Steaua spera într-o calificare în grupele Europa League, după ce fusese eliminată de Partizan în turul trei al Ligii Campionilor. Rosenborg, o echipă norvegiană care mai barase o dată drumul european al jucătorului Rădoi, părea a fi un adversar cel puțin incomod și aflat într-o formă bună, pentru că e lider detașat în campionatul Norvegiei.
Steaua a făcut cea mai bună primă repriză din acest sezon. Mirel Rădoi, interzis de UEFA să mai stea pe bancă, le-a transmis fotbaliștilor săi să încerce șuturile din afara careului. Ceea ce a adus multe ocazii în dreptul echipei gazdă. Numai că „bombardamentul” steliștilor a fost mai mult spre poartă și nu pe poartă, ceea ce l-a scutit de multe emoții pe goalkeeper-ul Hansen.
GALERIE FOTO – STEAUA – ROSENBORG 0-3, în imagini
Formația lui Rădoi a jucat excelent în prima repriză, chiar dacă i-a lipsit precizia la finalizare. Încă din minutul 2, oaspeții au simțit presiunea campioanei României. O fază frumos plecată din piciorul lui Chipciu, a fost continuată bine de Guilherme a cărui centrare l-a căutat în careu pe Tade, dar l-a găsit tot pe Chipciu, iar acesta n-a avut forța necesară să expedieze mingea cu capul spre poartă.
După un nou șut slab, de această dată al lui Muniru, Filip a arătat în minutul 24 că Steaua are totuși un jucător pe care se poate baza la șuturile de la mare distanță. „Ghiuleaua” lui de la 30 de metri a fost cu greu respinsă în corner de Hansen.
Hamroun s-a accidentat, Stanciu a revenit într-un joc oficial
Publicul a simțit forma bună de joc a echipei lui Rădoi și cei 20.000 de spectatori au încurajat fiecare atac al campioanei. După ce Muniru a avut o nouă oportunitate de a înscrie cu un șut din afara careului, Tade a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize. Scăpat singur în careu cu Hansen (min. 29), el s-a grăbit să tragă la colțul lung și mingea s-a scurs pe lângă poartă.
Muniru, cel despre care foștii săi colegi de la CFR susțin că nu trăgea la poartă nici măcar în timpul antrenamentelor, a trimis cel de-al treilea șut al său spre buturile norvegienilor (min. 31), dar, din nou, fără să lase urme pe tabela de marcaj.
Steaua a surprins mereu defensiva norvegienilor. Mutările de pe flancuri dintre Popa și Chipciu au avut efectul scontat. „Popică” a avut și el un șut bun spre poarta adversă, în minutul 35, aceasta fiind și ultima fază mai importantă a primei reprize, una care i-a aparținut în totalitate Stelei.
Mijlocașii de bandă ai lui Rosenborg au decis meciul
După pauză, era de așteptat ca staff-ul tehnic al Stelei să îl schimbe pe Hamroun. Algerianul se accidentase în minutul 44, probabil contractură musculară la piciorul drept. În locul lui a intrat Nicușor Stanciu, cel care revenea astfel într-un joc oficial al echipei sale, după accidentarea suferită în returul cu Trencin.
Steaua părea să mențină jocul bun și după pauză. Papp a trimis cu capul, minutul 60, la o palmă peste bara transversală a lui Hansen.
Dar speranțele într-un rezultat bun al Stelei s-au destrămat odată cu superficialitatea lui Muniru din minutul 62, când a pierdut mingea în fața unui adversar pe care a încercat să-l dribleze la 30 de metri de poarta lui Cojocaru. Mingea a ajuns la Tobias Mikkelsen, iar acesta l-a învins pe Cojocaru cu un șut bine plasat la colțul lung. Era 0-1 și oaspeții prindeau curaj, începeau să treacă tot mai des de centrul terenului.
Chipciu a avut o „bară” la 0-1
Peste numai trei minute, Chipciu a avut șansa imensă de a egala. A primit bine o minge de la Stanciu, a pătruns în careu, a și driblat un fundaș atât cât să-și așeze minge ape piciorul drept și cu toată poarta la dispoziție a trimis fix în bară. Curat ghinion pentru numărul 7 de la Steaua care, la fel ca și în meciul cu Dinamo, irosea o ocazie foarte clară.
Steaua a dominat, dar cei care au marcat au fost tot norvegienii. În minutul 67, Helland l-a învins pe Cojocaru tot cu un șut din colțul careului și a dus scorul la 2-0 pentru echipa lui. Ambii mijlocași de bandă ai formației Rosenborg reușise să marcheze din poziții asemănătoare.
Publicul n-a mai avut răbdare și, din nou, i-a strigat demisia lui Mirel Rădoi, ascuns în spatele unui geam de la lojă. Finul ar putea să le facă pe plac, mai ales că pe lângă rezultatele slabe înregistrate până acum, el plătește și pentru faptul că nu deține carnetul de antrenor. Până la urmă, ar trebui să pună burta pe carte și să revină la această meserie mai bine pregătit.
Meciul de joi seara cu Rosenborg a fost pentru Rădoi un adevărat knock-out. Norvegienii au înscris și a treia oară, în minutul 90, prin căpitanul Jensen și pecetluiau soarta europeană a Stelei, dar și a antrenorului Rădoi.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER