Sportul Studențesc este istorie după episodul Vasile Șiman, Din vară echipa va reapărea în peisajul fotbalistic autohton după o pauză de 7 ani.
În această lună clubul bucureștean împlinește 108 ani. Motiv pentru numeroșii fani să se adune. Clubul a dispărut din 2017 din fotbalul românesc, dar fanii au pus bazele unui nou proiect la începutul anului 2021.
Se numește Asociația Suporterilor Sportul Studențesc și a avut deja câteva acțiuni pentru a recrea echipa de fotbal din clubul sportiv, nu din alte asocieri.
„Suporterii, chiar dacă n-au fost așa de mulți, s-au coagulat și, la momentul actual, în platformele sociale sunt deja mii de oameni care și-au dat interesul și au spus că Sportul a însemnat ceva pentru ei. Au zis că ne dorim din nou Sportul Studențesc în iarbă!.
De la anul, avem un proiect concret de colaborare cu echipa Sportul D&A, echipa unui fost junior de la Sportul, om de afaceri, care își dorește să se implice și să participe la campionat, începând din sezonul 2024/2025, sub denumirea Sportul Studențesc București”, a declarat avocatul Felix Pînga, care e lu secretarul asociației.
„Așteptăm punctul de vedere pozitiv al FRF. Sunt anumite criterii pe care urmează să le îndeplinim, legate de procedurile juridice, de documentări. Echipa există, criteriul sportiv și financiar sunt îndeplinite. Partenerul este unul foarte serios cu care Asociația a început.
Există și alți oameni de afaceri care și-au manifestat intenția să vină alături de noi, când vom porni la drum. Ne dorim să nu rămânem la nivelul de Liga a 4-a și să promovăm. Și, în paralel, ne dorim să dezvoltăm o colaborare cu Academia Germană de Fotbal, actualul locatar al Stadionului din Regie„, a continuat acesta.
„ASOCIAŢIA SUPORTERILOR SPORTUL STUDENŢESC BUCUREŞTI dorim să aducem la cunoştinţa suporterilor că în data de 11 februarie 2024 ora 13.00 ne vom întâlni la Stadionul Regie pentru a celebra 108 ani de la înfiinţarea Clubului SPORTUL STUDENŢESC BUCUREŞTI.
De aceea invităm membrii fondatori, membrii simpatizanţi, presa sportivă, suporterii, să luaţi parte la evenimentul în timpul căruia vă vom aduce la cunoştinţă o serie de noutăţi cu privire la readucerea numelui SPORTUL STUDENŢESC BUCUREŞTI acolo unde trebuie să fie.
Pentru că un club nu poate exista fără suporteri, aceştia fiind cei care validează prin pasiunea lor legitimitatea echipei pe care o susţin, vă aşteptăm în număr cât mai mare!
Suntem siguri că va fi o bucurie pentru toţi să ne reîntâlnim, să legăm amintiri şi să recăpătăm încrederea că într-o zi vom fi ce-am fost şi chiar mai mult decât atât! IUBEŞTE SPORTUL!”, se arată în comunicatul dat publicității ieri.
Gruparea din Regie a jucat trei finale ale Cupei României, a luat un trofeu în Cupa Balcanică și a dat și patru golgheteri ai României: Marcel Coraș (1984), Gică Hagi (1985, 1986), Gigel Bucur (2005) și Ionuț Mazilu (2006). Pe plan intern, cea mai mare performanță a studenților a fost locul doi în Divizia A în ediția 1985-1986.
Mac Popescu, legendarul președinte de la Sportul Studențesc este și cel care a fondat în 1969 celebrul Club A, un reper pentru libertatea artistică a studenților, a murit pe 10 ianuarie anul acesta.
Mare parte din viață i-a dedicat-o clubului de fotbal Sportul Studențesc, în fruntea căruia Emil Popescu a stat mai bine de trei decenii. Chiar și cele mai mari performanțe ale clubului din Regie sunt legate de numele acestuia.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER