România U20 revine pe stadionul Eugen Popescu, reabilitat de Primărie în patru ani și reinaugurat în mai anul trecut, la o capacitate pe jumătate din cea inițială. Tricolorii au mai jucat aici trei meciuri de la deschiderea din mai 2023, cu Cehia, Italia și Polonia.
La Târgoviște s-a jucat luna trecută și meciul U21 dintre naționala României și Muntenegru. Pe 14 octombrie va avea loc România – Elveția, iar o lună mai târziu, pe 14 noiembrie, meciul cu Portugalia.
ProSport a intrat în posesia unor documente care nu denotă altceva decât amatorismul autorităților locale, cele care se laudă că promovează sportul și imaginea municipiului Târgoviște, un oraș depopulat masiv în ultimii ani, din cauza nivelului tot mai scăzut de trai. Concret, organizarea meciului a fost parafată abia la sfârșitul lunii septembrie, deși FRF transmisese printr-o adresă oficială, acum trei luni, că locul disputării meciului trebuie confirmat până pe 31 iulie, ca apoi să fie înștiințată UEFA.
„Cei de la Consiliul Local ar fi trebuit să voteze acordul cu FRF imediat, în prima ședință de consiliu. De la sfârșitul lunii iulie până zilele trecute au fost patru ședințe de CL, fără a o pune la socoteală pe cea din 26 septembrie” spun surse apropiate autorităților locale.
Concret, proiectul de hotărâre prin care naționala U20 putea veni la Târgoviște, pe stadionul Primăriei, a fost supus la vot doar pe 26 septembrie, cu puțin peste două săptămâni înaintea meciului cu Elveția. Culmea ironiei, în dimineața aceleiași zile, a început vânzarea biletelor online pentru acest joc. „Au fost tot felul de discuții, ba despre starea gazonului, ba despre faptul că nu plătește nimeni chiria la Târgoviște, ce s-ar fi întâmplat dacă hotărârea nu ar fi trecut, la vot? Ar fi fost o situație incredibilă, nu exista cadru legislativ pentru ca echipa României să joace la Târgoviște, iar de mutat jocul era imposibil, în condițiile în care regulamentul nu ar mai permis asta, acum. Pur și simplu, Primăria a uitat de meci” continuă sursele ProSport.
Începând din luna mai a anului trecut, practic de la redeschiderea care a consființit retrogradarea Chindiei la primul și singurul meci acasă în Liga 1 în 25 de ani, a fost inventat postul de administrator al stadionului – și aici o „inginerie”, cu un concurs de care nu ar fi știut decât cine trebuie – post care aparține clubului Primăriei, CSM Târgoviște. Câștigător al concursului la care a candidat singur a fost Baicu Adrian, văr al primarului Daniel Cristian Stan, în paralel și profesor de religie la un liceu din oraș, loc din care ar încasa lunar peste 1.000 de euro, peste salariul de mare de la stadion. Un alt văr al primarului, despre care liga2.ro a scris constant, este antrenorul principal al Chindiei Târgoviște: Marian Vătavu, a cărui singură experiență pe banca unei echipe de seniori a fost de trei luni în Liga a 4-a, la Urban Titu.
Conform protocolului semnat zilele trecute, FRF va pune la dispoziția organizatorilor 2.000 de bilete cu titlu gratuit. Rămâne de văzut dacă ele vor ajunge la Târgoviște sau vor fi împărțite din nou după bunul plac al conducerii organizatorului, CSM Târgoviște, cum s-a întâmplat la trei dintre cele patru meciuri anterioare. Doar cu Muntenegru, și asta după apariția în mass-media a modului șocant în care sunt ascunse mii de bilete la meciurile tricolorilor de la Târgoviște, CSM a distribuit, din propriul sediu, tichete gratuite fanilor tricolorilor. Bilete costă doar 10 lei, însă este revoltător că s-a ajuns la asemenea practici. Pe același scenariu al nepotismelor, președintele clubului CSM Târgoviște, Savu Cristian, este finul actualului city-manager, Gabriel Boriga, condamnat la închisoare în 2014 pentru acte de corupție și suspendat imediat, la acea vreme, din funcția de primar al orașului.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER