Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a susținut o conferință de presă și a vorbit, printre altele, despre primele tricolorilor pentru calificarea la Campionatul European din 2024.
Echipa națională a României a obținut calificarea la Campionatul European din 2024, iar la turneul final din Germania va face parte din Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B, adică Israel, Bosnia, Ucraina sau Islanda.
Întrebat despre obiectivul României la turneul final, Răzvan Burleanu a explicat că o calificare în optimi este așteptată, însă acesta nu este obiectivul principal al Federației Române de Fotbal.
În ceea ce privește primele de calificare, Răzvan Burleanu a asigurat că jucătorii vor fi răsplătiți după participarea la EURO 2024 și a dezvăluit și când vor încasa primele de la UEFA pentru accederea la turneul final.
„Întotdeauna jucătorii au beneficiat de bonusuri financiare, deși, vă împărtășesc din discuțiile cu ei, din diferite momente, condițiile financiare nu au reprezentat niciodată un subiect important al discuției dintre ei și administrația Federației Române de Fotbal.
În ceea ce privește obiectivul pe care ni-l trasăm înainte de începerea acestui an, 2024, este acela de a putea să construim cea mai importantă generație de jucători de echipă națională din ultimii 20 de ani. Obiectivul intermediar, ca să ne realizăm acest obiectiv, este bineînțeles ieșirea din grupe. Dar nu trebuie să pierdem din vedere acest obiectiv care este mult mai important: construirea celei mai importante generații din ultimii 20 de ani.
Dacă este să ne uităm din punct de vedere al loturilor, o să vedem că România are cea mai scăzută valoare a lotului. Prin urmare, probabil, statisticienii vor spune că România are cele mai puține șanse de a reuși, dar vă asigur, și chiar sunt încrezător în ceea ce spun, că România în vara anului 2024 are capacitatea, are potențialul de a avea o creștere exponențială și de a se autodepăși. Dacă vom avea acestă capacitate internă de a ne autodepăși, cu siguranță rezultatele pot fi remarcabile.
(n.r. întrebat dacă au intrat primele pentru calificarea la turneul final) E o întrebare din partea jucătorilor sau din partea dumneavoastră (n.r. râde)? Plățile din partea UEFA, fiindcă ele sunt condiționate, se vor face în două tranșe, anul viitor, prima tranșă la finalul lunii februarie, cealaltă la finalul lunii octombrie”, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul conferinței de presă.
Grupa A: Germania, Ungaria, Scoția, Elveția Grupa B: Spania, Albania, Croația, Italia Grupa C: Anglia, Danemarca, Slovenia Grupa D: Franța, Austria, Olanda, Play-off Winner A Grupa E: Belgia, România, Slovacia, Play-off Winner B (Israel, Bosnia, Ucraina sau Islanda) Grupa F: Portugalia, Turcia, Cehia, Play-off Winner C (Georgia, Luxemburg, Grecia sau Kazahstan)
Etapa 1 România – Câștigătoare play-off ruta B Liga Națiunilor – 17 iunie, Munchen Belgia – Slovacia – 17 iunie, Frankfurt
Etapa 2 Slovacia – Câștigătoare play-off – 21 iunie, Dusseldorf Belgia – România – 22 iunie, Koln
Etapa 3 Slovacia – România – 26 iunie, Frankfurt Câștigătoare play-off – Belgia, 26 iunie, Stuttgart
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER