Noi imagini cu stadionul de 130 de milioane de euro care va răsări într-unul dintre cele mai mari orașe din România, cu o comunitate ahtiată după fotbal! Cum poate să arate „bijuteria” | GALERIE FOTO
În România se lucrează la proiectul unui nou stadion ultramodern, care urmează să fie ridicat la Timișoara, iar acum au apărut noi proiecții virtuale cu noua „bijuterie” din Banat.
Noi imagini cu stadionul de 130 de milioane de euro care va răsări într-unul dintre cele mai mari orașe din România, cu o comunitate ahtiată după fotbal! Cum poate să arate „bijuteria” din Timișoara
Timișoara va intra pe harta orașelor din România care beneficiază de un stadion „tip OZN”, arena care va costa 130 de milioane de euro urmând să aibă nu mai puțin de 32 de mii de locuri.
Cu toate că Poli este acum doar în Liga 3, după ce a retrogradat la finalul sezonului trecut, autoritățile locale pregătesc renașterea fotbalului în orașul care pe vremuri umplea stadionul „Dan Păltinișanu”. Dacă pe plan sportiv lucrurile sunt acum într-un moment slab, în ceea ce privește infrastructura se pare că se merge pe drumul cel bun.
Președintele Consiliului Județean Timiș Alin Nica a publicat, pe contul său personal de Facebook, imaginile cu proiectul stadionului și spune că în acest moment se așteaptă OK-ul Guvernului pentru începerea demolării actualei arene.
„Așa ar putea arăta stadionul Timișoarei! Suntem pregătiți pentru demolarea actualei arene și pentru pregătirea terenului.
Așteptăm de la București hotărârile de Guvern promise ca să putem trece la treabă!”, a scris politicianul.
Marian Iancu, fostul patron al echipei, e convins că Poli Timișoara poate să renască doar după construcția stadionului
Într-o intervenție la ProSport Live, Marian Iancu și-a manifestat convingerea că după momentul construirii noului stadion din Timișoara ar urma ca și echipa să revină la nivel înalt în fotbalul românesc.
„Nici nu contează astăzi ce soartă va avea în Liga 2 sau în Liga 3. Eu sper și sunt sigur că odată ce se va dezvolta, pentru că Timișoara nu va sta pe loc, sigur va dezvolta logistica în jurul stadionului Dan Păltinișanu printr-o construcție nouă, printr-o investiție la nivelul urban, modern, a unei logistici legate de fotbal.
În momentul ăla abia ne putem gândi unde este echipa și cum trebuie să vină. Echipa nouă de administrație, în frunte cu Pantilimon, Codrea și toți ceilalți, trebuie să gândească pe termen mediu și lung. Nu trebuie să pună presiune pe echipă astăzi, ‘Domne, rămânem în Liga 2’, că merg în Liga 3 nu contează. Contează să așeze clubul cu raportare la o eventuală implicare a autorităților locale sau naționale în investiția într-un stadion și a unei baze de antrenament. Eu am făcut-o, doar trebuie să o modernizeze.
Și atunci viitorul cu certitudine… Banatul are calitate fotbalistică, tinerii bănățeni au calitate motrică, atletică, mentală, sunt buni pentru fotbal. Trebuie doar luați, aduși la sport și o să vedeți că vor reconstrui, vor renaște din propria cenușă, așa cum am spus-o.
Dar astăzi nu au bază, nu au la ce să se raporteze. Lucrurile sunt învechite, nu există o motivație mai mare decât în alte părți. Ori, în momentul ăla va veni lume la stadion, familiile își vor aduce copiii într-un cadru civilizat, să-și dezvolte calitățile fotbalistice. Și va reveni. Dar, asta înseamnă patru-cinci ani de aici încolo”, a spus Marian Iancu, la începutul acestui an, la ProSport Live.
Sursă foto: Facebook Alin Nica