Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a vorbit despre conflictul dintre CSA Steaua și FCSB și despre posibilitatea ca echipa patronată de către Gigi Becali să evolueze pe noul stadion din Ghencea.
Este bine cunoscut deja faptul că suporterii lui FCSB își doresc să revină în Ghencea și echipa antrenată de către Toni Petrea să evolueze pe Stadionul Steaua.
De asemenea, Peluza Sud a Stelei nu va accepta ca Armata să cedeze și să permită „rivalilor” să pășească pe noua „bijuterie” din Ghencea.
Întrebat despre acest conflict și despre posibilitatea ca FCSB să evolueze pe Stadionul Steaua, Csaba Asztalos a explicat că cele două părți pot ajunge în instanță și pentru a rezolva această problemă, pe lângă cele legate de marcă și palmares.
„Stadionul are valoare de patrimoniu, de identitate. Înțeleg că este vorba despre bani publici și cei care solicită să joace și ei pe Stadionul Steaua pot avea dreptate. O decizie de a permite celor de la FCSB să joace în Ghencea, iar eu nu spun ca nu ar avea dreptul, ar fi o formă de legitimare în condițiile unui război dintre CSA Steaua și FCSB.
Stadionul face parte din imagine. Judecătorul poate lua o decizie în acest sens. Înțeleg că acel stadion este administrat din mulți bani publici. Pe de alta parte, vorbim despre un complex multifuncțional, în care se pot desfășura multe activități aducătoare de venit pentru club”, a spus Csaba Asztalos, la Radio Gold FM.
Până ca Steaua și FCSB să ajungă să joace pe noul stadion din Ghencea, arena va fi dată în folosință ca bază de antrenament pentru Campionatul European. Arena Națională va găzdui cele patru meciuri organizate în România și va fi deschisă pentru 12.500 de spectatori, adică 25% din capacitatea totală a stadionului.
Pentru că Liga 1 se joacă fără spectatori, Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunțat că va face o plângere către Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.
„Deocamdată există discuții, dar încă nu am primit plângeri. La prima vedere putem considera că este vorba despre tratament diferențial. Trebuie luat însă în considerare că meciurile vor fi în iunie-iulie. Nu știm încă în ce situație ne vom afla atunci, care va fi gradul de infectare și numărul vaccinărilor.
În plus, pe Arena Națională se fac lucrări speciale pentru adaptarea ca aceste jocuri să aibă spectatori. Vor fi măsuri de prevenție. Accesul va fi făcut prin testare rapidă. Nu știu dacă la noi, cele 16 stadioane vor putea avea aceste condiții impuse.
Ca o completare, în Ungaria, la EURO, stadionul va fi plin. Budapesta este singurul oraș care va avea arena plină”, a mai spus Csaba Asztalos.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER