„Tricolorii” U 20 debutează într-o nouă ediție din Elite League: Pancu i-a trimis întăriri lui Curelea pentru meciul cu Germania, de la Arad

Redactor:
Călin MNERIE
„Tricolorii
  • Publicat:

După două locuri 6 și un loc 5, România începe al patrulea sezon în Elite League U20.  Este vorba despre competiția amicală în care „tricolorii” înfruntă alte 7 reprezentative similare: Italia, Portugalia, Germania, Anglia, Cehia, Polonia și – mai nou – Turcia, care i-a luat locul Norvegiei. Fotbaliștii români născuți în anul 2004 și mai mici se prezintă la start joi seara, de la ora 19, pe arena „Francisc Neuman” din Arad, contra puternicei naționale a Germaniei.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în urmă cu doi ani în orașul de pe Mureș, evident în cu totul alte formule, iar pe banca „tricolorilor” stătea Daniel Pancu, care acum e selecționerul naționalei de tineret. În locul acestuia a venit Costin Curelea, în timp ce nemții au mers pe continuitate la nivelul băncii tehnice și se prezintă la Arad tot cu Hannes Wolf.

Curelea: „Ca și atuuri am avea spiritul de echipă și organizarea”

Iar cu acesta din urmă selecționer, Mannschaftul se impunea cu 1-0 atât în 2022, la Arad, cât și anul trecut, la Sibiu. „Anul trecut, împotriva Germaniei am dus destul de bine jocul. Am pierdut, cumva, pe final, în minutul 93 cred că a fost. Germanii nu au reușit să-și creeze foarte multe ocazii, am avut și noi câteva situații. Sper să fie la fel de echilibrat și de data asta, poate reușim să facem noi surpriza, să marcăm undeva pe final. În primul rând, am observat că au și ei mulți jucători noi, și la ei și noi se schimbă. Germanii au venit cu puțini jucători din lotul de anul trecut, sunt vreo cinci și ei încearcă să descopere alții. E clar că sunt o forță, plecăm cu șansa a doua. Îmi place să le spun jucătorilor că surprize pot apărea și că ne putem autodepăși, în așa fel încât să scoatem un rezultat bun. Analizăm atât meciul anterior, disputat la Sibiu împotriva lor, dar am aflat câte ceva și despre noii lor jucători, i-am analizat individual. Cum îi putem surprinde? Sper să reușim să avem o posesie mai bună, să nu mai facem atâta efort alergând după minge, mai ales că avem jucători care evoluează totuși destul de puțin în acest sezon. Și poate reușim să dăm lovitura. Ca și atuuri am avea spiritul de echipă și organizarea. În toate meciurile am simțit din partea băieților această dorință de a rămâne organizați și de a lupta, practic, cu armele noastre în fața celor mai bune echipe din lume. Să nu uităm că vom avea în față și jucători care au debutat deja prin Bundesliga și chiar în cupele europene, prin Champions League sau în joacă constant în Zweite Bundesliga, dar cu siguranță jucătorii noștri vor încerca să se autodepășească”, a declarat Costin Curelea.

Mircea Lucescu s-a întâlnit cu selecționerii de sub el

Antrenorul naționalei U 20 a recunoscut că a avut deja o întrevedere cu Mircea Lucescu, noul selecționer al primei representative. „Dânsul ne-a cunoscut pe toți, am avut discuții despre viitor doar că totuși timpul a fost scurt. Dânsul trebuie să cunoască lotul în primul rând, În schimb, noi suntem cu ochii în patru pentru orice jucător, e o muncă mare în spate. Facem evaluări, mergem prin toată țara. Liga 1, Liga 2, Liga 3. Ok, prima ligă o vedem la televizor, dar, cum am zis, am început să mergem și la meciuri de Liga 3. Iar asta și pentru că în Liga 2-a deja apar tot mai puțin tineri, echipele chiar folosesc exact acei doi jucători ceruți de regulă, unul de 2004 și celălalt de 2006″.

„Adversarii puternici ne ajută să ne dezvoltăm și să ne autodepășim”

În fine, Costin Curelea a vorbit și ce-și propune naționala U20 în noua ediție a Elite League. „Obiectivul pentru noul sezon e simplu, vrem să facem din nou față advesarelor noastre care sunt foarte puternice. Încercăm să facem mai multe puncte, să arătăm mai bine în meciurile acestea, să facem toate lucrurile pentru a putea promova acești jucători. Odată cu noul sezon, vine și un mic schimb de generații, unii jucători s-au dus, au făcut pasul la Under 21 și ne mândrim cu asta. Unii urmează, dar vin și alții din spate. Împreună ne bucurăm foarte mult pentru jucătorii care au reușit să facă pasul pentru Under 21. Într-adevăr apar jucători născuți în 2005, care sunt mai mici, care au făcut parte din lotul Under 19, dar – de asemenea – am încercat să păstrez și un nucleu de jucători de anul trecut. Scopul principal ar fi acela de a ține în priză cu meciuri tari, internaționale, niște jucători care ar fi avut o perioadă moartă după ieșirea din categorie la U19. De exemplu, anul trecut, pentru mine personal, cât și pentru jucători, a fost o experiență foarte bună. Întâlnim adversari foarte puternici, ceea ce ne ajută să ne dezvoltăm, să ne autodepășim și sper ca anul ăsta să fie poate chiar mai bine decât a fost anul trecut”, a adăugat Curelea.

Vulturar – „împrumutat” de Pancu lui Curelea

Ca o noutate de ultimă oră în lotul naționalei sub 20 de ani ar fi prezența în lot a lui Cătălin Vulturar. Inițial, mijlocașul central al Rapidului a fost chemat de Daniel Pancu la naționala de tineret, dar a fost trimis de urgență la Arad pentru a a-și intra în mână cu Germania, după un start de sezon în care a avut probleme cu accidentările și nu a jucat deloc pentru echipa de club.

Așadar, mâine, de la ora 19, contra Germaniei, România U20 se bazează pe:

Portari: Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara), Denis Oncescu (CFC Argeș), Paul Toroc (CSM Slatina);

Fundași: David Maftei (Oțelul Galați), Andrei Dorobanțu (Unirea Slobozia), Matteo Duțu (AC Milan / Italia), Ionuț Pop (Corvinul Hunedoara), Răzvan Pașcalău (Dinamo București), Mario Tudose (CFC Argeș), Alexandru Șuteu (FC Voluntari), Robert Bădescu (CS Mioveni);

Mijlocași: Denis Rența (CSM Focșani), Robert Jalade (FC Sevilla / Spania), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Antonio Bordușanu (Dinamo București), Andres Șfaiț (Salernitana / Italia), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Alexandru Musi (FCSB), Ștefan Bană (Universitatea Craiova), Omar El Sawy (Rapid București), Adrian Caragea (Dinamo București), Cătălin Vulturar (Rapid București).

Atacanți: Rareș Burnete (Lecce / Italia), Alexandru Stan (Gloria Buzău).

Naționala Germaniei e cotată la 49,7 milioane de euro

Pentru duelul cu „tricolorii” lui Costin Curelea, naționala U20 a Germaniei a deplasat următorul lot:

Portari: Mio Backhaus (Werder Bremen), Dennis Seimen (Vfb Stuttgart), Max Weiss (Karlsruher)

Fundași:  Elias Baum (SV Elversberg), Hendry Blank (RB Salzburg), Nnamdi Collins (Eintracht Frankfurt), Tim Drexler (Hoffenheim), Julian Eitschberger (RW Essen), Julian Pauli (FC Koln), Tom Rothe (Union Berlin)

Mijlocași: Noel Aseko Nkili (Bayern Munchen II), Aljoscha Kemlein (Union Berlin), Pascal Klemens (Hertha Berlin), Mert Komur (FC Augsburg), Ibrahim Maza (Hertha Berlin), Raul Paula (NAC Breda / Olanda), Aaron Zehnter (SC Paderborn)

Atacanți: Ilyas Ansah (SC Paderborn), Justin Diehl (VfB Stuttgart), Damion Downs (FC Koln), Anton Kade (FC Basel / Elveția), Dzenan Pejcinovic (Fortuna Dusseldorf), Nelson Weiper (Mainz 05)

Cel mai bine cotat fotbalist al germanilor este Tom Rothe, legitimat la Union Berlin, cu o cotă de 8 milioane de euro, conform transfermarkt, urmat de Pascal Klemens, Ibrahim Maza (ambii la Hertha Berlin) și Nelson Weiper (Mainz 05), cu câte 5 milioane fiecare.

Conform Transfermarkt, cota de piață a Germaniei U20 este de 49,7 milioane de euro.

Călin MNERIE / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunțul matrimonial devenit viral al unui pensionar rămas văduv: 'Caut parteneră, maxim 50 de ani. Sunt...'
Anunțul matrimonial devenit viral al unui pensionar rămas văduv: 'Caut parteneră, maxim 50 de ani. Sunt...'
S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară
S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte de dispariție?!
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte de dispariție?!
Banii nu aduc fericirea! Cel mai bogat fotbalist din lume, cu salariu de FCSB, nu mai prinde nici lotul echipei sale
Banii nu aduc fericirea! Cel mai bogat fotbalist din lume, cu salariu de FCSB, nu mai prinde nici lotul echipei…
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o puștoaică”
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o puștoaică”
BREAKING Cutremur MARE în România, s-a simţit puternic la Bucureşti. Vom reveni
BREAKING Cutremur MARE în România, s-a simţit puternic la Bucureşti. Vom reveni
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Ce este un pager. Mii de dispozitive au explodat simultan în Liban: cel puţin 9 morţi şi 3.000 de răniţi
Ce este un pager. Mii de dispozitive au explodat simultan în Liban: cel puţin 9 morţi şi 3.000 de răniţi
SPIONII de la Hollywood! Marii ACTORI care au fost informatori
SPIONII de la Hollywood! Marii ACTORI care au fost informatori
Cum a ajuns Irinel Columbeanu falit și uitat într-un azil. Pe ce şi-a cheltuit toată averea
Cum a ajuns Irinel Columbeanu falit și uitat într-un azil. Pe ce şi-a cheltuit toată averea
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Asociația de proprietari e obligată să notifice. Fiecare proprietar de apartament trebuie să plătească
Asociația de proprietari e obligată să notifice. Fiecare proprietar de apartament trebuie să plătească
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Ce jocuri primesc abonații PlayStation în septembrie 2024?
Ce jocuri primesc abonații PlayStation în septembrie 2024?
A murit Toto Schillaci, supranumit „eroul nopţilor magice”
A murit Toto Schillaci, supranumit „eroul nopţilor magice”
Codul Rutier 2024: Echipamente obligatorii pentru mașini. Șoferii pot primi amenzi usturătoare
Codul Rutier 2024: Echipamente obligatorii pentru mașini. Șoferii pot primi amenzi usturătoare
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a trezit când apa era deja până la brâu
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a trezit când apa era deja…
×