Pleacă Rădoi? Ce-l mai ține pe antrenor pe banca Stelei
Dezastrul de duminică, din meciul cu Dinamo, îl aduce pe Mirel Rădoi într-o situație-limită, iar șansele să renunțe la banca Stelei au crescut exponențial. Lipsa sa de experiență și o serie de factori externi au făcut ca Steaua să traverseze cea mai proastă perioadă din istoria recentă. Echipa a ratat grupele atât în Liga Campionilor cât și în Europa League și este la șapte puncte de lider după 18 etape. Jocul este fără personalitate, ideile tactice sunt puține și neconvingătoare, Steaua a încasat nu mai puțin de opt goluri în ultimele trei etape (două de la CFR, trei de la Botoșani, trei de la Dinamo). În același timp, lotul este foarte slăbit, nenumăratele plecări din ultimii ani lăsând goluri imposibil de suplinit. Steaua nu mai are suporteri, galeria ținându-se departe de stadion chiar și în derby-ul cu Dinamo. Alungată din Ghencea, cu Arena Națională închisă de pompieri din cauza lipsei avizului ISU, formația lui Gigi Becali își va juca următorul meci socotit „acasă” tocmai la Pitești. Fără siglă, fără palmares, învinsă în instanță de CSA Steaua, care a obținut marca și cere acum retrogradarea formației pe motiv că nu reprezintă continuatoarea adevăratei Steaua, gruparea „roș-albastră” e tot mai străvezie.
Nimerit în această nebunie, Mirel Rădoi nu pare că știe să gestioneze momentul. N-are licență de antrenor, e obligat să stea țintuit pe bancă în timpul partidelor, lipsa sa de pregătire teoretică și practică se simte în meciurile-cheie, pe care le-a pierdut: cu Partizan în turul III al Ligii Campionilor, cu Rosenborg în play-off-ul Europa League, „dubla” din campionat cu Dinamo.
În mod evident, Rădoi a pierdut și sprijinul lui Becali. Inclusiv duminică, după eșecul suferit în Șoseaua Ștefan cel Mare, patronul și nașul său a amintit, subtil, că victoria echipei Dinamo e în totalitate meritul lui Rednic, cel care a știut ce să ceară jucătorilor și să facă schimbările inspirate.
Situația e însă mai complicată. Surse din lumea fotbalului confirmă că Rădoi a împrumutat, într-adevăr, clubul cu sume importante de bani. În același timp, în perioada imediat următoare vin, la intervale scurte, meciuri foarte grele: cu liderul Astra peste o săptămână, în etapa viitoare, cu ASA la Târgu Mureș pe 2 decembrie, cu CSU Craiova pe 6 decembrie. Dacă nu se schimbă ceva foarte repede, Steaua – care acum e pe locul 3, cu 30 de puncte, dar la egalitate cu locurile 4 și 5 (Pandurii și Dinamo) și cu numai 4 puncte în plus față de Craiova, care ocupă locul 7 – poate avea emoții chiar cu calificarea în play-off.
Până la finalul sezonului regulat ar mai fi opt etape. Timp suficient ca echipa să urce în poziție favorabilă atacării unui nou titlu, dar și îndeajuns ca să se scufunde ireparabil. Sezonul de toamnă se va termina însă pe 21 decembrie, cu etapa a 23-a. Ar mai fi cinci etape și, probabil, tentația de a trage linie abia după acest moment va fi mare.