Prezentarea lui Mircea Lucescu la naționala României Live Video Online. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, reacții despre numirea noului selecționer

Prezentarea lui Mircea Lucescu la naționala României Live Video Online. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, reacții despre numirea noului selecționer
  • Publicat:
  • Actualizat:
Actualizări
14:15

Cum l-a convins Răzvan Burleanu și de ce nu l-a convins Dan Șucu: „Dacă se întâmpla asta, eram antrenor la Rapid acum!”

„Bineînțeles (n.r. – că s-a gândit să accepte oferta lui Dan Șucu). Păi am fost la Ministerul Transporturilor, am avut discuții cu secretarii de stat. Am avut o singură cerință: să îmi înapoi baza aceea în care eu am investit foarte mult! Și sentimental, și material… și tot! Să o dea înapoi, pentru că o echipă de fotbal are nevoie de un loc al ei, nu se poate pregăti printr-o mulțime de copii, de familii, de mame și.. E inadmisibil. Dacă vrei să faci performanță, trebuie să te izolezi într-un fel. Deci ăsta e unul dintre motive. La Dinamo, la fel! Fără stadion nu am ce să caut acolo. Eu nu pot să îmi permit să nu câștig. Un om care a trăit toată viața din succes se îmbolnăvește dacă nu îl obține. Asta e situația. Și a trebuit să îmi creez toate condițiile pentru a obține performanță. Nu le am, la revedere. (n.r. – Dacă domnul Șucu primea baza PRO Rapid era antrenor la Rapid acum?) Da, cu siguranță, am fost toți la minister, am discutat cu secretarii, dar nu au vrut să o dea. Un PRO Rapid care era al domnului Copos într-un fel, pentru că el l-a pus la punct. Dar am distrus o bază sportivă, prima bază sportivă serioasă, poate după Săftica lui Dinamo. Ați văzut și acolo ce s-a întâmplat, a mai rămas o jumătate de Săftica, jumătate au luat-o”, a spus Mircea Lucescu.

14:10

Salariul lui Mircea Lucescu: „Domnul Lucescu ar fi vrut să antreneze gratis”

„Întotdeauna sumele sunt unele confidențiale. Ceea ce vă putem spune este că nu a existat nicio negociere cu domnul Lucescu în ceea ce privește condițiile financiare. Domnul Lucescu ar fi vrut chiar să antreneze gratis echipa națională. Asta e încă o dovadă de responsabilitate, de angajament față de națională și față de acest moment, care trebuie gestionat foarte bine. După ani de construcție, cu multe dificultăți, cu puțini oameni care au crezut în aceast proiect”, a transmis Răzvan Burleanu.

În dialog a intervenit și Mircea Lucescu: „Pe an, aici, e sub nivelul pe care în orice altă parte luam pe lună”.

„Contractul meu? Eu așa am spus, că vin gratis, dar pe urmă mi-ați spus că nu se poate. Eu vin gratis la națională din respect pentru echipa națională și pentru toată cariera mea. Nu am nevoie de bani, nu am nevoie de… E exact ca la ceilalți dinaintea mea (n.r. – salariul). Nu e niciun fel de diferență. De 10 ori mai puțin decât luam prin alte părți, dacă asta vă stimulează. Deci vin cu sufletul deschis să fac ceva. Banii pe care îi iau aici… De bani nu cred că mai am nevoie, ca să puteți să îmi spuneți că îmi dați asta, îmi dați asta. N-am fost niciodată așa și nici nu sunt în continuare. Pe mine nu m-a interesat. Nu am scos o vorbă. Nu vreau să fiu invidiat de nimeni, vreau doar să facem performanță, ăsta e lucrul cel mai important pentru mine. Primul lucru pe care îl voi face cu jucătorii e să le prezint filosofia mea. Pe primul loc în filosofia mea e educația. Apoi atitudinea, apoi disciplina și pe urmă încep celelalte. Diferența o face capacitatea lor de a se concentra și de a răspunde. Și cu asta încheiem și nu o să mai vorbesc niciodată de lucrul ăsta. Deci, pe an aici, e sub nivelul pe care în orice altă parte luam pe lună. De 10 ori mai puțin, dacă asta vă interesează”, a punctat Mircea Lucescu.

14:03

E Răzvan Burleanu stânjenit pentru declarația pe care a oferit-o în 2018? „Un fleac, i-am ciuruit?”.

„Nu sunt stânjenit absolut deloc. Competițiile electorale sunt ca meciurile de fotbal. Te antrenezi și le joci ca să le câștigi. După ce le-ai câștigat, te bucuri. Simplu! După ce te-ai bucurat, a doua zi de apuci din nou de muncă și stabilești niște obiective care sunt mai presus de anumite momente. Așa cum spuneam mai devreme, FRF este protectorul unui interes mult mai larg și cât voi conduce FRF, fotbalul va fi înainte de toate. Și întotdeauna acesta va fi dezideratul meu și al colegilor noștri. Fără relații de prietenie, fără sentimente de răzbunare. Cred că cea mai mare provocare pe care o avem în societate e cooperarea. Nu știm să cooperăm. La FRF ne dorim să creăm aceste punți de dialog între generații, între cluburi, între suporteri și cluburi, mediu privat, aceasta e abordarea pe care o avem și pe care o urmărim zi de zi. Acea reacție a fost ca una care vrea să se rupă de ceea ce s-a întâmplat în acea campanie. Presiunea prin care am trecut eu, membrii FRF. Astfel, după ce am trecut de acel moment ne-am focusat pe ce putem să facem pentru a avea un viitor mai bun. În continuare avem aceeași determinare”, a răspuns Răzvan Burleanu.

13:02

Ce spune Mircea Lucescu despre rivalitatea cu FCSB: „Am o relație bună cu Gigi Becali. Au fost câteva momente în care puteam să preiau echipa”

„Suntem acum la echipa națională. Fiecare spune ce vrea în funcție de interesul pe care îl are. Rivalitatea Steaua – Dinamo a fost una pozitivă, pentru că a dus fotbalul românesc înainte. Deci nu se poate spune… Am o relație foarte bună cu Gigi Becali. Au fost câteva momente în care puteam să preiau Steaua (n.r. – FCSB). În general nu am ținut cont… Nu m-am atașat de o singură echipă. Am pus pe prim-plan fotbalul și interesul fotbalului. Pe unde am fost am trecut de la o rivală la alta. Aici de la Dinamo la Rapid, în Turcia de la Galatasaray la Beșiktaș, în Ucraina de la Șahtior la Dinamo Kiev. Am considerat că rivalitatea face competiția mai puternică. Deci nu am niciun fel de parti-pris cu o echipă sau cu alta. Pe mine mă veți vedea la absolut toate joacurile. La toate echipele, discutând cu toată lumea, dând sfaturi sau răspunzând la întrebări. Încerc să folosesc experiența mea în favoarea fotbalului”, a declarat Mircea Lucescu.

12:56

Și-a amânat o intervenție chirurgicală pentru a semna cu naționala

„Trebuia să fac o operație de coxartroză și am amânat-o pentru echipa națională. Eram la… Deci eu vin cu tot sufletul. Rămâne de văzut cum vor veni ceilalți”, a dezvăluit legendarul antrenor.

12:55

Mircea Lucescu, despre Nicolae Stanciu: „E un element important pentru echipa națională.

„Voi vorbi cu căpitanul echipei naționale în primul rând. A avut un comportament de căpitan al unei echipe. S-a implicat foarte mult în ceea ce înseamnă imaginea, comportamentului. Eu știu, că am fost căpitanul naționalei multe timp. Și de multe ori diminuam din calitatea jocului meu, pentru că încercam să ajut pe toată lumea. Și Stanciu a făcut același lucru. L-a făcut cu succes și e un element important pentru echipa națională. În rest, voi încerca să vorbesc cu toți. Dar astăzi am devenit antrenorul naționalei, eu nu m-am gândit în niciun moment la asta”, a precizat Lucescu.

12:54

Amintiri din perioada în care a fost selecționer al României pentru prima oară

„Ce bine ar fi fost să am vârsta aia (n.r. – din 1981, când a preluat prima oară naționala ca selecționer). Acum sunt mai așezat, mai echilibrat, mai atent, mai puțin zgomotos. Pe vremea aceea plecam de la Hunedoara într-o Dacie cu 3 jucători de la Corvinul, îi duceam la națională. Veneam duminică noaptea când era cu trenul. Stăteam 3 zile, apoi plecam la Hunedoara, făceam antrenament, jucam duminică și pe urmă mă întorceam din nou. Era altă viață, erau jucător, eram antrenor, aveam de toate. Aveam un entuziasm, eram super motivat. Acum lucrurile sunt mai așezate, dar asta nu înseamnă că nu îmi doresc performanța cu aceeași ardoare”, a transmis „Il Luce”.

12:49

Mircea Lucescu s-a decis asupra staff-ului tehnic

„Staff-ul? Nu schimb absolut nimic. Eu nu am avut obiceiul să schimb pe cineva. Sunt oameni care au lucrat și cu Contra, și cu Rădoi, și cu Iordănescu. Ei știu foarte bine problemele administrative de organizat, de pus la punct. Totdeauna am avut un respect absolut pentru oamenii din fotbal. Nu am ajuns la confilcte care să ducă la…”, a dezvăluit Mircea Lucescu.

12:47

Mircea Lucescu, răspuns acid pentru Dorinel Munteanu: „Era prea mic!”

„Pentru că era prea mic în momentul în care eu scoteam fotbalul românesc la suprafață. El poate că nici nu exista. Sau poate că avea 3 ani. Lucrurile pe care le-am făcut cu echipa națională, ca jucător, căpitan, ca jucător la Dinamo, mai departe antrenor la națională, la Corvinul. Uitați că primul meci al echipei noastre, cu Argentina, înainte de Campionatul Mondial din 1982, erau 5 jucători de la Corvinul Hunedoara titulari în echipa națională. Am pierdut 0-1 cu Maradona și Diaz. Poate nu a văzut toate acele imagini din anii 82, 82, cu Belodedici, Lăcătuș, Balint și nu mai știu cine era pe acolo. Andone, Rednic, toți jucători tineri. N-am făcut nimic? Răducioiu, Lupescu, Sabău, Lupu și toți. Chiar n-am făcut nimic?! Mai ales, el ca antrenor, chiar trebuia să își dea seama de lucrul ăsta. Faptul că pe urmă Campionatul Mondial… Ce am făcut eu pentru Hagi ca el să fie cel mai bun jucător de la Campionatul Mondial. El trebuia să fie numărul 1 acolo. Dacă golul acela de la Andreson nu venea, Gică Hagi ar fi fost numărul 1 mondial. Cu siguranță. Și juca în Divizia B la Brescia. Astea sunt reperele care trebuie să dea de gândit. Mai mult decât am făcut nu puteam să fac. Și jucătorii români care activează în străinătate fac un lucru deosebit atunci când performează. E un lucru extraordinar pentru țară. Fac mai mult decât ambasadorii. Deci jucătorii reprezintă țara în permanență”, a răspuns Mircea Lucescu, după ce Dorinel Munteanu a spus despre el că nu a ajutat fotbalul românesc în ultimii ani.

12:41

Mircea Lucescu, surprins de refuzul lui Gică Hagi. L-a sunat personal să îl întrebe despre decizie. „Trebuie să rețineți din toată chestia asta că eu nu am fost laș”

„Și pe Gică Hagi am încercat să îl conving, imediat după ce a anunțat. La telefon l-am întrebat: „De ce? Când tu ți-ai dorit toată viața să fii antrenor al echipei naționale. Când ți-ai sacrificat o perioadă foarte frumoasă din viața ta pentru echipa națională!”. Eu îl știu, pentru că l-am avut jucător și la Brescia, pe urmă și la Galatasaray. Și știu cum trăia jocurile echipei naționale. Trebuie să rețineți din toată chestia asta că eu nu am fost laș. Când am fost rugat să vin, că nu se găsește o soluție imediată, puteam foarte ușor să spun „NU”. Stăteam și mă antrenam cu strănepotul meu. Nu aveam de carieră, de imagine, de bani, de nimic! De un singur lucru am avut nevoie: că nu pot să spun „NU” echipei naționale. Insistența din partea FRF a fost atât de mare, încât mi-am dat seama că nu pot să spun nu. Ce impresie aș fi lăsat acum pe final de carieră? Aș fi fost un laș dacă renunțam”, a spus Mircea Lucescu.

12:37

Cum comentează Răzvan Burleanu criticile pe care le-a primit, în aprilie 2018, de la Mircea Lucescu

„Fotbalul este înainte de toate, iar fotbalul trebuie să fie mai presus de orice moment care poate fi în viețile noastre. Echipa națională trebuie să reprezinte ceea ce este mai important. De aceea suntem și în acest moment. Am avut o relație foarte bună cu domnul Mircea Lucescu și înainte de momentul la care faceți referire, și după acel moment. Vă amintiți că ne-am dorit să mai lucrăm împreună și înainte, și după acel moment. Astăzi este un moment de bucurie. După cum v-a spus deja, înțelege foarte bine tot acest context în care suntem. Și ceea ce am simțit în primul moment în care am deschis acest subiect cu dumnealui a fost o responsabilitate majoră față de echipa națională. O responsabilitate care trebuie să ne caracterizeze pe toți cei care lucrăm în fotbal. Putem avea o națională mai bună când vom avea cluburi mai bune și vom avea cluburi mai bune când vom avea și o națională mai bună. Atlfel spus, e transpunerea în realitatea a viziunii noastre. Iar această responsabilitate a fost extrem de importantă. Toate discuțiile au mers în această direcție și domnul Lucescu a dat dovadă de altruism în toată această discuție. Domnul Lucescu a încercat să îl convingă pe Edi Iordănescu să continue la echipa națională. Asemenea lucruri nu cred că sunt specificie fiecărei persoane”, a punctat Răzvan Burleanu.

12:33

Răzvan Burleanu, despre obiectivul pentru Liga Națiunilor

„Liga Națiunilor nu reprezintă un obiectiv intermediar. De ce? Ne dorim să ne regăsim în meciurile din această toamnă, să definitivăm lotul pentru următoarea campanie de calificare pentru Mondiale. Cu siguranță ne dorim să câștigăm această grupă pentru a avea un traseu mai ușor pentru tragerea la sorți din decembrie și să ne apropiem mai aproape, dacă va fi situația, de barajul din martie 2026”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

12:31

Ce personalitate internațională l-a felicitat

„Am închis telefonul (n.r. – zâmbește). Primul care m-a felicitat a fost Marco Rossi, antrenorul Ungariei. El a fost jucătorul meu la Brescia și am o relație foarte bună cu el. Dar și cu ceilalți la fel. Nu caut astfel de lucruri. Eu îmi dau seama unde sunt și atunci trebuie să mă încarc foarte bine pentru ceea ce urmează și vom vedea. Am și simpatizanți, am și oameni care s-ar bucura de un eventual insucces. Invidia este sportul național al României din acest punct de vedere”, a răspuns „Il Luce”.

12:28

Mircea Lucescu: „Dacă jucătorii nu vor crede în mine, mă dau la o parte!”

„Încă o dată, am nevoie de ajutorul tuturor, în primul rând al jucătorilor. Dacă vor crede în mine, vom reuși! Dacă nu vor crede, mă voi da la o parte! Asta nu e o problemă”, a evidențiat Lucescu.

12:27

E mulțumit de ce a reușit cu naționala Turciei

„Echipa Turciei joacă cu 6-7 jucători promovați de mine. Acolo mi s-a cerut un lucru. Fiind străin, mi s-a spus să fac o nouă echipă națională, cu jucători tineri. Am luat jucători tineri, din Divizia B, Zeki Celik, care a plecat direct la Lille, iar apoi la Roma. Deci am făcut. Acum, dacă vine vorba de Dinamo Kiev, Dinamo joacă acum cu 6-7 jucători promovați. 14 jucători au plecat acum. Am reconstruit o echipă. Asta pot eu să fac, asta cred eu că e lucrurl pe care știu să îl fac cel mai bine. Acela de a promova și de a pregăti, dar și de a duce la performanță jucătorii tineri. În continuare mi se mulțumește din Turcia pentru curajul pe care l-am avut de a-i scoate pe Emre, pe Arda, pe Topal și pe toți jucătorii care… Sigur, riști, și aici poate se va întâmpla același lucru. Nu mai sunt meciurile alea amicale care își permiteau să bagi jucători. Și trebuie să riști în competițiile organizate de UEFA. Se va risca rezultatul, nu se poate câștiga permanent cu jucători tineri. Da, nu e simplu, aveți dreptate, nu e simplu să fii selecționer”, a precizat Mircea Lucescu.

12:22

În aprilie 2018, când Răzvan Burleanu câștiga al doilea mandat în fruntea FRF, Mircea Lucescu declara public că e dezamăgit. Spunea că fotbalul românesc a ales să continue cu un președinte votat în principal de fotbalul feminin și de futsal. „Un președinte incompatibil cu performanța”, declarație citată din PRO TV.

„(n.r. – Ce s-a schimbat între timp de a acceptat să lucreze cu actuala conducere FRF?) Nu s-a schimbat nimic. Dragostea mea pentru fotbal este aceiași. Pentru echipa națională e aceiași. Un om care a pus pe umerii lui tricoul echipei naționale, nu uită toată viața. Pe mine mă interesează echipa națională și ce avem de făcut în continuare. Ce s-a întâmplat în fotbalul românesc în tot acest timp am urmărit de la distanță. Am văzut că președintele FRF și-a făcut datoria în privința organizării și structurării fotbalului românesc la nivel de juniori. Nu aș fi putut să refuz din acest motiv. Eu consider că e un foarte bun organizator, foarte bun administrator, am spus-o întotdeauna. Ar fi putut fi un foarte bun ministru al Sportului. Dar depinde de ceilalți oameni care activează aici să ducem mai departe din punct de vedere sportiv ceea ce s-a reușit. Pentru că s-a reușit ceva. Avem stadioane, sigur că nu e meritul dânsului, e meritul opiniei publice. Avem centre de pregătire, avem academii… Nu m-ar fi împiedicat niciodată să mă îndepărtez de echipa națională un raport personal cu unul dintre oamenii de aici. Aia a fost acum 6 ani, așa am văzut eu lucrurile atunci, între timp am văzut că lucrurile se pot schimba. Dar să nu uităm că avem în spatele nostru o armată de suporteri care au făcut cinste echipei naționale. Echipa națională e sub nivelul suporterilor, așa cum s-au prezentat la EURO, și trebuie să ne ridicăm la același nivel. Asta e obligația noastră, să facem tot ce e posibil pentru ca lucrurile să le îmbunătățim, nu să ne gândim la… Vorba aceea românească, „să moară capra vecinului”. Suntem obligați să facem în așa fel încât să avem succes”, a răspuns Mircea Lucescu.

12:15

Despre momentul Mexic 1970. Și ce foști jucători l-au felicitat imediat după ce a preluat naționala

„Momentul Mexic este în primul rând prietenia cu ceilalți componenți ai echipei naționale din acea perioadă. Am avut un grup de jucători cu totul și cu totul excepțional. Jucători care au impresionat. De aceea, legătura mea cu Mexic 1970 e cea care apare într-un telefon pe care mi-l dă Liță Dumitru, Rică Răducanu, Cornel Dinu sau Lajos Sătmăreanu. Au trecut atâția ani și am rămas într-o legătură permanentă și în care ne susținem unii pe alții. Ei au fost primii care s-au bucurat de revenirea mea la echipa națională. Și de aceea le mulțumesc pentru încrederea pe care au avut-o în mine. Dar astea dispar, în momentul în care începe preocuparea noastră pentru Mondialul din 2026, lucrurile se schimbă complet. Ce a fost a fost, dar acum contează doar ce va fi înainte. Nu spun că vom reuși, dar mi-am asumat această răspundere a încercării de a califica echipa națională la Campionatul Mondial de fotbal. Nu vreau să avem regrete, doar această speranță extraordinară că putem să o facem”, a transmis Lucescu.

12:10

Mircea Lucescu: „Eu sper ca nucleul echipei naționale să apară în campionatul intern! Nu poți să aduci 12-15 jucători din toate colțurile lumii”

„Lucrurile acestea trebuie să le inversăm, să încercăm să aducem jucătorii noștri în campionatele puternice din Europa. Sunt foarte mulți tineri care activează, plecați mai de mult cu familiile lor, și și-au exprimat dorința de a juca în naționalele României. Pe aceia trebuie să îi ajutăm să se gândească în primul rând pentru performanța lor pentru fotbal și mai puțin pentru câștigurile lor materiale. Nu e simplu, de aceea eu mă concentrez foarte tare pe campionatul intern. Eu sper foarte tare să crească! A început o rivalitate pozitivă în tot campionatul, conducători de cluburi care își doresc foarte mult să obțină performanțe. Sigur, performanțele lor vor fi punctate doar dacă vor juca în grupele cupelor europene. Și în acest fel vor ajuta echipa națională. Nu poți să faci o națională puternică fără cluburi puternice. E imposibil! Nu poți să aduci 12-15 jucători din toate colțurile lumii. Eu sper ca nucleul echipei naționale să apară în campionatul intern, în primul rând! Jucători care să aducă consistență, valoare, dorință la echipa națională. Nu vreau ca la echipa națională să vină jucători care își fac doar o chestiune de imagine, pentru un contract mai bun sau.. Vreau jucători care să vină la națională pentru performanță!”, a declarat Mircea Lucescu.

12:05

Ce spune despre relația cu fanii. Se teme de reacții adverse?

„Nu! Sper să nu se ajungă până acolo (n.r. – râde). Să anticipez eu. Sunt antrenorul echipei naționale și toată suflarea fotbalistică din România trebuie să fie alături de mine. Și sunt convins că vor fi alături de mine toți oamenii care au trecut de 70 de ani, văzând în mine un exemplu de longevitate profesională, emoțională și motivațională. Vreau să dau și acestor oameni această senzație de „se poate”, se poate în orice moment al vieții! La 79 de ani să îți asumi asemenea poziție… În care toată lumea e cu ochii pe tine. Știți ce înseamnă fotbalul, până și șoferul autobuzului echipei naționale e cel mai important șofer din România. S-au făcut multe lucruri bune în ultimul timp, în primul rând infrastructura, stadioanele care au apărut, apoi modul în care echipele și-au organizat centrele de pregătire. Au apărut academii, jucători. Dar acum avem nevoie de rezultate, doar rezultatele ne pot împinge înainte”, a spus Lucescu.

12:02

Mircea Lucescu: „Voi avea grijă de viitorul fotbalului românesc”

„Voi avea grijă de viitorul fotbalului românesc, pentru asta am fost chemat, să îmi folosesc experiența dintr-o astfel de postură. Activitatea mea va începe de mâine, în primul rând vreau să cunosc toți jucătorii. Mă consult cu oameni care cunosc și știu evenimentele care s-au succedat în activitatea lor, și care pot să mă informeze. Încerc să iau contact cu jucătorii și să le spun cam ce aș vrea… Voi încerca să pun la dispoziția lor tot ce am acumulat în toți acești ani de fotbal. Nu va fi ușor, din nou, cel care riscă sunt eu. Dar o fac cu încredere și cu convingerea că se poate face. Nu singur, ci cu cei pe care îi am în jurul meu. Toată lumea e focusată pe a da continuitate performanței de la Europene. Și asta e foarte pozitiv”, a spus selecționerul României.

11:57

Ce vrea să schimbe la echipa națională

„Ce am de gând să schimb? Nu am prea mult de schimbat, încerc să îi conving pe jucători să dea ce au mai bun, să trăiască permanent cu imaginea suporterilor care i-au aplaudat și încurajat. În două zile nu se pot face multe schimbări, voi miza pe același grup de jucători în această competiție, dar cu siguranță că pe parcurs voi aduce schimbări. Să selectezi o națională înseamnă mai multe criterii de apreciere: valoric, formă sportivă, competiție, necestitate. Voi fi preocupat de evoluția jucătorilor tineri. De fapt, din primul lot de jucători, pentru meciurile cu Kosovo și Lituania, cu siguranță că nu vor lipsi jucători tineri. Cei mai buni de la tineret vor face parte din prima reprezentativă, dar cu posibilitatea să joace la echipa lor de tineret, pentru că pot obține calificarea aceasta. Iar orice participare în turneele finale înseamnă un pas înainte”, a adăugat Lucescu.

11:56

Mircea Lucescu: „O participare la un Campionat Mondial e cel mai frumos lucru posibil”

„Doar cei care au făcut această meserie știu ce înseamnă să fie antrenori de fotbal. Ești tot atât de bun ca ultimul tău rezultat. Se trăiește într-o stare de tensiune extraordinară. Pot să spun că atunci când începi să faci această meserie, nu poți să renunți ușor. Când guști din succesul pe care îl obții cu ajutorul celor din jurul tău, e greu să accepți înfrângerea. Deci vin cu gândul de a-i face pe jucători să creadă în ei, să creadă în posibilitățile lor de a reuși. O participare la un Campionat Mondial e cel mai frumos lucru posibil. Totul a evoluat, iar eu am avut această șansă de a avea continuitate, fără întreruperi. Și îmi creează un avantaj în toată această situație”, a spus Lucescu.

11:51

Abia așteaptă să îi cunoască pe jucători

„Eu m-am dus la Campionatul European ca un suporter al naționalei și ca un spectator. Nu m-am gândit în niciun moment să analizez echipa sau jucătorii. Nici nu îi cunosc deocamdată, am cerut să îi văd la față, să mă cunosc cu ei. E un moment de surpriză pentru mine, dar mi-am dat seama că obligația prezenței mele aici e esențială pentru băieți, jucători. Voi face tot ce e posibil ca experiența mea să îi ajute”, a punctat Lucescu.

11:49

Ce i-a zis Răzvan, fiul său. Soția sa s-a opus venirii lui la națională

„Soția mi-a zis să nu fac asta, să stau acasă, că e timpul să stau acasă. Răzvan mi-a spus să fac ceea ce cred eu că e bine și ceea ce simt. Mi-a atras atenția că nu va fi ușor. Știu și eu, de când era el antrenorul echipei naționale. Mi-a zis: „Dacă simți că asta te ajută în a-ți petrece ultimii ani ai vieții, în condiții de participare emoțională, sentimentală, fă-o!”, asta mi-a spus”, a declarat Mircea Lucescu.

11:47

De ce a revenit la națională: „Îmi dau seama că risc foarte tare. Nu am nevoie nici de bani, nici să îmi fac altă carieră”

„Mă angajez la un lucru extrem de dificil, dar am mare încredere în această generație de jucători, care a format un grup învingător. Ce s-a întâmplat în ultimele minute ale meciurilor cu Belgia și Olanda a fost mai mult datorită dorinței lor de a marca, dar și a suporterilor, care i-au împins de la spate. Lipsa de experiență i-a făcut să facă niște greșeli și s-a ajuns la rezultate care nu ne-au convenit. Dar punctez încă o dată, e un grup de jucători care poate crește foarte mult. Trebuie să ajungă și la Campionatul Mondial, de ce nu, ar fi o performanță deosebită. E chestie de orgoliu, iar în fotbal rămâi cu momentele frumoase ale carierei. Deci discuția a fost despre fotbal. Eu nu am nevoie de… Eu risc, și îmi dau seama că risc foarte tare. Dar cred că fotbalul românesc merită acest risc. Nu am nevoie nici de bani, nici să îmi fac altă carieră. M-a împins spre echipa națională momentele extraordinare pe care le-am petrecut ca antrenor și jucător. Și vreau ca acele momente să se întoarcă. Ăsta este motivul pentru care am revenit. Un singur lucru m-a determinat: dragostea pentru fotbal și obligația mea față de fotbalul românesc, care avea nevoie de experiența unui om. Voi face absolut totul să reușim”, a spus Lucescu.

11:43

Mircea Lucescu a făcut lobby pentru Hagi înainte de a semna: „Le-am spus că atunci când nu vor mai avea niciun fel de soluție, atunci eu am obligația față de fotbalul românesc să mă întorc”

„Le-am spus să vorbească cu Gică Hagi, pentru că el își dorește atât de mult să fie antrenorul naționalei, a făcut atât de multe pentru naționale, încât e normal să i se dea o posibilitate să revină după acel meci cu Slovenia. Până la urmă, nu s-a ajuns la niciun fel de înțelegere. Și eu le-am spus că atunci când nu vor mai avea niciun fel de soluție, atunci eu am obligația față de fotbalul românesc să mă întorc și să pun în joc toată experiența pe care am acumulat-o”, a adăugat Mircea Lucescu.

11:41

Mircea Lucescu: „Sincer, am făcut tot posibilul să nu vin la națională”

„Multe sentimente m-au încercat, nostalgia perioadei trecute. Și ca jucator al naționalei, și ca antrenor, am avut parte de momente extraordinare. Am stat vreo 3 ore de vorbă ieri, dar despre fotbal și în general. Eu plec cu un handicap, totuși, în ultimii ani am lipsit din fotbalul românesc. Am urmărit echipa națională. Nu m-am gândit în niciun moment că o să devin antrenorul naționalei sau că o să mi se propună. De fapt, sincer, am făcut tot posibilul să nu vin la națională. Am vrut să le dau posibilitatea jucătorilor tineri să meargă mai departe. Am vrut ca Edi Iordănescu să rămână alături de grupul acesta, era un grup omogen, compact, care a reușit să aducă bucurie. Am vorbit cu FRF și am spus că ar fi important să dea continuitate”, a spus „Il Luce”.

11:39

Contract pe 2 ani! Obiectiv, Mondialul din 2026

„E în top 3 la nivel mondial, după Sir Alex Ferguson și Pep Guardiola. Nu putem să nu ne amintim câteva dintre performanțele remarcabile obținute de el, iar când vine vorba de echipele de club, nu putem să nu ne amintim de anii 2000. Supercupa Europei câștigată cu Galatasaray împotriva lui Real MAdrid. În 2009, Cupa UEFA câștigată cu Șahtior Donețk, împotrive lui Werder Bremen. O carieră extraordinară care ne evidențiază experiența sa de necontestat.

Durata acestui contract acoperă o perioadă de 2 ani de zile, cu obiectiv principale de calificare la Campionatul Mondial din SUA, MExic și Canada. E o oportunitate unică, având în vedere că domnul Lucescu a avut onoarea de a fi pe terenurile din Mexic în ’70, când a fost căpitanul naționalei”, a mai spus Răzvan Burleanu.

11:36

Răzvan Burleanu, primele declarații

„E un moment deosebit pentru tot sportul românesc. Ne aflăm aici pentru a-l prezenta pe noul selecționer, o persoană marcantă în fotbalul mondial. Mircea Lucescu se întoarce la națională după 38 de ani, ne bucurăm foarte mult că a acceptat. E un moment foarte important pentru fotbalul românesc. Până acum ne-am aflat într-o etapă de reconstrucție, începută de la nivel de bază, de la juniori, continuată apoi la seniori de Cristoph Daum, dusă mai departe de Cosmin Contra și Mirel Rădoi, și edificată de Edi Iordănescu prin cea mai importantă performanță din ultimii 24 de ani. Acum e o nouă etapă, în care ne dorim să revenim în elita fotbalului mondial, să revenim la un Campionat Mondial. FRF consideră că e necesar să avem un antrenor cu o vastă experiență, care să ducă Generația de Suflet la un nivel superior. Mircea Lucescu e persoana potrivită!”, a declarat Răzvan Burleanu, în debutul conferinței.

11:33

VIDEO de prezentare pentru „Il Luce”

Conferința de presă a început cu un video special pregătit în cinstea lui Mircea Lucescu!

10:49

AICI LIVE VIDEO!

Conferința de presă începe în câteva minute. CLICK AICI pentru VIDEO.

10:47

Conferința de presă începe la ora 11:30

Rămâi pe www.prosport.ro pentru a citi toate declarațiile oferite la conferința de presă organizată pentru prezentarea lui Mircea Lucescu în calitate de selecționer. Evenimentul începe la ora 11:30.

Marți, 6 august 2024, are loc prezentarea lui Mircea Lucescu (79) la naționala României, iar conferința de presă poate fi urmărită în format Live Video Online pe www.prosport.ro.

De asemenea, evenimentul poate fi văzut și pe FRF TV. În cadrul conferinței de presă, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță sunt așteptați și ei să ofere reacții despre numirea noului selecționer.

Mircea Lucescu, înapoi la naționala României după 38 de ani! Prezentarea lui „Il Luce” e Live Video Online

Luni, 5 august 2024, după negocieri dure pe care le-a purtat cu Răzvan Burleanu timp de peste 3 ore, Mircea Lucescu a acceptat să devină selecționerul României. Câteva ore mai târziu, tot luni, FRF a confirmat subtil colaborarea și a anunțat că marți, 6 august, de la ora 11:30, va organiza o conferință de presă.

Practic, acesta este evenimentul oficial prin intermediul căruia Mircea Lucescu va fi prezentat la naționala României. De asemenea, președintele FRF, Răzvan Burleanu, dar și directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, sunt așteptați și ei să ofere reacții cu privire la mult așteptata colaborare.

În cadrul conferinței de presă, care va putea fi urmărită în format Live Video Online pe www.prosport.ro, dar și pe FRF TV, vom afla, cel mai probabil, răspunsurile la cele mai arzătoare întrebări. Ce înțelegere a semnat Mircea Lucescu, ce obiective i-au fost stabilite prin contract și ce staff tehnic va avea lângă el. Vom afla împreună, pe www.prosport.ro, toate detaliile, începând cu ora 11:30.

Mircea Lucescu, așteptat să ajute fotbalul românesc cu experiența sa colosală

Ciprian Marica, unul dintre cei eficienți marcatori ai echipei naționale, a transmis deja că un antrenor de calibrul lui Mircea Lucescu nu poate avea decât un singur obiectiv la prima reprezentativă, și anume calificarea la următorul turneu final. În cazul de față vorbim despre Campionatul Mondial din 2026, programat să aibă loc în Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic.

Dorinel Munteanu, cel mai convocat fotbalist din istoria naționalei, a avut și el o reacție cel puțin interesantă. Actualul antrenor al Oțelului Galați a spus că era și timpul ca Mircea Lucescu să revină la prima reprezentativă, pentru a ajuta fotbalul românesc cu experiența colosală pe care a acumulat-o în ultimii zeci de ani:

Îi doresc succes lui Mircea Lucescu, în sfârșit ajută cu adevărat, se implică fizic pentru fotbalul românesc. Ne-a făcut cinste, ne-a reprezentat cu cinste peste tot, dar nu a ajutat deloc fotbalul românesc prin experiența lui. Acum să vedem ce poate face. Talente sunt, avem nevoie de antrenor, e bine dacă FRF a decis să vină Mircea Lucescu. Era logic ca Gică Hagi să nu vină. Sunt convins că și-ar fi dorit, dar investiția lui, ceea ce a făcut la Farul, e greu de renunțat la asta. Cred că avem o generație bună de jucători, mă bucur că l-au ales pe Mircea Lucescu. Eu nu am primit semnale, am spus de la început că nu e timpul meu. Trebuie să mai obțin rezultate”, a declarat Dorinel Munteanu.

Mircea Lucescu a mai fost selecționerul României în intervalul noiembrie 1981 – octombrie 1986. Practic, va reveni la națională după o perioadă de 38 de ani!

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cristina ICH și-a asumat relația cu soțul celei mai bune prietene! 😎 Telenovela amantlâcului continuă!
Cristina ICH și-a asumat relația cu soțul celei mai bune prietene! 😎 Telenovela amantlâcului continuă!
E gata să plece gratis de la FCSB, deși Gigi Becali a avut oferte de 10-20 de milioane de euro pentru el
E gata să plece gratis de la FCSB, deși Gigi Becali a avut oferte de 10-20 de milioane de euro…
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre…
Mo Salah a decis! Anunțul agentului
Mo Salah a decis! Anunțul agentului
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se aștepta nimeni
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se aștepta nimeni
Ora de iarnă nu se mai schimbă în weekend. Decizie de la Comisia Europeană
Ora de iarnă nu se mai schimbă în weekend. Decizie de la Comisia Europeană
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar cu garnitură de…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar cu garnitură de…
"A venit viitura şi l-a înecat". Patru oameni au murit în Galaţi, în urma celor mai mari inundaţii din istorie.…
Oamenii de știință au găsit FORME de VIAȚĂ deasupra Pământului!
Oamenii de știință au găsit FORME de VIAȚĂ deasupra Pământului!
Dieta minune a lui Ilie Dumitrescu. Ce mănâncă la miezul nopţii şi ce băuturi alcoolice consumă
Dieta minune a lui Ilie Dumitrescu. Ce mănâncă la miezul nopţii şi ce băuturi alcoolice consumă
Alimentul pe care românii ar trebui să îl mănânce zilnic toamna, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic: 'Este ingredientul campion'
Alimentul pe care românii ar trebui să îl mănânce zilnic toamna, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic: 'Este ingredientul campion'
Amendă de 4.000 de lei pentru proprietarii de apartamente. Obligatoriu pentru cei care au termopane
Amendă de 4.000 de lei pentru proprietarii de apartamente. Obligatoriu pentru cei care au termopane
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Etapa a 3-a a Ligii 1 Futsal debutează cu derby-ul West Deva – FK Odorheiu Secuiesc
Etapa a 3-a a Ligii 1 Futsal debutează cu derby-ul West Deva – FK Odorheiu Secuiesc
Pe ce bandă circuli când întâlnești indicatorul „Inel principal”? Ce simbolizează acest semn
Pe ce bandă circuli când întâlnești indicatorul „Inel principal”? Ce simbolizează acest semn
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă pe lângă medicină
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă pe lângă medicină
×