Probleme cu mai mulți suporteri români la granița dintre Serbia și Muntenegru. Vameșii nu le-au permis să treacă granița

Mai mulți români au avut probleme la granița dintre Serbia și Muntenegru, pe motiv că fac parte dintr-o listă cu huligani. Unii dintre ei aveau bilete de vacanță, dar vameșii din Muntenegru au fost de neclintit.

România urmează să joace un meci crucial cu naționala Muntenegrului, la Podgorica. O victorie ne-ar permite să sperăm în continuare la locul de baraja pentru CM 2018, în timp ce un eșec ne-ar îngropa orice șansă. Naționala antrenată de Christoph Daum va fi susținută și de câteva grupuri de suporteri români.

Însă nu toți au putut trece granița. Într-un comunicat oficial, cei de la Uniți Sub Tricolor susțin că vameșii muntenegreni au refuzat accesul a 10 români, pe motivă că ar fi huligani. Printre ei se află și două familii care și-au luat bilete de vacanță la Marea Adriatică. Bărbații n-au fost lăsați să intre, ci doar ceilalți membrii ai familiilor lor. Cei de la Uniți Sub Tricolor susțin că au luat legătura cu Ambasada României de la Podgorica, însă fără să aibă prea mult succes.

„Zece cetățeni români nu sunt lăsați să intre în Muntenegru, la granița cu Serbia. Între ei sunt și două familii care își cumpăraseră sejururi pe litoralul Mării Adriatice.

Deși în România nu figurează pe listele persoanelor interzise la competițiile sportive, vameșii muntenegreni le refuză accesul pe motiv că ar figura pe o listă de potențiali huligani.

Contactați telefonic la numărul de urgențe a ambasadei din Podgorica, reprezentanții statului român spun că nu este datoria lor și opțiunea de a permite sau nu accesul în Muntenegru aparține în totalitate statului gazdă.

Cetățenii români, Răzvan C, Matei A, Șerban A, Cătălin G, Cristian D, Liviu A, Coralia L, Andreea V, Cristian M stau deja de cinci ore la granița de intrare în Muntenegru, cu biletele turistice în buzunar”, susțin cei de la  Peluza Uniti sub Tricolor, într-un comunicat oficial.

Publicat: 03 09. 2017, 19:20
Actualizat: 03 09. 2017, 19:21