VIDEO | Denis Alibec, despre tactică: „Nu-mi place să joc lungă și pe-a doua, cum zicea și Hagi. Dar dacă așa trebuie…”. Atacantul lămurește problema banderolei: „Mihai Pintilii o merită, dar îmi asum responsabilitatea!”

This browser does not support the video element.

Vezi galeria foto - 1 poze

Transferat de FCSB în această iarnă pentru o sumă importantă, circa două milioane de euro, Denis Alibec a trăit alături de noua sa echipă o serie deloc convingătoare de rezultate. Deși a înscris pentru vicecampioană, atacantul a arătat că este într-o evidentă lipsă de sincronizare cu ceea ce Laurențiu Reghecampf pregătește din punct de vedere tactic. Mai exact, faptul că din 2017 jocul FCSB s-a transformat în unul ce caută atacantul cu mingi înalte, probabil o soluție prin care se încearcă compensarea lipsei mijlocașilor de creație. 

Convocat de Christopf Daum pentru partida cu Danemarca din 26 martie, de la Cluj, Alibec a discutat pentru ProSport situația actuală a echipei naționale, a vorbit despre concurența pe post, dar a acceptat să lămurească și problemele din jocul lui. 

Denis, putem să facem introduceri frumoase, putem să începem pe ocolite, dar hai să n-o facem. E simplu: batem sau rămânem acasă, nu?
Eu zic că-i batem! Suntem foarte mulți atacanți și trebuie să ne facem treaba, să marcăm goluri și să reușim să îi învingem. Dacă rămânem acasă? Eu zic că n-am avea șanse atât de mari ca în cazul în care vom învinge. Important e să ne facem jocul și să câștigăm cu Danemarca!

Nu crezi ca față de precedentele meciuri acum avem fotbaliști cu mai multe meciuri în picioare la echipele lor de club? Se simte tonusul?
Da, chiar se simte. În special la cei din Belgia care au venit cu un plus, cred eu, pentru națională. Joacă la echipele lor de club și cred că vom face un meci frumos.

Christoph Daum citea lotul în acel filmuleț publicat de FRF și la comentarii erau oameni care se bucurau că l-au văzut pe Budescu lângă tine. Cum o să fie cu el la națională?
Eu sper să jucăm amândoi în atacul României, dar este greu să începem jocul împreună. 

Ne amăgim, noi ca popor, atunci când avem pretenția ca naționala României să bată Polonia sau Danemarca, două țări care au un fotbal mai dezvoltat? Avem pretenții prea ridicate de la echipa națională?
Nu cred, jucătorii români sunt foarte talentați și cred că ne putem compara cu ei. Dar mai avem mult de muncă la nivelul copiilor și juniorilor.

În mod normal, cu voi în formă maximă, o să avem probleme în Muntenegru sau acasă cu Kazahstan?
Eu cred că nu ar trebui, înainte câștigam trei sau patru la zero cu aceste echipe. Dar vremurile s-au schimbat și toți au început să joace fotbal.

Au crescut ei sau am scăzut noi?
(zâmbește) Ambele, cred.


„Aș împrumuta jocul cu capul de la Dragoș Grigore”

În general, discursul fotbaliștilor este de tipul „nu contează cine joacă, important e să înscriem”. Cât e politețe și cât e sinceritate într-un asemenea discurs?
Vă dați seama că fiecare vrea să joace, este adevărat, dar trebuie să câștige echipa ca să câștigăm toți. Domnul Daum hotărăște cine joacă, important e să câștigăm.

Hai să mai lămurim niște discuții interminabile. Ești un fotbalist căruia nu îi place să fie jucat cu mingi înalte, la cap?
Da, nu-mi place să joc lungă și pe-a doua, cum a zis domnul Hagi. Dar dacă așa trebuie să jucăm… nu am nimic împotrivă.

Dacă ai putea să iei o calitate de la un coleg, care ar fi calitatea și de la cine ai lua-o?
De la Grigore, jocul cu capul.

Ești mai stresat la actuala ta echipă decât erai la Astra?
Nu, chiar nu m-a afectat de loc. Am și o anumită responsabilitate acum, sunt căpitan, și cred că m-a ajutat foarte mult lucrul acesta.

Ai avut ezitări în momentul în care ți s-a oferit banderola?
În primul rând pentru Mihai Pintilii nu am vrut să fiu căpitan. Pentru că el merita să fie, dar acum încerc să îmi fac cât mai bine treaba și să îmi ajut echipa.

Publicat: 21 03. 2017, 08:18
Actualizat: 21 03. 2017, 08:19