Meniu de lux la zona VIP!** Mircea Sandu a „botezat” noul stadion cu șalău de Nil, calamari și alte rafinamente culinare
Meniu de lux la zona VIP. Vechi au fost dor brățările de acces pe care a rămas ștanțat meciul România – Argentina. Restul: prospăt și gustos
Invitații lui Mircea Sandu, oaspeții din Franța și oficialii UEFA, au fost răsfățați la ianugurarea Național Arena. A fost practic botezul stadionului, iar „Nașul” nu i-a dezamăgit pe oamenii la costum. I-a „cinstit” cu mâncăruri pe care mulți dintre cei 55.000 de spectatori prezenți aseară la meci nici nu ar ști să le scrie.
Totul începe cu un bufet rece, care are în componență următoarele: salată de pui afumat cu tăiței de orez, clește de crab și salsa de avocado plus frigărui de mozzarella cu roșii. De salata de pere amintim la sfârșit, din respect pentru vegetarieni.
Trecem la bufetul cald, unul parcă furat de la nunta lui Borcea: piept de pui marinat cu sos de chimichurri (un sos de legume din bucătăria argentiniană), șalău de Nil cu sos de șampanie și risotto cu gorgonzola. Nu s-a terminat, pentru că intervine o așa-zisă „stație live”, care are o componență la fel de rafinată: calamar prăjit, creveți cu pui la tigaie, varză chinezească.
La desert, Blatter, Oprescu, finanțatorii și șefii din fotbalul românesc, dar și personalitățile din viața publică, au avut de ales dintr-un meniu pe care nu l-ar fi putut refuza nici măcar un diabetic: tiramisu și sos de cafea, mousse de ciocolată cu zmeură, mousse de fructe de pădure și crocant de migdale. Totul se termină tot cu o nouă „stație live” din care nu lipsesc ananasul, pepenele galben și roșu sau piersicile.