Un fost membru al Comisiei Tehnice a FRF dezvăluie cum se face alegerea selecționerului: „Ne place Tarantella!”. Cine e cel mai indicat să preia banca tehnică a tricolorilor. „O să-i scadă gradele pe care nu le-a avut vreodată în fotbal lui Stoichiță”

Naționala României a rămas fără selecționer, după ce Edi Iordănescu a decis să nu-și prelungească înțelegerea cu FRF.

Favorit să preia prima reprezentativă este Gică Hagi, care a anunțat că va da un răspuns după meciul Farul – FC Botoșani, din Superliga.

Părerile sunt împărțite în ceea ce privește decizia lui Hagi, însă Marcel Pușcaș, fost președinte la FCU Craiova și, cu ani în urmă, vice-președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF, dezvăluie cum se alege selecționerul României.

Cum se alege selecționerul României

Pușcaș reclamă faptul că rolul Comisiei Tehnice este, de fapt, decorativ și că aceasta doar propune, nu decide nimic. Și propune, ce trebuie propus.

„TARANTELLA DE-A SELECȚIONERUL. Am fost patru ani vicepreședintele Comisiei tehnice FRF. Această comisie nu poate decât propune.
Nu decide nimic. Deciziile tehnice decisive se ascund în spatele unor mari fotbaliști, membri ai comisiei. Ei sunt umbrela decizională a unui singur om. Belo, Oneață, Cami, Aurel, Țiți, Țețe șamd propun ce li se sugerează. Să ne înțelegem și să nu mințim poporul cu televizorul și cu o parte a presei scrise. Jurnaliștii pun botul cum se spune. Toți așteaptă fumul „Vaticanului” fotbalului autohton. HABEMUS PAPAM!

Papa – selecționerul României trebuie să îndeplinească câteva condiții eligibile certe și nu mediatice, cum ar fi:

1. Compatibilitate cu președintele FRF.
2. O bună imagine publică benefică FRF.
3. Să nu depășească pretenții de peste 300000 de euro anual.
4. Să fie maleabil și dispus la compromisuri.
5. Șamd

Așadar, propunerile pentru Comisia tehnică sunt deja sugerate pentru a da bine mediatic. Colegii și prietenii mei din comisie sunt conștienți că un antrenor -selecționer precum Dorinel Munteanu ar fi cel mai indicat înaintea, poate, imposibililor Lucescu sr și jr, Chivu, Boloni, Mutu, Rădoi, Șumudică. Din păcate de multe ori doar se fac că fac.

Am fost și eu în această ipostază. De ce? De fapt știu, dar nu comentez. SĂ VADĂ LUMEA PREOCUPAREA. Cu toate astea ne place Tarantella. Să vadă lumea preocuparea, interesul…, a scris Pușcaș pe pagina sa de Facebook.

„Singura soluție optimă, adecvată, decentă, de bun simț este Dorinel”

Apoi, a continuat: „Nu există niciun „propus” mai presus ca Dorinel. La niciun capitol. Poate doar Hagi.

134 de meciuri în echipa natională inseamnă tot atâtea filme in creier. Victorii, egaluri și infrângeri. Succese și insuccese.

Campion al României (performanța lipsă din CV-ul lui Contra, Rădoi, Mutu, Iordănescu Edi) a făcut din Oțelul no-name, un important name, a jucat 10 ani in Bundesliga, are licența PRO. Pilde practice din care se invață mai mult decât din orice licență fie ea C, B, A sau PRO.

Vorba aia: Teoria ca teorie, practica ne omoară! Așadar, singura soluție optimă, adecvată, decentă, de bun simț este Dorinel.

DORINEL ÎI SCADE GRADELE LUI STOICHIȚĂ. NU ȘI PREȘEDINTELUI. O să-i scadă gradele pe care nu le-a avut vreodată în fotbal lui Stoichiță, dar vor crește cele ale președintelui. Odată venită propunerea aberantă născută în „biroul oval” către Comisia tehnică decorativă, în mod normal componenții ei, toți fotbaliști români mult mai importanți decât Stoichiță, dar nu atât de tupeiști ar fi trebuit să răpundă in cor:
DORINEL! Simply the best. E bine totuși că decorativa Comisie tehnică n-a devenit cooperativă. Încă”.

 

Publicat: 28 07. 2024, 11:19