VIDEO | Gestul lui Răzvan Burleanu față de Mircea Pascu, primul președinte al FRF după Revoluția din 1989: „Am ținut foarte mult să facem acest lucru”. Istoricul alegerilor din august 1990
This browser does not support the video element.
În opinia lui Mircea Sandu, până la începutul mandatului său de președinte, Federația Română de Fotbal a avut 12 conducători. Viziunea actualului președinte de onoare asupra istoriei forului pe care l-a condus timp de 24 de ani era expusă la primul nivel al sediului FRF, pe un perete alb pe care au fost puse fotografiile tuturor președinților pe care i-a avut Federația din 1930 până în 2014. Realitatea coafată de „Nașul” arăta până acum în felul următor: Mircea Angelescu (1986 – 1989), Andrei Rădulescu (1989 – 1990) și Mircea Sandu (1990 – 2014). Din istoria Federației lipsea, așadar, perioada ianuarie – august a anului 1990 în care instituția condusă acum de Burleanu a avut primul președinte ales democratic, pe Mircea Pascu.
Eroarea a fost îndreptată astăzi, la sediul Federației. Răzvan Burleanu l-a invitat pe Mircea Pascu (80 de ani) pentru a-i pune fotografia în locul pe care îl aștepta de 24 de ani: „Am ținut foarte mult să facem acest gest reparatoriu de repunere în drepturi a domnului Mircea Pascu, cel care nu a fost doar președintele Federației, ci și un om de fotbal”.
Sprijinit în bastonul atât de necesar la cei 80 de ani împliniți pe 6 noiembrie 2013, Mircea Pascu a impresionat prin limpezimea discursului: „Îi mulțumesc foarte mult domnului Răzvan Burleanu pentru acest gest. Eu am fost primul președinte ales democratic, imediat după Revoluție, și în toate situațiile am apărat interesele țării și ale fotbalului românesc. M-am așteptat ca într-o zi poza mea să fie în locul în care trebuia să fie, e un lucru normal”.
CUM A DISPĂ‚RUT O FOTOGRAFIE ȘI CUM A APĂ‚RUT UN PREȘEDINTE
Presa din acea perioadă nu a cuprins însă dedesubturile alegerilor și s-a rezumat la a felicita noua conducere formată din Mircea Sandu, președinte, și Valentin Alexandru și Mugur Florescu, vicepreședinții federali. Pentru ziariștii vremii, aceștia formau „cea mai competentă echipă, compusă din oameni cu destulă experiență și tragere de inimă, capabilă a limpezi ceea ce este de limpezit în fotbal”.
CLICK PE IMAGINE PENTRU A MĂ‚RI