Protocol strict pentru arbitrii care vor conduce meciuri din Liga 1. Vor fi testați înainte de fiecare meci și nu vor avea voie să călătorească mai mult de două persoane într-o mașină
Arbitrii au aflat, în sfârșit, ce îi așteaptă când vor începe partidele din Liga 1. Și pentru ei, ca și pentru jucători, protocolul este foarte sever și cuprinde mai multe măsuri de siguranță sanitară. Este foarte important de știut că vor fi testați pentru COVID-19 înainte de fiecare confruntare.
Arbitrii erau singurii că nu știau la ce să se aștepte când se vor relua meciurile. Au existat zvonuri că vor fi nevoiți să stea izolați de când va începe fotbalul până la final de sezon. Mulți dintre ei și-au pus întrebarea ce se va întâmpla dacă vor sta într-un cantonament, departe de familie și de slujbe, și nu vor primi niciun meci.
Au primit în sfârșit răspunsurile la câteva dintre răspunsuri. Cel mai important aspect este că nu vor fi nevoiți să stea izolați. Protocolul este însă destul de strict, informează GSP. În primul rând, ținând cont de numărul mare de meciuri, din acest final de sezon, vor fi promovați 13 arbitri din eșalonul secund.
Arbitrii vor fi testați înainte de fiecare meci
CCA va selecta în total 70 de arbitri și asistenți care vor fi testați cu 48 de ore înainte de meci. Cheltuielile vor fi achitate de Federația Română de Fotbal. Dacă unul dintre aceștia va fi depistat pozitiv, va fi înlocuit imediat.
Arbitrii obișnuiau să meargă mai mulți în mașină, ca să facă economie. Acum acest lucru va fi interzis, iar într-un autovehicul nu vor avea voie să călătorească mai mult de două persoane.
Cursurile arbitrilor se vor face online, cu ajutorul aplicațiilor, iar testele fizice nu vor mai avea loc în același oraș și vor fi stabilite 7 sau 8 localități care vor găzdui aceste examene.
Arbitrii au făcut vizita medicală în ianuarie, dar aceasta este valabilă doar șase luni. Ținând cont că partidele se vor desfășura până la finalul lunii august, arbitrii vor fi nevoiți să susțină și testele medicale.