Nicolae Badea și Ionuț Negoiță au înfățișare la Tribunalul București pe 27 iunie, într-un proces inițiat de patronul firmei Computerland, care l-a dat în judecată pe proprietarul hotelului Rin.
Acesta este, de fapt, apelul unui alt proces care a avut loc la Judecătoria Sectorului 3 și în care instanța a respins plângerea lui Badea contra lui Negoiță. Este vorba de circa 500.000 de euro, bani pe care Badea îi cere de la Negoiță pentru întârzierea de 5 ani cu care i-a fost plătită suma datorată când s-a vândut Dinamo.
În primă instanță, pe 11 octombrie anul trecut, magistratul de la Judecătoria Sectorului 3 a respins cererea lui Nicolae Badea, socotind-o inadmisibilă, și l-a obligat să-i plătească pârâtului Ionuț Negoiță 6.428,13 lei, reprezentând onorariul avocatului. Badea nu s-a lăsat și, în ianuarie acest an, a făcut apel la Tribunalul București. Numai că avocații săi au greșit secția când au făcut cererea, așa că pe 29 mai instanța a constatat că nu este competentă pe speța în cauză și a redirecționat dosarul către o altă secție, care poate judeca litigiile cu profesioniști, la care se încadrează plângerea lui Badea.
În preajma vacanței judecătorești, instanța s-a mișcat însă repede și a fixat termen la acest proces pe data de 27 iunie, când Nicolae Badea și firma sa, MBL Computers SRL, în calitate de apelanți reclamanți, vor trebui să prezinte dovezi în sprijinul pretențiilor financiare pe care le au de la Ionuț Negoiță.
Nicolae Badea a fost acționar și președinte al Consiliului de Administrație de la FC Dinamo până în 2013, când a vândut clubul, contra sumei de 2.000.000 de euro, către Ionuț Negoiță. Acesta din urmă n-a plătit însă suma, așa că s-a ajuns la proces.
Negoiță a fost patron la Dinamo, conform actelor, din 2013 până anul trecut, când o persoană din Turnu Măgurele, George Drăghia (30 de ani), a achitat datoria către Nicolae Badea, dar nu și penalitățile strânse în cei 5 ani. Patronul Computerland, văzând că Negoiță nu plătește banii pentru club, l-a dat în judecată, a pus sechestru pe acțiuni și amenința că le scoate la licitație. În ultimul moment, a apărut misteriosul tânăr din Teleorman, care a plătit cei 2.000.000 de euro. Soția lui Drăghia este coafeză la hotelul lui Negoiță.
Firma lui Drăghia, înființată anul trecut, cu 4 zile înainte să cumpere acțiunile de la Dinamo, are un angajat, iar în 2018 a realizat venituri de 25.000 de lei și a înregistrat pierderi de 134.027 lei.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER