Peluza Sud 97 Craiova a luat atitudine și a condamnat gestul suporterilor de la FCSB, după ce a fost depusă o plângere la Poliție pentru capturarea unui banner al brigăzii Tornado, cea care a făcut parte din Peluza Nord FCSB.
Galeriile puternice din România țin foarte mult ca codul ultras să fie respectat, iar Peluza Sud 97 Craiova ținut să intervină în acest scandal.
După ce Brigada Tornado din Peluza Nord FCSB a rămas fără banner în urmă cu câteva luni, ulterior la Poliție a fost depusă o plângere sub acuzația de tâlhărie.
ProSport v-a informat în premieră joi dimineață că polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 14 mandate de aducere, în București și în județele Ilfov, Giurgiu și Vâlcea, într-un dosar penal de tâlhărie calificată.
(Ultrașii din Peluza Sud 97)
Peluza Sud 97 Craiova a luat atitudine și a acuzat faptul că ultrașii FCSB nu și-au asumat în totalitate pierderea bannerului, cu toate că brigada Tornado s-a desființat totuși între timp, și au ales să depună ulterior o plângere la Poliție sub acuzația de tâlhărie.
Pe pagina de Facebook a Peluzei Sud 97 Craiova a fost postat următorul mesaj:
„Ultras Liberi
Noi, cei care frecventăm stadioanele țării, ne-am ales un mod de viață, poate cel mai principial și plin de valori, unii mai târziu, alții de când erau puștani, unii de pe băncile facultăților, alții din “colțul blocului”, unii îmbrăcați cu Stone Island, alții cu același trening pătat de vopsea. Acest fenomen ne-a unit pe toți prin idealurile sale, a aplatizat relieful social într-un univers al stadioanelor unde nu contează nimic altceva decât dedicația pentru culori! Acest fenomen ne-a învățat să ne asumăm faptele, victoriile și înfrângerile!
Din păcate, pe stadioanele din țara noastră exista din ce în ce mai puțini ultrași. A fi ultras e greu, iar mulți confundă achiziționarea unui bilet la peluză cu “certificatul” de ultras. Simptomul principal al acestui cancer numit „pseudoultras” este colaborarea cu organele așa zise “abilitate”, în special în cazul eșecurilor. Aceste specimene sunt inamici direcți ai fenomenului și trebuie izgoniți de peluzele în care își fac, rar, simțită prezența. Aceste specimene distrug ceea ce a mai rămas ultra’ în țara asta. Fenomenul din România a trecut prin multe încercări, se mai ține în picioare prin câteva peluze. Să fii ultras e greu, foarte greu, nu e pentru toată lumea.
Cine nu e capabil sa respecte acest cod strict, dacă are o fărâma de respect pentru acest fenomen, să se retragă. Fenomenul nu are nevoie de cantitate, ci de calitate.
Capturile au stârnit mereu controverse, pentru mulți e greu să își asume pierderea celui mai important însemn, dar ceea ce s-a întâmplat recent este fără precedent. Nu aveam mari așteptări de la „ultrașii” FCSB, dar acesta este un atac la întreg fenomenul. Singura vina a pierderii unui steag este a membrilor grupului care nu au fost capabili să îl păzească cu orice preț. Pierderea implica ulterior asumarea eșecului și o eventuală revanșă. Punct. Dar se pare că furtunoșii nu au înțeles, sau nu au vrut să înțeleagă aceste aspecte, și au luat drumul stiloului, iar acum 19 ultrași sunt anchetați.
Suntem alături de ultrașii steliști în aceste momente dificile! Noi, cei care încă mai simțim ultra, cei care nu ne clintim în fața codului nostru, cei care ne-am dedicat acestui ideal, cei puțini care am mai rămas, trebuie să fim uniți în aceste momente.
Ultras înainte de toate!”
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER