După Ilie Dumitrescu, un alt caz de furt al identității pe net! Ce a pățit Olimpiu Moruțan, fotbalistul pe care Gigi Becali vrea zeci de milioane de euro: „Dați report!”
Olimpiu Moruțan întâmpină probleme asemănătoare ca cele ale lui Ilie Dumitrescu, după ce o altă persoană i-a furat identitatea.
“Perla” lui Gigi Becali pe care latifundiarul din Pipera speră să încaseze zeci de milioane de euro a descoperit înaintea derby-ului Dinamo – FCSB din Cupa României că o persoană și-a creat un cont de Facebook și vorbește în numele său.
Olimpiu Moruțan a postat pe contul său de Instagram un mesaj prin care îi anunțâ pe urmăritorii săi că acel cont este unul fals, iar persoana respectivă vorbește în numele său, iar acesta le-a cerut fanilor de pe rețelele de socializare să dea un raport contului pentru a-l închide.
Olimpiu Moruțan, probleme înaintea derby-ului Dinamo – FCSB
,,Acest cont de Facebook este fals și nu îmi aparține!!! Am primit multe mesaje în ultima perioadă în legătură cu postările și mesajele trimise de pe acest cont care, repet, sunt făcute de către o persoană care pretinde a fi eu. Un REPORT m-ar ajuta mult, pentru a putea șterge contul. Mersi!”, apare pe contul de Instagram al lui Olimpiu Moruțan.
Olimpiu Moruțan nu este singura persoană publică care întâmpină astfel de probleme. Ilie Dumitrescu, fostul mare fotbalist al Stelei și al echipei naționale a României, a mers la să depună plângere la Poliție împotriva celui care posta pe Facebook în numele său.
,,Așa cum am spus, am fost la Poliție. Am făcut plângere pentru furt de identitate și prejudiciu de imagine în ceea ce înseamnă relația mea profesională. Plângerea am adresat-o domnului comisar șef Adrian Ciprian Miron și am convingerea că lucrurile se vor lămuri”, spunea Ilie Dumitrescu.
Furtul de identitate în mediul virtual este infracțiune
După ce, în 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că rețeaua virtuală de socializare Facebook este spațiu public, în urmă cu mai bine de o lună instanța supremă s-a pronunțat cu privie la legalitatea creării unui cont virtual cu datele altei persoane. ÎCCJ a stablit că nu este permis ca cineca să deschidă un cont pe o rețea de socializare cu nume și fotografii reale, dar care aparțin altei persoane, aceast faptă întrunind două dintre trăsăturile esențiale ale infracțiunii de fals informatic.