Baza sportivă Coresi, acolo unde se pregătesc grupele de copii și juniori ale Rapidului a fost vândută! Afaceristul Dan Șucu a achiziționat baza, iar angajații Rapidului sunt speriați că ar putea rămâne în stradă. Vestea vine în contextul în care patronul Rapidului, Victor Angelescu, a susținut că s-a aflat în negocieri cu Șucu pentru a continua la Coresi.
UPDATE 17:54: Conform surselor ProSport, avocații lui Dan Șucu au înaintat către cei de la Rapid o notificare prin care trebuie să părăsească baza de la Coresi până pe 26 iulie.
Știrea inițială:
Rapid a promovat direct în prima ligă de pe locul doi al play-off-ului din liga secundă. Chiar și așa, momentan, lucrurile nu stau foarte bine pentru giuleșteni. Aceștia au demarat negocierile cu mai mulți jucători pentru a forma o nouă echipă care să se ridice la nivelul elitei, dar s-au și lovit de primul refuz.Mijlocașul Stefan Ashkovski (29 de ani) nu a fost de acord cu oferta salarială a giuleștenilor de 5.000 de euro pe lună, așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate.
Asta în condițiile în care macedoneanul a câștigat la Botoșani un salariu lunar de 6.500 de euro. Pe lângă eșecul de mercato, giuleștenii au și problema bazei de pregătire de la Coresi. Acolo se antrenează grupele de copii și junori din Academia Rapidului, dar și echipa mare ocazional.
Sursele ProSport din cadrul birourilor de la Rapid susțin că angajații clubului și antrenorii din Academie sunt foarte speriați că juniorii vișinii ar putea să rămână în stradă, fără loc de antrenament. Baza Coresi a fost cumpărată de Dan Șucu, milionarul care patronează și Mobexpert, iar acesta ar avea alte planuri cu baza sportivă, planuri ce nu ar implica și Rapidul, susțin oamenii din clubul vișiniu.
Contactat de ProSport, patronul Rapidului, Victor Angelescu, susține că Rapidul nu are motive de îngrijorare și că echipa pe care o patronează nu va trebui să își schimbe locul de antrenament: “Baza s-a vândut, este adevărat, doar e o informație publică. Dar pe noi nu ne-a dat nimeni afară de acolo. Am avut deja o discuție cu domnul Șucu și vom colabora pe viitor. Noi nu ne mutăm pentru că el chiar vrea să dezvolte baza și să mai facă două terenuri. Noi vom plăti în continuare chirie. El face asta pentru că are o școală mai mică de fotbal și joacă și fiul lui, deci sigur avem loc la Coresi cu toții. Face totul pentru că vrea să ajute comunitatea, să promoveze sportul, nu vrea să ridice clădiri sau alte lucruri. Vom mai discuta și vom pune la punct toate detaliile, dar nu ne-a dat nimeni afară de la Coresi”, a declarat Angelescu pentru ProSport.
Rapidiștii au avut de suferit în ultimele două sezoane pentru că nu au o bază de pregătire modernă care să fie doar a Rapidului. Aceștia au făcut mai multe demersuri pentru a recupera istorica bază ProRapid, dar acest lucru nu a fost posibil. Chiar și fostul primar al sectorului 1, Dan Tudorache, a încercat să ajute clubul în acest demers, fără succes însă. Fostul jucător al Rapidului, Bogdan Andone, dezvăluia în mai 2020 la ProSport LIVE: „Ce se întâmplă la noi e incredibil. ProRapidul a fost noua casă a Rapidului în momentul în care Mircea Lucescu a venit împreună cu domnul Copos. Au construit acea bază extraordinară de antrenament. În acel moment, a reînviat Rapidul ca forță fotbalistică. Ne-am mutat acolo, am început să fim o echipă puternică, să ne batem la campionat, în primul an am reușit să câștigăm Cupa, în al doilea an campionatul. Era casa Rapidului. E inacceptabil, din punctul meu de vedere. Fără cuvinte. Să ai o bază sportivă, unde ai toate facilitățile posibile, cu hotel, cu vestiar, restaurant, cu terenuri de antrenament… În loc să renovezi acea bază, să o faci de cinci stele, noi vrem să facem mall sau alte tâmpenii”, a spus Bogdan Andone, la ProSport Live.
7 kilometri. Aceasta este distanța dintre ventriculul stâng – stadionul Rapid – și ventriculul drept – baza Pro Rapid din Bucureștii Noi. Ambele camere alcătuiesc inima, pe care suporterii giuleșteni o numesc Rapid. ProSport a vizitat baza, care cândva era cea mai modernă din România, și vă prezintă detalii și imagini de-a dreptul revoltătoare.
Dacă stadionul Rapid a fost reconstruit și astăzi este o bijuterie în toată regula, baza Pro Rapid n-a avut același noroc. Aceasta din urmă a fost lăsată în paragină, fiindcă nu are un administrator, după ce ANAF a pus sechestru pe ea. În acest moment acolo nu mai există decât boscheți, 3 câini maidanezi, un autocar părăsit și un paznic care are grijă să nu fie perturbată liniștea șerpilor aflați prin buruieni.
Inaugurată în 1998, baza Pro Rapid are 3 hectare și jumătate, dar acum este într-o stare jalnică. Terenurile de antrenament, pe care cândva Pancu și colegii săi făceau pregătirea pentru titlurile din 1999 și 2003, sunt acum pline de boscheți înalți de câțiva metri.
Nici autocarul cumpărat de George Copos n-a avut o viață prea bună. „Iubire fără sfârșit” este sloganul care însoțește pe o parte autocarul care a rămas efectiv încremenit în timp. Acesta e nemișcat de ani buni și cu oglinda de pe partea șoferului lipsă. Au supraviețuit însă terenurile de tenis, care sunt deschise publicului pentru închiriere.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER