Un eveniment așteptat cu sufletul la gură de români, meciul România – Argentina care va marca inaugurarea Național Arena, riscă să se transforme într-un fiasco. După haosul cuplajelor, FRF a „reușit” să bulverseze total și vânzarea biletelor pentru amicalul din august. Ziua punerii în vânzare a biletelor pentru România – Argentina. Mii de români abia așteaptă să vadă cele două echipe pe minunăția de stadion Național. Mulți se grăbesc să-și cumpere tichetul, dar se lovesc de o serie de probleme și semne de întrebare.
Locuri „aleatorii” Este primul eveniment de o asemenea anvergură la care locul nu se poate rezerva exact. Poți selecta doar categoria (tribuna și inelul), dar nu și locul! „Acesta se va aloca ulterior în mod aleatoriu”, scrie pe site-urile care vând biletele exclusive!
Stupoare: una e să stai în primul rând, alta în rândul 20, chiar în același sector. Una e să fii mult în lateral, alta central, tot în același sector. Chiar dacă nu pot fi toți mulțumiți, măcar fiecare ar trebui să poată alege, să stie exact ce plătește. Nu se poate. Probabil din cea mai penibilă cauză: locurile nu sunt încă numerotate!
Împrăștiați pe stadion Mircea Sandu garantează măcar că toți cei care cumpără două bilete, cât e limita, le vor primi unul lângă celălalt. Prea puțin. Dacă patru oameni vor să meargă, au șanse nule să stea împreună, ceea ce e absurd. Dacă își alegeau locurile, aveau șanse mari să găsească perechi de câte două unul lângă celălalt. Mai mult, acum e și tardiv să se rezolve problema, după ce mii de oameni și-au achiziționat deja bilete.
Taxe absurde Dacă ai trecut și peste asta, dai de altă problemă. Cel mai ieftin bilet costă 50 RON, dar în realitate plătești 71,5! 5% e o ciudată taxă de ticketing, 2% o absurdă taxă de rezervare în condițiile în care nici măcar nu rezervi locul de fapt, iar 18 RON curierul! Și dacă stai vizavi de stadion sau FRF plătești 18 RON transportul. Mircea Sandu ne spune să-i întrebăm pe cei din țară dacă le convine să vină după bilete, dar de ce să nu-i întrebăm pe ceilalți dacă nu vor să-și ridice personal biletul? Probleme și pentru fani Membrii Fan Clubului NațiÂonalei, care au plătit 200 RON abonamentul, au scăpat de taxele suplimentare. Dar și ei pot lua doar maximum TREI bilete, o cifră aiuritoare și ea.
Unde sunt biletele VIP? Nici cei cu dare de mână nu sunt fericiți. Dintre biletele VIP, doar o singură categorie a apărut la vânzare. Categoriile VIP 1 și 2 nu s-au regăsit ieri pe site-uri și nici în Fan Club. Rezolvare tardivă Mircea Sandu a declarat ieri pentru ProSport că astăzi se reunește un „comitet de criză” pe chestiunea biletelor. Tardiv, mulți oameni achiziționând deja bilete. Ca de obicei, lucrurile se pun la punct DUPĂ‚ ce încep. Asta dacă se pun la punct. Vorba unui cititor prosport.ro, să nu se dea bilete pe stadioane diferite…
Comision de cel puțin 40.000 de euro
Cel mai suspect din tot procesul este taxa de procesare de cel puțin 5% reținută de site-ul biletefotbalonline.ro, principalul site care vinde bilete.
În primul rând, și-a schimbat subit denumirea din taxă de ticketing în taxă de procesare. Apoi, unii cumpărători au reclamat că a avut mai multe valori ieri: unii au plătit 5%, alții 7,5% sau 10%. În general însă, pe toate site-urile care vând, inclusiv eventim.ro, myticket.ro, bilete.ro, taxele sunt 5% procesare și 2% rezervare.
La un simplu calcul, suma încasată doar de unul din site-uri pe taxe este uriașă. Biletefotbalonline.ro, deținut de Danco Pro, mai avea aseară aproape 30.000 de bilete de vânzare, cu o valoare de 2,5 milioane RON. La taxa de 7%, suma reținută totală este de 175.000 RON, adică peste 40.000 de euro!
Mâine (n.r. – azi) reprezentanți ai FRF și ai site-urilor care vând bilete se vor întâlni pentru rezolvarea problemelor apărute în sistemul de ticketing Mircea Sandu, președinte FRF
Ce e mai costisitor? Să vii de la Satu Mare în București ca să-ți iei bilet sau să plătești o taxă și să-l primești acasă? Mircea Sandu, președinte FRF
Articol scris de: Lucian LIPOVAN
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER