CSA Steaua a anunțat, prin intermediul unui comunicat oferit propriilor suporteri, că este în discuții avansate cu asocierea cu mediul privat, astfel încât să poată obține dreptul de promovare din Liga 2 în Superliga.
La trei ani de la promovarea din Liga 3, echipa din Bd. Ghencea este blocată în eșalonul secund, de unde nu poate avansa din cauza faptului că clubul este unul de drept public.
Șefii roș-albaștrilor caută constant soluții, iar acum anunță că se află în tratative cu oameni care se pot alătura proiectului ca privați, rezultatul acestor negocieri urmând să fie anunțat la finalizarea lor.
Suporterii din grupul „Ultima redută 1947” le-au cerut explicații conducătorilor CSA Steaua, care încă nu s-au asociat cu un privat, ceea ce conduce la interzicerea dreptului de a promova în Superliga.
„Dreptul de promovare al echipei de fotbal din cadrul Clubului Sportiv al Armatei «Steaua» se poate obţine numai în condiţiile prevăzute de lege.
Având în vedere că proiectul de modificare al Legii 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului cu modificările şi completările ulterioare a fost respins, au fost iniţiate o serie de acţiuni pentru găsirea unei forme de asociere, cu respectarea cadrului normativ incident în domeniul de activitate, care să asigure, din punct de vedere legal, posibilitatea echipei de fotbal de a promova în Superliga României.
Precizăm că aceste demersuri nu sunt finalizate, iar în momentul în care se va ajunge la o variantă finală, agreată de toate părţile, va fi emis un comunicat oficial. Există şi au existat în permanenţă discuţii cu posibili parteneri care să susţină activitatea echipei de fotbal, însă nu putem oferi mai multe detalii, până în momentul concretizării acestor tratative”, se arată în mesajul transmis de conducerea CSA Steaua.
Coordonatorul academiei CSA Steaua, George Ogăraru, este de părere că antrenorul Daniel Oprița ar trebui să le dea mai multe șanse fotbaliștilor proveniți din grupele de juniori ale clibului.
„O să încerc să fiu cât se poate de clar în așa fel încât lucrurile pe care le spun să nu fie interpretate și nu le ia cineva în mod personal. Ce am arătat, ambiția noastră se întinde pe o perioadă mai lungă, este viziunea noastră în timp.
În momentul de față, fără drept de promovare, ai mai multe argumente pentru a susține jucători tineri la prima echipă. Nivelul jucătorilor considerați tineri în Europa a scăzut foarte mult. Dacă înainte un jucător la 20 de ani era considerat tânăr, acum vedem jucători de 16-17 ani care joacă la Campionatul European, la Mondial.
Vedem că se vând jucători, Gică l-a vândut pe Mazilu la o vârstă foarte fragedă, la o echipă care l-a asigurat, după care l-a dat să joace mai departe și să îi crească valoarea. Și el va fi vândut și revândut, asta e strategia cluburilor care cumpără jucători tineri. Acum nu va prinde la Brighton, dar în timp va prinde.
Atunci, cu cât aduci mai repede un jucător în prima echipă, într-un schelet cu jucători cu experiență, și le dai minute de joc, cu atât îi crești valoarea, cu atât îl poți fructifica ulterior și poți spera la un return of investment. Altfel, este doar o cheltuială, vin jucători, pleacă jucători, vin jucători străini, pleacă, nu lasă mai nimic în urmă.
Eu cred că fotbalul românesc este într-o ceață, fotbalul românesc nu performează la nivel european și nu cred că jucătorii străini vor scoate fotbalul românesc din această ceață. Vedem că jucătorii români se vând pe sume importante, dar de la cluburi din străinătate.
Sunt jucători ca Drăgușin, ca Rațiu, ca Marius Marin, ca Radu, portarul, care au plecat devreme în străinătate, tocmai pentru că probabil acolo unde erau nu se asigura această tranziție către echipa mare pentru a le crește valoarea. În afară de Hagi, nu există un club care să își pună strategia pe juniori pe termen lung.
Aș vrea ca mai mulți jucători din Academie să ajungă la prima echipă și să joace, pentru că sunt jucători care au valoare. Sunt jucători care sunt la echipele naționale, care, în confruntarea cu adversarii lor direcți de la echipe din prima ligă, Farul, Rapid, FCSB, la nivelul lor de vârstă, au demonstrat că au un nivel foarte bun.
Ne-am dori să îi vedem mai mult în teren. Sperăm ca sezonul acesta să se întâmple, avem motive de speranță pentru că în cantonament sunt șapte jucători de la tineret, a spus George Ogăraru, potrivit Digi Sport.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER