Interesul fanilor pentru meciurile naționalei a crescut în ritmul dat de victoriile echipei lui Pițurcă. FRF preconizează o asistență record la meciul cu Olanda, de astăzi, în jur de 53.000 de spectatori *FRF și partenerii ei sunt mai deschiși ca niciodată față de fani
*Oficial, vor fi 500 de fani olandezi. Neoficial, numărul lor va fi dublu
Întâmplare absolut reală. Paul și-a cumpărat bilete la meciul cu Olanda prin Eventim, unul dintre partenerii firmei DancoPro în procesul de repartizare a tichetelor la meciurile naționalei. Și-a achiziționat online cinci tichete la categoria I, 160 de lei bucata. Și-a dorit să stea la tribuna a doua, însă sistemul aleator ales de federație l-a trimis la tribuna întâi, la sectorul 379. Omul a ridicat din sprâncene. Nu era ce și-a dorit, însă organizatorii nu puteau fi „agățați” cu nimic. Până la urmă era un bilet de categoria întâi. Paul și-a încercat însă norocul, și ca el încă două persoane, aflate în aceeași situație. A sunat la DancoPro, iar partenerul de ticheting al FRF i-a schimbat biletele cu unele în sectorul pe care acesta și-l dorise. Da, se poate și astfel, fără nervi și cu respect față de suporteri.
Bilete scumpe sau de la bișnițari
Acesta este doar unul dintre exemplele că s-a schimbat ceva, nu doar în atitudinea suporterilor față de națională, ci și în cea a federației și parternerilor ei față de suporteri. Semnul a fost dat de meciul cu Andorra, când Mircea Sandu a fost pus în situația de a deschide porțile Arenei Naționale pentru câteva mii de fani, care nu mai găsiseră bilete, din cauză că nu fuseseră tipărite îndeajuns. Meciul cu Olanda poate fi unul de referință în istoria naționalei, nu doar din punct de vedere al rezultatului de pe teren, ci și al celui din tribune. FRF a tipărit pentru acest joc 54.800 de bilete, dintre care 40.000 se epuizaseră încă de săptămâna trecută, online. Ieri, la casele de bilete mai erau doar câteva sute de tichete la categoria VIP, de 600 și 800 de lei, însă bișnițarii aveau oferta lor. „Se vor da și biletele de la VIP. Cred că vom bate recordul arenei, vom avea între 52.000 și 53.000 de spectatori”, spune Florin Leonte, reprezentantul de ticheting al FRF.
Olandezii și-au rezervat oficial 500 de bilete, însă comunitatea lor este destul de bine reprezentată în București, astfel că probabil cifra se va dubla. Recordul de asistență pe Arena Națională a fost stabilit la finala Europa League, din mai 2012, cu 52.347 de spectatori.
Ne-a lipsit stadionul
Interesul fanilor nu poate fi pus doar pe seama „stadionului”. Este clar că flacăra se reaprinde încet, dar sigur, în ritmul victoriilor echipei antrenate de Victor Pițurcă. În anii 70, fostul „23 August” se rupea efectiv la meciurile naționalei, ziarele epocii consemnând chiar și asistențe de 90.000 de oameni, evident, exagerate.
După apusul „Generației de aur”, audiențele au început și ele să scadă. Recordul negativ a fost consemnat la un meci România – Luxemburg, disputat la Ploiești în 2003 cu doar 4000 de fani în tribune. În ultimii ani, media a fost destul de joasă, cu circumstanța lipsei unei arene adecvate. Acum, există stadion și începem să avem și o națională, iar până la o nouă fiestă la Universitate mai este doar un pas…
Bișnițarii au propria ofertă la meciul România – Olanda. Afaceriștii de ocazie vând biletele de la peluză (preț oficial între 20 și 40 de lei) cu 50-80 de lei
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER