Vom avea gazon hibrid pe Arena Națională pentru Euro 2020. Va fi folosit și pentru meciurile tricolorilor în Liga Națiunilor! Ce avantaje are față de unul natural

Managerul de proiect din partea FRF în cadrul Comitetului de organizare a turneului final al EURO 2020, Florin Şari, a declarat, că decizia privind instalarea unui gazon hibrid şi nu a unuia natural pe Arena Naţională, în vederea organizării celor 4 meciuri de la turneul final găzduite de Bucureşti, aparţine Primăriei Capitalei, el precizând că soluţia este una clar superioară pentru fotbalul românesc.

„Decizia instalării unui gazon hibrid aparţine municipalităţii, iar noi mulţumim Primăriei pentru că a dat curs acestei soluţii. Pentru că pentru fotbalul românesc este clar o soluţie superioară. Dovadă şi faptul că gazoane hibride se vor instala şi pe cele trei stadioane noi, Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid, aşa cum este deja la Craiova”, a spus el.

„Alegerea unui gazon hibrid vine pe trendul încălzirii globale. În România, ca să poţi să ai evenimente fotbalistice de calitate trebuie să joci pe un gazon hibrid. Discuţia privind implementarea soluţiei reprezentată de gazonul hibrid are foarte mulţi ani. Iar gazonul hibrid are mai multe avantaje, precum rata de supravieţuire a lui în noile condiţii climatice, care este mult mai bună, uzura lui este mai scăzută. Pentru că pe un gazon natural dacă se joacă într-un an până în 40 de meciuri supravieţuieşte, dar dacă sunt mai multe trebuie schimbat”, a adăugat Şari.

Reprezentatul UEFA: „Toate echipele mari ale Europei joacă pe gazoane hibride”

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Romke Hoogstra, venue manager şi reprezentantul permanent al UEFA la Bucureşti, a declarat că gazonul hibrid reprezintă cea mai bună soluţie, fiind deja adoptat de marile echipe din Europa.

„Când se discută în aceste zile despre gazon este ceva uzual să se discute despre cel hibrid. Calitatea unui teren hibrid este mult mai bună decât cea a unui gazon 100% natural. Iar exemple sunt gazoanele din Olanda, Anglia sau Spania. Toate echipele mari ale Europei joacă pe gazoane hibride. Aşa că este fantastic că vom avea un gazon hibrid la Bucureşti”, a explicat oficialul UEFA.

Oficialii FRF au preicizat că gazonul hibrid va rămâne și pentru următoarele meciuri ale tricolorilor din toamnă, din Liga Națiunilor.

Alexandru Cândea, manager operaţional în cadrul Comitetului de organizare a turneului final al EURO 2020, a declarat la rândul său: „Din informaţiile pe care le avem, gazonul va fi schimbat la sfârşitul lunii martie. Şi cu siguranţă Primăria va folosi acest nou gazon hibrid pentru următoarele evenimente. Adică echipa naţională a României va putea beneficia în toamnă în Liga Naţiunilor de acest gazon de ultimă generaţie. Decizia de a se opri activităţile sportive pe Arena Naţională în martie sunt legate de schimbarea gazonului. Sunt nişte procese în spate care trebuie puse la punct cu mult timp înainte de EURO. După ce se montează noul gazon urmează o perioadă, iar dacă cluburile doresc să joace pe Arena Naţională o pot face”.

 

 

Publicat: 07 02. 2020, 14:24
Actualizat: 07 02. 2020, 14:29