Rețeta fericirii, marca Nașu’: „I-am mulțumit pe toți!” Cum s-au împărțit biletele pentru barajul cu Grecia

-Mircea Sandu a explicat cum s-au împărțit biletele pentru barajul cu Grecia și a făcut bilanțul contabil: venituri de 900.000 de euro din bilete, cheltuieli de jumătate de milion de euro, pentru ambele manșe. Fanii mai pot găsi bilete doar de la bișnițari sau online, dacă vor fi anulate unele comenzi aflate în procesare la partenerii de ticketing

-Toate biletele au fost rezervate. Dacă vor exista comenzi nevalidate, se vor mai scoate tichete la vânzare, dar numai online

„I-am mulțumit pe toți. Și familia fotbalului, și jucătorii, și cluburile, și galeriile, și sponsorii, și fostele glorii din alte sporturi. Vom trimite bilete la parlament, la primărie și vom face o întrebare la președinție, să vedem dacă doresc”, a fost bilanțul prezentat ieri de Mircea Sandu pe tema biletelor de la meciul România – Grecia (19 noiembrie), din barajul pentru Cupa Mondială. Cum galeriile organizate s-au ales cu 7.000 de bilete, cu un cost preferențial de 15 lei pe bucată, iar celelalte categorii amintite au rezervate încă pe atât, rezultă un total de maximum 35.000 de bilete scoase la vânzare online. 1700 de locuri, plus zona de tampon, sunt rezervate pentru suporterii greci.

Fanii adevărați rămași fără bilete au răbufnit pe siteuri, dar nu mai au altă șansă decât să aștepte validarea comenzilor sau să apeleze la piața neagră. „Am pus bilete cu prețuri accesibile pentru toată lumea, dar văd că au ajuns cu preț dublu. Organele competente să îi prindă pe cei care fac speculă”, a punctat „Nașu”. „În acest moment, întreaga capacitate a stadionului este acoperită. Vor mai fi scoase bilete la vânzare doar dacă vor fi deblocate în urma validării”, a declarat și Florin Leonte, reprezentantul de ticketing al FRF.

Rețeta financiară a meciului cu Grecia este una pozitivă. Mircea Sandu și-a făcut calcule pentru un profit de 400.000 de euro. „Vom avea cheltuieli de 500.000 de euro pe cele două manșe. Mă costă chiria stadionului 50.000 de euro, firma de security încă 60.000 de euro. Sunt cheltuieli mari”, explică șeful de la FRF. Chiar dacă tot par exagerate, cheltuielile de acum sunt nimic pe lângă cei 900.000 de euro aprobați pentru dubla cu Ungaria și cu Turcia.


Nu voi mai candida anul viitor, dar dacă ne vom califica la Rio eu voi fi conducătorul delegației
Mircea Sandu, președinte FRF

Dacă ne calificăm la Rio, ne depășim condiția
Mircea Sandu, președinte FRF


Pițurcă – 500.000 de euro, jucătorii – 4,75 milioane

Șeful FRF a prezentat și cum au decurs negocierile cu jucătorii privind primele de obiectiv: „Le-am oferit jucătorilor 250.000 de euro pentru accederea în baraj. Răspunsul lor a fost că vor 500.000 de euro la șase puncte cu Ungaria și Turcia și 400.000 de euro la patru puncte din aceste două meciuri. Dar ei nu au luat decât 3 puncte, deci s-a șters. Apoi au spus că nu îi interesează bonus pentru calificarea la turneul final, ci jumătate din suma care vine de la FIFA”. Conform informațiile oficiale prezentate de forul internațional, fiecare națională calificată la Rio va primi minimum 9,5 milioane de euro (suma poate crește în funcție de cât de sus ajunge echipa în competiție).

Cine minte în cazul lui Kehinde Fatai?

Naturalizarea nigerianului Kehinde Fatai se transformă într-o telenovelă a declarațiilor. În urmă cu câteva zile, ProSport a aflat că Victor Pițurcă era mirat de faptul că acțiunea a demarat fără lui să i se ceară părerea. „Pe mine nu m-a întrebat nimeni”, a punctat selecționerul. Mircea Sandu a declarat ieri că Pițurcă a fost cel care l-a propus pe Fatai. „M-a sunat în urmă cu 10 zile doamna Carmen Tocală, de la MTS. Mi-a spus că există posibilitatea acordării în regim de urgență a cetățeniei române pentru unii jucători străini de la noi și m-a întrebat dacă am vreo propunere. Eu l-am sunat pe Pițurcă și el mi-a spus de Fatai. Am vorbit după aceea la Astra și am trimis mai departe dosarul jucătorului”.

Euro 2020, o problemă de interes național

FRF a trimis la președinția României și la cabinetul primului ministru o notă informativă vizavi de candidatura Bucureștiului la găzduirea unor meciuri din cadrul Euro 2020. „Eu voi face lobby la UEFA pentru candidatura noastră dar nu se poate fără implicare politică”, a declarat Sandu. În documentul trimis sunt prezentate facilitățile, garanțiile și programele pe care România trebuie să le asigure. Între acestea: declararea Euro 2020 de interes public și de importanță națională pe tot teritoriul țării; garanții fiscale care să asigure că taxarea jucătorilor și oficialilor participanți va fi realizată în țările de proveniență, TVA și alte taxe reduse la minim; scutire de viză de intrare și proceduri simplificate de obținere a vizelor; asigurarea măsurilor de securitate și siguranță și recunoașterea faptului că UEFA nu va avea nicio obligație în acest sens și nu va purta vreo răspundere etc.

Publicat: 31 10. 2013, 09:33
Actualizat: 31 10. 2013, 09:34