vs New York și alte răspunsuri care te vor face să zâmbești în ultima duminică din martie. VIDEO ProSport Exclusiv


 


19:00 Danezii muncesc ca furnicile. Și construiesc. Construiesc de toate. Urmăriți materialul video de mai jos pentru a descoperi cum este generat curentul electric.


18:55 Insider. Siteul FRF a publicat o imagine de ultimă oră din vestiarul naționalei României. Fiecare tricou va rămâne în colecția tricolorilor, pentru că tabela va afișa la final…


Foto: FRF


18:45 Fostul mare internațional Ioan Ovidiu Sabău a subliniat într-un interviu pentru ProSport etapa în care se află selecționerul Christoph Daum pe banca naționalei României: „Arată mai bine echipa, față de primele jocuri. Cred că acum reușește să se facă înțeles. A avut nevoie de timp, nu a mai pregătit naționale. În plus, noi înțelegem că antrenorul tot timpul trebuie să ne spună ce să facem. Afară nu știu dacă a venit cineva să-mi spună că trebuie să alerg mai mult, să fiu mai serios, să fiu bărbat… La noi, dacă nu se spune asta, noi credem ca antrenorul e prea moale. Ne place să ni se spună”
 


18:40 De la Hans Christian Andersen


18:36 Citește AICI un material interesant despre partida din această seară. Colegul Răzvan Toma ne teleportează în trecutul duelurilor dintre România și Danemarca și ne prezintă date statistice care ne fac să trăim fotbalul mereu la prezentul continuu.


18:35 Christoph Daum și-a făcut temele, iar interviul de pe pagina de twitter a FRF ne dezvăluie un antrenor implicat sută la sută în proiectul său. Rămâne de văzut ce se va întâmpla de la 21:45


18:30 Geniul Michael Laudrup, în acțiune. Norocul nostru e că nimeni din actuala formulă a danezilor nu-i calcă pe urme. Să dăm un click pentru youtube și ceva fascinant.


18:25 Așa arătau echipele la ultima întâlnire, amicalul din 18.11.2014: ROMÂNIA – DANEMARCA 2-0 (0-0).  Stadion: Arena Națională. Spectatori: 10.000. Arbitru: Slavko VinÍiÍ (Slovenia). A marcat: Keserü (52, 57).
ROMÂNIA: Costel Fane PANTILIMON – Paul PAPP (78 Srgian LUCHIN), Vlad Iulian CHIRICHEȘ (69 Cosmin Iosif MOȚI), Florin GARDOȘ, Răzvan RAȚ Dincă / cpt – Ovidiu Ștefan HOBAN, Andrei PREPELIȚĂ‚ (83 Doru Mihai PINTILII) – Gabriel Nicolae ENACHE (46 Adrian POPA), Alexandru Iulian MAXIM (64 Eric Cosmin BICFALVI), Lucian Iulian SĂ‚NMĂ‚RTEAN (46 Alexandru Mihăiță CHIPCIU) – Claudiu Andrei KESERÃœ. Antrenor: Anghel IORDĂ‚NESCU.
DANEMARCA: Stephan Maigaard ANDERSEN – Lars Christian JACOBSEN, Simon Thorup KJÆR (46 Jannik VESTERGAARD), Andreas BJELLAND, Nicolai Møller BOILESEN (78 Simon BUSK POULSEN) – Anders CHRISTIANSEN (46 Uffe Manich BECH), William KVIST Jørgensen / cpt (69 Kian HANSEN), Nicolaj THOMSEN – Lasse VIBE (72 Yussuf YURARY Poulsen), Nicklas BENDTNER, Lucas Qvistorff ANDERSEN (36 Rasmus Østergaard WÃœRTZ). Antrenor: Morten OLSEN.


18:20 De la el vine pericolul. Christian Erikssen, de la Tottenham, s-a întâlnit cu Chiricheș și Latovlevici în dubla Steaua – Ajax. De atunci, talentatul mijlocaș a progresat mult în Premier League. Să vedem în clipul de mai jos câteva momente de virtuozitate. #mingicar


18:15 „Mi-ar fi plăcut să joc alături de Cristi Chivu la echipa națională, dar am ajuns cam târziu”, spune Vlad Chiricheș într-un interviu realizat în ProSport de Mihaela Măncilă. Fundașul de la Napoli va face azi duo cu Cristi Săpunaru. #peaicinusetrece


18:10 Sorana Cîrstea a pierdut duelul româno-danez cu Caroline Wozniacki, în turul 3 la Miami, 4-6, 2-6. Însă ne bazăm la turneul pe Patricia Țig (95 WTA), care o înfruntă duminică seară, după ora 21:30, pe legenda Venus Williams (12 WTA), dar și pe Simona Halep (5 WTA), care luptă și ea pentru un loc în optimi, la noapte, în jurul orei 02:30, contra estonienei Anett Kontaveit (112 WTA #pentruprietenulProSport #Julitu


18:05 Ce fotbalist! Fleming Povlsen are 50 de ani și e expert la o televiziune din Danemarca. A jucat 62 de partide pentru națională și a înscris 21 de goluri. A fost legitimat, printre altele, la FC Koln, PSV Eindhoven și Borussia Dortmund. A câștigat titlul european în 1992, dar s-a retras trei ani mai târziu, la doar 29 de ani, din cauza unei accidentări la genunchi. Fanii danezi se întreabă și acum când vor mai avea un jucător cu calitățile lui. Și își mai pun o întrebare: ce gumă mesteca Povlsen în timpul meciurilor!?


18:00 Adrian Iencsi, fost fundaș al naționalei, în prezent antrenor la Unirea Jucu, în Liga 3, va urmări meciul din tribune. Adi a prefațat partida pentru ProSport: „Danemarca nu este o echipă atât de valoroasă precum cea pe care am întâlnit-o noi, la acel 2-2, însă este foarte bine organizată și noi am avut mereu probleme împotriva reprezentativelor cu talie, serioase. Am jucat mai bine de multe ori cu formațiile superioare, gen Olanda sau Franța, însă ne-a fost dificil cu astfel de naționale. Eu nu cred că vom juca un 3-4-3, cu un 4-2-3-1. Modulul 3-4-3 este foarte riscant. Cred că trebuie să fim atenți 95 de minute într-un astfel de meci, iar principalul nostru atu îl reprezintă jocul de pase”, a declarat pentru ProSport fostul stoper de la Rapid și Spartak Moscova.


17:45 Nicolae Stanciu și-a făcut un nou prieten înainte de meci 🙂 În timpul plimbării, mijlocașul lui Anderlecht s-a întreținut cu unul dintre jandarmii care au asigurat siguranța tricolorilor pe parcursul ieșirii de aproximativ 15 minute. Din informațiile ProSport, jandarmul este prieten vechi, din Alba Iulia, al mijlocașului de la Anderlecht.


VEZI ÎN GALERIA FOTO MAI MULTE IMAGINI


17:40 Cu aproximativ 4 ore înainte de meci, tricolorii au ieșit la o scurtă plimbare alături de staff-ul naționalei. Fanii au profitat de ocazie pentru o scurtă sesiune foto și pentru a obține autografe de la favoriți. Atmosfera în cadrul lotului pare relaxată. Cei mai doriți fotbaliști ai naționalei pentru poze și autografe au fost Pantilimon, Niță, Alibec și Keșeru.


Fotografii: Dan Mirea și Andrei Pal

VEZI ÎN GALERIA FOTO MAI MULTE IMAGINI


17:35 Lars Ulrich, toboșarul și unul dintre fondatorii Metallica, e născut în orașul danez Gentofte și a lucrat într-o benzinărie înainte să plece în Los Angeles. În Metallica el ține ritmul. Azi, tricolorii trebuie să dicteze ritmul și să împrumute din răutatea pozitivă a unuia dintre cei mai valoroși percuționiști ai rockului mondial.


17:30 Camora are un mesaj pentru tricolori înainte de meciul de diseară


17:20 „M-am născut de ziua mea… norocoasă”. Să-i urăm La mulți ani fundașului naționalei, Romario Bezar, jucător la Viitorul Constanța. Polivalentul fotbalist antrenat la echipa de club de Gheorghe Hagi împlinește azi 25 de ani.


17:00 Dacă vă era dor. Fostul arbitru Urs Meier a vorbit în urmă cu nouă ani cu colegii de la Adevărul despre meciul Danemarca – România 2-2. ‘În viața oricărui arbitru există momente de teamă, provocate de factori neprevăzuți și cu consecințe la fel de greu de ghicit. Prin astfel de clipe am trecut și eu, și ele au avut asupra mea efecte negative. […] Cu adevărat teamă mi-a fost în afara terenului, și în special după două meciuri. Prima dată s-a întâmplat după partida Danemarca-România. A doua oară s-a întâmplat după sfertul de finală Anglia-Portugalia de la Europenele din 2004″ spune elvețianul, conform sursei citate. În minutul 72, românii conduceau cu 2-1, rezultat care îi califica la Euro 2004. De altfel, pe parcursul meciului jucaseră mai bine decât adversarii lor. Spre sfârșitul partidei, românii au irosit o ocazie uriașă. S-au purtat de parcă în ziua aia nu li se putea întâmpla nimic. Un jucător care avea deja un cartonaș galben trebuia să execute un corner. Sfidător, s-a îndreptat agale spre fanion, convins că nu îi pot da roșu și nu pot prelungi meciul. În prelungiri, antrenorul a dorit să mai facă o schimbare. În acest caz, prelungirile vor dura mai mult. Exact în secunda 30 a minutului 94 s-a întâmplat ceea ce avea să declanșeze furia românească. Danezii au marcat și au egalat. Ei mergeau mai departe, iar românii stăteau acasă. Românii erau convinși că eu eram vinovat de eșecul lor, și nimic nu putea să le schimbe părerea. Presa românească s-a implicat mult prea mult în această poveste și mi-a făcut publică adresa de e-mail. Am fost bombardat cu e-mailuri pline de amenințări dintre cele mai dure. Am încercat să mă apăr, sperând totodată că totul se va termina într-o bună zi. Reacția lor a depășit cu mult supărarea normală a unor iubitori de fotbal. Și ar fi fost de ajuns ca unul dintre ei să-și pună amenințările în practică”, povestea Meier pentru Adevărul.


16:55 Cocktailuri pentru început. Suporterii lui Eriksen admiră Clujul și își ridică nivelul de energie. Magneții și cănile le vor cumpăra mâine. De supărare.


16:50 Fostul mare internațional Iosif Rotariu s-a aflat pe teren la meciul câștigat pe Ghencea, în 1989, 3-1 cu Danemarca. În această seară, Roti se va afla în tribunele Cluj Arena. Cu câteva ore înaintea meciului, unchiul lui Dorin Rotariu a stat de vorbă cu ProSport. „Eu nu sunt optimist în privința meciului din această seară și spun asta pentru că am văzut toate meciurile lor și ale noastre din aceste preliminarii. Danezii dețin un plus față de noi, sunt mai omogeni, mai închegați, chiar dacă nu beneficiază nici ei de jucători care să evolueze la echipe mari ale Europei. Eu aș juca în atac cu Keșeru, are plusul conferit de faptul că evoluează afară și a marcat pentru națională mai multe goluri. Dacă aș face o paralelă între meciul de acum și cel din 1989, aș spune că echipele erau mult mai ridicate valoric atunci. Noi eram formați din fotbaliști care evoluaseră în finala Cupei Campionilor și în semifinalele Cupei Cupelor, ei îi aveau pe frații Laudrup, pe Schmeichel. Nu aș vrea să dau un pronostic, dar mi-e teamă de acest meci”, a spus pentru ProSport fostul mijlocaș.


16:40 „Batem cu 2-1!”, e convins Ionel Ganea, care va urmări de la fața locului partida România – Danemarca.  Și oaspeții sunt însă la fel de optimiști, iar fanii danezi se așteaptă la o victorie la minim două goluri (3-1 sau 3-0).


16:35 Străzile din apropierea Cluj Arena au fost blocate de oamenii de ordine, iar în aceste momente stadionul este atent verificat de autorități inclusiv cu ajutorul câinilor.

În același timp, fanii danezi așteaptă liniștiți ora de start a partidei și se relaxează la terasele din centrul orașului.


16:20 Christoph Daum s-a decis în privința echipei de start și îl va trimite din primul minut pe teren pe Claudiu Keșeru. Selecționerul va folosi în premieră un sistem cu trei jucători pe linia de fund (3-4-3 sau 3-4-2-1). În spatele vârfului împins vor juca cei doi mijlocași de la Anderlecht, Alexandru Chipciu și Nicolae Stanciu.

Iată cum arată echipa de start a României: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Toșca – Benzar, R. Marin, Pintilii, Latovlevici – Stanciu, Keșeru, Chipciu


16:00 La 6 ani doar visa să apere poarta naționalei. Acum, Kasper Schmeichel e titular incontestabil. Și la campioana din Premier League, Leicester, – și la prima reprezentativă. Tatăl său, Peter Schmeichel, are de ce să fie mândru.


15:50 Arbitrul meciului România – Danemarca va fi englezul Martin Atkinson, cu care ne vom întâlni pentru a doua oară la nivel de echipă națională, după aproape 7 ani, când a condus partida din preliminariile CM 2010, din Ghencea, cu Austria, scorul fiind 1-1. Născut la 31.03.1971 la Bradford, Atkinson se află pe lista FIFA din 2006, iar profesia sa este chiar cea de arbitru. Interesant că a început arbitrajul ca asistent, în 1998. În 2002, însă, a devenit „central”. La turneul final al Euro 2012, a oficiat ca arbitru adițional, făcând parte din echipa lui Howard Webb, iar la cel de anul trecut, a condus partida din faza grupelor, Germania – Ucraina. De asemenea, s-a aflat la centru acelui meci polemic de la Belgrad, la 14.10.2014, Serbia – Albania, întrerupt în min. 41, după ce deasupra arenei Partizan a apărut o dronă, care avea legat cu sfoară un drapel inscripționat cu harta Albaniei Mari și cu mesajul „autohtoni”, ceea ce a făcut ca lucrurile să degenereze.


15:45 Hai cu echiparea! Hai, România! Ghid pentru fanii care vor merge pe Cluj Arena. Porțile stadionului se vor deschide la ora 19:15.


15:30 Colegii Dan Mirea și Andrei Pal, aflați la Cluj-Napoca, ne aduc ultimele informații despre vreme și cum arată gazonul pe arena pe care se va disputa partida. Imaginile surprinse cu puțin înaintea orei 14:00 de reporterii ProSport sunt grăitoare. La Cluj, iarna părea că și-a reintrat în drepturi: ninsoare și grindină, iar la ora meciului se anunță un frig pătrunzător: 4 grade Celsius. Și totul vine în contextul în care gazonul de pe Cluj Arena nu se prezintă în cele mai bune condiții.


Cel mai important moment din cariera lui Christoph Daum pe banca echipei naționale de fotbal a României a sosit! În această seară, de la ora 21:45, România va juca pe Cluj Arena meciul cu Danemarca, partidă pe care tricolorii sunt obligați să o câștige pentru a mai păstra șanse în lupta pentru calificarea la Cupa Mondială din Rusia ce va avea loc în vara lui 2018. Importanța momentului este accentuată de felul în care selecționerul a ales să pregătească partida. Christoph Daum va trimite pe teren un prim „11” așezat într-un 3-4-3 cu care echipa națională a României nu este obișnuită, însă un 3-4-3 pe care neamțul crede că îl poate face suficient de performant pentru atingerea obiectivului, acela de a obținte toate cele trei puncte.

Dacă abordarea tactică este clară, întrebările vin în cazul numelor fotbaliștilor care vor completa aceste posturi. Dilemele lui Daum erau, cel puțin până sâmbătă seară, în special în zona ofensivă, acolo unde există mai multe soluții. Mai mult decât atât, neamțul vrea să transforme sistemul 3-4-3 în unul cu potență ofensivă, motiv pentru care Latovlevici poate fi înlocuit de Chipciu în banda stângă, cu o posibilă apariție a lui Budescu în spatele unicului vârf, lângă Nicușor Stanciu. Indiferent de alegere, neamțul își asumă riscuri mari folosind un sistem de joc pe care nu l-a testat în nicio partidă. „Dacă ne uităm pe primul „11” vehiculat în presă, vorbim despre o abordare foarte defensivă. Chiar dacă pare că avem doar trei fundași pe linia de fund, noi avem de fapt șapte jucători defensivi„, comenta pentru ProSport antrenorul Edward Iordănescu.

La conferința de presă de la Cluj selecționerul a evitat să dea indicii cu privire la formula de joc, însă a comentat posibilitatea unei schimbări majore: „Obișnuiam să jucăm cu 4 fundași și e foarte dificil ca după un antrenament să aducem ceva. Trebuie să fim mai flexibili. Am lucrat la automatisme. Vom vedea ce formație va fi mai bună. Noi jucăm acum trei sisteme. Vom păstra o formație. E posibil să jucăm acum cu trei sisteme diferite. Sunt multe interpretări. Prin 3 sisteme tactice putem ajunge la 12 interpretări diferite. E important să implementez metodele tehnice până mâine. Am lucrat și cu trei fundași. Vom vedea ce vom decide mâine și ce vom aduce. Trebuie să ne adaptăm și la alte sisteme„, a spus Daum.

Clasamentul grupei României în campania de calificare la CM2018

Așa cum o arată și clasamentul, situația naționalei noastre în Grupa E de calificare la Cupa Mondială din Rusia este una dificilă. Din cauza egalurilor cu Muntenegru și cu Kazahstan, elevii lui Christoph Daum sunt acum abia pe poziția a patra cu 5 puncte, unul sub Danemarca, două sub Muntenegru și cinci sub Polonia. Dacă Polonia pare să fie favorită certă la calificare, bătălia României începe în această seară cu danezii și trebuie continuată cu victorie în deplasarea din Muntenegru.

 

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
”Duel între doi giganți” pentru transferul lui Dennis Man! Parma a luat imediat decizia
”Duel între doi giganți” pentru transferul lui Dennis Man! Parma a luat imediat decizia
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost…
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Ungaria se ”implică” după ce UEFA a decis să dea cele 3 puncte României: ”Va plăti un preţ mare!”
Ungaria se ”implică” după ce UEFA a decis să dea cele 3 puncte României: ”Va plăti un preţ mare!”
Becali a sărit să-şi bată un fotbalist din lot:
Becali a sărit să-şi bată un fotbalist din lot: "I-am spus că nu ştie fotbal. Antrenorul s-a făcut mic". Toţi…
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista a rămas aproape dezgolită
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista a rămas aproape dezgolită
Ce reacție a avut Reghe, la o săptămână de când Anamaria Prodan i-a dat mesaj și i-a cerut iertare. '' Îi urez tot binele din lume''
Ce reacție a avut Reghe, la o săptămână de când Anamaria Prodan i-a dat mesaj și i-a cerut iertare. ''…
BANCUL ZILEI.  Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara. Cele mai afectate zone
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara. Cele mai afectate zone
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Prima mare iubire a lui Gabi Balint a împlinit 50 de ani! Cât de frumoasă este femeia de care a divorţat legenda Stelei
Prima mare iubire a lui Gabi Balint a împlinit 50 de ani! Cât de frumoasă este femeia de care a…
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui au fost luați de autorități
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui au fost luați de autorități
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit:
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu…
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
Cât costă cea mai ieftină Dacia Logan la final de 2024. Varianta full e mai scumpă decât noul Duster
Cât costă cea mai ieftină Dacia Logan la final de 2024. Varianta full e mai scumpă decât noul Duster
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce…
×