FABULOS! Rapid și-a recuperat trofeul după 23 de ani. Unde se pierduse Cupa României: „Pur și simplu nu m-am putut despărți de ea” | EXCLUSIV
Fondat în 1923, clubul giuleștean și-a descoperit puncte comune legate de cifra 23. O cifră care are o semnificație aparte pentru formația alb-vișinie.
În data de 6 mai 1998, Rapid o învingea cu 1-0 pe Universitatea Craiova, gol marcat de Lucian Marinescu din penalty în minutul 67, în finala Cupei României. Trofeul se întorcea în Giulești după 23 de ani.
Ultima finală fusese câștigată tot într-un meci cu echipa din Bănie, pe 12 iulie 1975, Rapid-Universitatea Craiova, 2-1, dublă realizată de Nicolae Manea, pentru olteni marcând Ion Oblemenco.
Rapid și-a recuperat trofeul după 23 de ani. Unde se pierduse Cupa României: „Pur și simplu nu m-am putut despărți de ea”
Trofeul fiind transmisibil, în 1998 giuleștenii au primit un “pui” al Cupei care să rămână în vitrina clubului. Doar că acesta a dispărut. Avea să fie regăsit tot după 23 de ani. Prețiosul trofeu se afla la Cluj, acolo unde locuiește căpitanul de atunci al Rapidului, Cristian Dulca.
„Da, așa este, imediat după finală am luat Cupa acasă. Singurul care a știut a fost Marian Rada care m-a tot întrebat când o aduc la club. Pur și simplu nu m-am putut despărți de ea. Deși am o strângere de inimă, acum, după 23 de ani a sosit momentul ca trofeul să se întoarcă în Giulești”, a declarat Dulca.
Cristi Dulca i-a înmânat trofeul directorului de imagine al Rapidului, Lucian Ionescu aflat într-un tur în Transilvania pentru a recupera de la foști jucători obiecte destinate muzeului care va fi amplasat în noul stadion.
Foștii jucători donează deja tricouri, medalii și fotografii
Clubul giuleștean intenţionează să amenajeze în cadrul noului stadion din Giuleşti, aflat în acest moment în stadiul de reconstrucţie, un muzeu, demarând în acest sens un proces de strângere de obiecte care ţin de istoria clubului alb-vişiniu.
Rapid a contactat deja o parte dintre foştii jucători din diferite generaţii pentru a-i angrena în acest proiect, toţi arătându-şi disponibilitatea de a dona către viitorul muzeu obiecte care le-au aparţinut în cariera vişinie: tricouri, ghete de joc, cupe, medalii sau fotografii.