Ungurii au identificat 7 „chei” ale victoriei!** Axul central al apărării e considerat punctul slab al României! De ce se tem maghiarii și ce SURPRIZĂ‚ tactică pregătește Egervari

Ungurii pregătesc intens meciul din această seară, contra României, din preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia, de anul viitor.

Cei de la nemzetisport.hu au făcut o analiză completă a meciului de diseară și au scos în evidență 7 lucruri care s-ar putea dovedi esențiale în disputa de la Budapesta. Jurnaliștii maghiari au identificat defensiva ca fiind punctul nevralgic al României și le sugerează elevilor lui Egervari să preseze încă din start, fundașii români gafând destul de des chiar în careul propriu. Maghiarii se tem însă de posibile „cadouri” făcute jucătorilor ofensivi ai României, dar speră că mutarea lui Dszudszak în flancul drept al atacului va fi surpriza tactică care va destabiliza apărarea lui Pițurcă.

„Cheile” partidei Ungaria – România

1. Jocul defensiv al lui Tamas Kadar, fundașul stânga, care va trebui să-i facă față lui Gabriel Torje, un jucător foarte puternic pe faza ofensivă.

2. Jucătorii de bandă vor fi determinanți. Atât fazele ofensive, cât și cele defensive vor constitui cheia victoriei pentru oricare dintre cele două echipe.

3. Fundașii laterali ai României nu sunt foarte rapizi, iar acest lucru poate fi exploatat. De exemplu partea stângă a apărării este asigurată în mod normal de Raț, un jucător bun pe faza ofensivă, iar mutarea lui Dzsudzsak în flancul drept ar putea destabiliza naționala României. Pe de altă parte, dacă va fi preferat Ștefan Radu în stânga apărării, nivelul defensiv și siguranța ar crește semnificativ.

4. Cea mai mare problemă a naționalei României sunt fazele fixe, și mai ales acelea executate cu piciorul stâng din partea dreaptă de atac a adversarilor lor. Din păcate, Ungaria nu excelează la fazele fixe, numai Szalai, Adam sau Pinter având capacitatea să profite de acestea și să marcheze.

5. Sunt probleme mari în defensiva României, greșelile individuale ale apărătorilor fiind un lucru destul de des întâlnit în ultimele meciuri. Oamenii din ofensiva Ungariei ar trebui să forțeze presingul încă din primele momente ale partidei.

6. Românii se complică în propriul careu, mai ales când vine vorba de respingerea simplă a baloanelor. Forțarea pe flancul drept în direcția de atac a Ungariei, care să rezulte cu centrări în fața porții, poate fi o altă cheie partidei.

7. Ungaria trebuie să evite greșelile copilărești, mai ales în apărare. Românii profită de orice „cadou” oferit de adversari și o fac cu sânge rece. Au simțit-o pe pielea lor și estonienii, și turcii.

Publicat: 22 03. 2013, 11:02
Actualizat: 22 03. 2013, 11:14