Selecționerul Costin Curelea surprinde, după ce „tricolorii” de la U20 au dat cu piciorul dublului avantaj pe care l-au avut în fața Germaniei: „Preferam să pierdem, cumva, 1-0 pe final”. FRF – prinsă în offside

Redactor:
Călin MNERIE
Selecționerul Costin Curelea surprinde, după ce „tricolorii” de la U20 au dat cu piciorul dublului avantaj pe care l-au avut în fața Germaniei: „Preferam să pierdem, cumva, 1-0 pe final”. FRF - prinsă în offside
  • Publicat:

România U20 a visat frumos la Arad timp de aproape o oră cu Germania U20, dar concluzia a fost aceeași cu cea din precedentele două dispute jucate în Elite League, înfrângere la un gol diferență. Nu a mai fost 0-1, ci un 2-3 spectaculos, apreciat de cei aproape 6.500 de fani arădeni îmbrăcați în culorile naționalei, care au venit să îi susțină pe elevii lui Costin Curelea.

În jumătate de oră, „tricolorii mici” au aruncat pe apa sâmbetei avantajul luat prin reușitele lui Rareș Burnete (min. 10) și Alexandru Musi (min. 50) și l-au determinat pe selecționerul Costin Curelea să ofteze: „Sincer, preferam să pierdem, cumva, 1-0 pe final, cum am făcut anul trecut, decât să conducem și să pierdem cu acest 3-2”.

Costin Curelea, frustrat după România U20 – Germania U20: „Dăruirea a fost maximă, implicarea la superlativ, atât au putut”

Altfel, selecționerul României știe că echipa sa putea scrie o pagină de istorie la Arad, dar nu e de acord cu faptul că a fost aproape de asta, chiar dacă a avut 2-0 pe tabelă.

„N-am fost chiar așa de aproape de victorie, că am luat repede golul de 2-1. Dar, sincer, vreau să rămân cu imaginea pozitivă. Până la primirea primului gol, băieții au demonstrat că au valoare, că pot să joace. Din păcate, lipsa minutelor este cea mai mare problemă. Nu putem să ducem efortul mai mult decât am făcut-o, dăruirea a fost maximă, implicarea la superlativ, atât cât s-a putut. Cât au putut, au făcut un meci foarte bun.

Acum că am pierdut, e foarte frustrant pentru noi, un moment greu, dar vreau să rămân cu imaginea acelor prime minute în care am dominat clar Germania. Eu am crezut și am sperat că de data asta putem să învingem Germania și nu o spun fiindcă am condus. Nu mă așteptam neapărat să avem 2-0, dar mă așteptam să facem un joc bun și să marcăm împotriva lor”, susține Curelea.

Ce a determinat căderea României U20 în meciul cu Germania U20: „La 2-0 am ieșit la pressing, împinși de public, ne-a luat un pic valul”

Acesta mai crede că puștii săi s-au lăsat duși de val, au fost prea entuziaști după golul de 2-0 al lui Musi și le-au permis nemților să-i surprindă descoperiți. Și asta și pentru că „tricolorii” nu ar fi auzit indicațiile de pe margine în vacarmul creat din tribunele de pe „Francisc Neuman”.

„Din păcate, am primit acele goluri destul de repede. Cel puțin primul gol a venit pe o greșeală, să spun așa, pentru că ne-a luat un pic valul. La 2-0, am ieșit la pressing, împinși de public, o minge scoasă de acolo, contraatac și gol. Nu aveam nevoie de acea situație, dar, oricât aș fi încercat sau oricât am strigat să-i liniștesc, să rămânem organizați, când țipă 5.000 de oameni sau câți au fost, se aude mai tare decât am urlat eu. Cu atât mai mult îmi pare și mai rău de rezultat cu cât a fost foarte multă lume la meci și doream să le facem o seară fericită. Le mulțumim că au venit, au văzut un meci spectaculos, pe care – din păcate – noi l-am pierdut.

Sincer, preferam să pierdem, cumva, 1-0 pe final, cum am făcut anul trecut, decât să conducem și să pierdem cu acest 3-2. Nu am ce să le reproșez, astea sunt condițiile, asta facem. Le-am zis să țină capul sus, să strângem rândurile la fel. Mai avem un meci foarte dificil în Anglia și ăștia suntem, cu ăștia defilăm. Sperăm că prin aceste meciuri să prindă din nou experiență și mai mare și să putem să creștem nivelul. Va fi foarte greu în Anglia, normal, dar voi lucra la moralul lor, inclusiv acum, în vestiar, după meci i-am rugat să nu fie supărați, au dat maximum.

Nu avem ce să le reproșăm din punctul ăsta de vedere, nu am ce să le zic, jos pălăria. Au fost aproape de a face – cumva – istorie, dacă reușeai să câștigi cu Germania… Dar, cu ei te poți aștepta la orice când joci, ați văzut că au introdus la pauză niște jucători care au schimbat jocul”, a adăugat Costin Curelea.

Cătălin Vulturar acuză avântul prea mare: „Simțeam că nu ne pot întoarce, nu au avut ocazii de gol, dar uite că s-a schimbat soarta”

Iubitorii fotbalului din Arad s-au reîntâlnit cu unul dintre favoriții lor din returul sezonului precedent în SuperLigă. Cătălin Vulturar a coborît de pe o zi pe alta de la naționala de tineret la cea sub 20 de ani și a fost titular joi seara, pe arena „Francisc Neuman”, în România U20 – Germania U20 2-3. Mijlocașul central a jucat timp de o oră pe „iarba verde de acasă” și a părăsit terenul când încă „tricolorii” aveau avantaj pe tabelă: 2-1.

În cele din urmă, nemții au întors partida, iar românii au digerat cu greu înfrângerea, după ce au avut mult timp gustul victoriei.

„A fost un meci greu, am depus mult efort, ne-am dăruit. Din păcate, n-am putut și să obținem victoria, dar – per total – a fost un meci foarte bun. Simțeam că nu ne pot întoarce, nu au avut ocazii de gol, dar uite că s-a schimbat soarta. Nu mă așteptam deloc. Nu sunt în măsură să spun eu de ce Germania ne-a întors, cred că și cei care au intrat în repriza a doua și-au dorit la fel de mult să câștigăm. Din păcate, repriza a doua a fost puțin dezechilibrată în favoarea lor. Le mulțumim și fanilor care ne-au fost alături astăzi și mergem înainte.

Sperăm să obținem în continuare rezultate mai bune decât cel de astăzi. Eu nu o să fiu Anglia, trebuie să mă întorc mâine la Under 21 în cantonament, dar aici e un grup foarte unit, cu băieți care dau totul în momentul în care intră pe teren. Sunt convins că o să facă un rezultat mai mult decât bun în Anglia, chiar dacă acum erau supărați. Nu putem fi bucuroși după o înfrângere, dar trebuie să ținem capul sus și să mergem înainte”, a declarat mijlocașul arădean la finalul confruntării cu Germania.

Convocat initial la naționala de tineret, sub comanda lui Daniel Pancu, Vulturar a aflat încă de marți că urmează să joace contra Germaniei.

„Eu eram oricum suspendat pentru primul meci al colegilor de la tineret și mi s-a spus de la începutul săptămânii că voi juca azi (n.r. joi), aici. Cred că a fost cea mai benefică soluție pentru mine în momentul acesta, mai ales aici, acasă, la Arad. E un sentiment unic când rămân la finalul meciului pe gazon, să vorbesc cu toți copiii, să fac poze cu ei. E o bucurie enormă pentru ei și asta mă face și pe mine fericit”, a adăugat fotbalistul crescut de Dinu Donca, la CSȘ Gloria și Atletico.

FRF – prinsă în offside de afluxul de public

Altfel, mai trebuie spus că Federația Română de Fotbal a fost prinsă în offside de afluxul de public la meciul dintre România U20 și Germania U20. Chiar și cei care și-au achiziționat din timp bilete online la Tribunele I și II au întâmpinat probleme au rămas blocați pe scările arenei „Francisc Neuman” până după fluierul de start la partidei. În plus, cu câteva minute înainte de startul partidei cei de la casa de bilete nu mai aveau ce vinde, în timp ce varianta de a cumpăra online nu mai era disponibilă.

În cele din urmă, federalii au deschis și Peluza Iosif Petschovski și au tipărit noi tichete, dar unii fani „tricolori” au ajuns să intre pe stadion chiar și după 30 de minute de la startul partidei cu nemții.

De la stație, în repriza a doua, s-a anunțat și numărul final de spectatori – 6.453, o cifră mult peste așteptările Federației.

Echipele de la România U20 – Germania u20

România: Lefter – Maftei, Duțu (90 Tudose), I. Pop (90 Bădescu), Șuteu – Vulturar (61 Sfaiț), Jalade (83 R. Pașcalău) – Bană (61 Rența), Bordușanu (61 Radaslavescu), Al. Musi (83 Al. Florea) – Burnete (83 Al. Stan). Selecționer: Costin Curelea

Germania: Backhaus – Eitschberger (46 Baum), Collins (65 Pauli), Drexler (76 Quarshi), Rothe (46  Zehnter), Klemens (46 Downs), Kemlein (76 Aseko), Maza (46 Komur) – Weiper (46 Pejcinovic), Diehl (46 Ansah). Selecționer: Hannes Wolf

Arbitri: George Roman, Raul Ghiciulescu, Ionuț Humița. Rezervă: Tudor Jurcă

Călin MNERIE / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal cu ce se ocupă acum Octavian Bellu. Ce a ajuns să facă fostul antrenor al lotului național de gimnastică
Ireal cu ce se ocupă acum Octavian Bellu. Ce a ajuns să facă fostul antrenor al lotului național de gimnastică
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Horațiu Moldovan a debutat la Sassuolo! Cum s-a descurcat la primul meci din Serie B
Horațiu Moldovan a debutat la Sassuolo! Cum s-a descurcat la primul meci din Serie B
Nadia Comăneci, secretele siluetei de invidiat la 63 de ani. Cele trei alimente pe care le evită. „Mănânc deștept”
Nadia Comăneci, secretele siluetei de invidiat la 63 de ani. Cele trei alimente pe care le evită. „Mănânc deștept”
S-au aflat detalii din intoimitate despre Corina Caciuc şi Laurenţiu Reghecampf
S-au aflat detalii din intoimitate despre Corina Caciuc şi Laurenţiu Reghecampf
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar cu garnitură de…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar cu garnitură de…
Descoperirea incredibilă făcută de un şofer de TIR în timp ce se plimba pe câmp, în Ghimpeţeni. Vestea s-a răspândit repede în comună
Descoperirea incredibilă făcută de un şofer de TIR în timp ce se plimba pe câmp, în Ghimpeţeni. Vestea s-a răspândit…
Veste BOMBĂ! Ce vrea să facă China pe Lună? Are și parteneri!
Veste BOMBĂ! Ce vrea să facă China pe Lună? Are și parteneri!
Câte soţii a avut, de fapt, Ion Ţiriac. Ajuns la 85 de ani, miliardarul român a spus totul
Câte soţii a avut, de fapt, Ion Ţiriac. Ajuns la 85 de ani, miliardarul român a spus totul
Noi secrete suculente din interiorul amantlâcului care a răvășit Bucureștiul! Cum i-a furat Cristina ICH soțul
Noi secrete suculente din interiorul amantlâcului care a răvășit Bucureștiul! Cum i-a furat Cristina ICH soțul
Elena Udrea, OUT din închisoare?! Decizia finală. Verdict la Instanța Supremă
Elena Udrea, OUT din închisoare?! Decizia finală. Verdict la Instanța Supremă
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum…
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Cristina Neagu s-a apropiat la două goluri de recordul absolut în Liga Campionilor
Cristina Neagu s-a apropiat la două goluri de recordul absolut în Liga Campionilor
Este legal să depășești coloana de mașini? Cum se face, corect, o depășire?
Este legal să depășești coloana de mașini? Cum se face, corect, o depășire?
Mama a doi copii a vândut casa și locuiesc într-un cort. Ce spune despre cheltuielile lunare și cum li s-a îmbunătățit viața
Mama a doi copii a vândut casa și locuiesc într-un cort. Ce spune despre cheltuielile lunare și cum li s-a…
×