Pentru două ore, pe „Dan Păltinișanu” au pășit din nou, sâmbătă seară, nume tari din fotbalul românesc și bănățean, împărțite în echipa Stelele Fotbalului Românesc și Stelele Fotbalului Bănățean. Și nu în orice context, ci pentru Meciul Deceniului, un eveniment caritabil organizat pentru secția de chirurgie maxilo-facială a Spitalului de Copii „Louiș Țurcanu” din Timișoara. Au spus „prezent” selecționerul Cosmin Contra, Helmuth Duckadam, Ioan Andone, Ionuț Lupescu, Iosif Rotariu, Ciprian Marica, dar și fostul mare superstar de la Galatasaray, Dževad Prekazi, iar lovitura de start a dat-o fosta gimnastă Simona Amânar.
Punctual, secția de chirurgie maxilo-facială a spitalului de copii din Timișoara urmează să fie dotată cu aparatură de ultimă generație. Finalitatea investiției se leagă de medciii foarte buni din Banat, care oferă o viață normală micuților născuți cu malformațiile cunoscut sub denumirile populare de gură de lup și buză de iepure. În acest sens, cei de la Rotary Timișoara au organizat acest eveniment caritabil, iar marea majoritate a celor invitați au răspuns fără nicio urmă de nehotărâre, cu toată că unii, prin posturile din conducere pe care le au la anumite cluburi, aveau meciuri importante în acest weekend.
Vorbim despre Ciprian Marica, care a lipsit de la meciul SSC Farul de la Sânmartin, pierdut cu 5-0 cu Luceafărul, sau de Ioan Andone, care duminică are meci cu Dunărea Călărași cu echipa unde activează acum, FC Voluntari. Până la urmă, a fost 7-6 pentru Stelele Fotbalului Românesc, după un meci la care au asistat aproximativ 3000 de timișoreni, încântați de spectacolul fotbalistic oferit de cei din generații care ofereau alt fotbal decât cel jucat în prezent în România.
Stelele Fotbalului Românesc: Helmuth Duckadam, Petre Țurcaș, Cosmin Contra, Răzvan Raț, Ioan Andone, Ionuț Lupescu, Cristian Codrea, Dževad Prekazi, Ciprian Marica, Ovidiu Petre, Toni Doboș, Cristian Dancia și Iosif Rotariu, cu antrenorul Emerich Dembrovschi.
Stelele Fotbalului Bănățean: Călin Frunză, Ilie Stoican, Florin Bătrânu, Florin Macavei, Titi Varga, Sorin Vlaicu, Octavian Popescu, Alin Paleacu, Călin Rosenblum, Ovidiu Cuc, Aurel Bărbosu, Vali Velcea, Ioan Roșu, Cristian Contescu, Petre Vlătănescu, Mugur Gușatu, Marcel Băban, Tică Andreaș, antrenați de Viorel Vișan și Jackie Ionescu.
Cosmin Contra voia mai mulți timișoreni la stadion
Selecționerul a revenit în orașul natal și a recunoscut că ar fi sperat la un public mai numeros, mai ales că intrarea la eveniment era liberă, și doar doritorii făceau donații. „Întotdeauna când mă întorc la Timișoara îmi face o deosebită plăcere. Cu această ocazie îmi revăd colegi atât de la echipa națională, cât și de la Poli Timișoara. Ne-am adunat aici pentru o cauză frumoasă, o cauză nobilă. Sperăm din tot sufletul să ajutăm la îndeplinirea acestui proiect și după acest eveniment să fie strânși acei bani de care au nevoie pentru a cumpăra acea aparatură de care vor beneficia pe viitor mulți copii, atât din Timișoara, cât și din Timișoara. Mi se pare că e cam gol stadionul, îmi pare rău că timișorenii nu au răspuns într-un număr mai mare la aceste eveniment, dar noi am venit, am încercat să le oferim un spectacol plăcut. Sper că cei prezenți la stadion au fost generoși”, a precizat Contra.
Acum președinte de onoare la FCSB, Helmuth Duckadam a lăudat organizarea meciului caritabil. „Vreau să felicit organizatorii. A fost o organizare perfectă. Mă bucur că foarte mulți fotbaliști de mare valoare și-au făcut timp să participe la acest eveniment. Sperăm că mai putem veni ca să facem strângere de fonduri pentru o cauză nobilă. Să nu exageram. Ei se străduiesc, dar, din păcate, anii nu te iartă. Dacă ne uităm la echipe, naționala are jucători care sunt mai în formă: Rotariu, Marica, Raț, Lupescu, Contra, Codrea. Se vede o mică diferență de valoare. Dar fiind un meci amical, important e ca lumea să vadă un spectacol frumos”, a precizat Duckadam.
Marica – golgheter, Andone – solicitat la autografe
Cele mai multe goluri din cele 13 marcate i-au aparținut lui Ciprian Marica. „Ne-am bucurat să fim iarăși împreună, să bucurăm oamenii care au venit astăzi la stadion. Mai ales că este și pentru o cauză nobilă, am făcut un efort în plus pentru a fi astăzi aici și a susține această cauză. A fost o zi bună a echipei națională, mă bucur că am marcat, însă cei de la Poli mi-au pus mari probleme. Sigur că mi-e dor, însă acum deja sunt trei ani de când m-am lăsat și trebuie să te obișnuiești. Îmi e dor să fiu pe teren, să alerg, să mă joc cu mingea, însă a trecut vremea mea”, a precizat Marica, încă în formă, după ce retras de tânăr din activitatea de fotbalist profesionist.
Retras este și Răzvna Raț, care ultima dată a jucat la ACS Poli, chiar pe „Dan Păltinișanu”. „E foarte diferit față de ce a fost când am fost ultima oară aici. La momentul acesta am venit pentru o cauză nobilă, am venit să strângem bani pentru copii într-adevăr cu probleme. Într-adevăr, aș fi dorit să fie mai multă lume, dar și cei care au fost au fost bineveniți și le mulțumim. Am încercat să dăm tot ce avem mai bun, într-adevăr, cu mult mai puțină intensitate, dar ne-am străduit”, a declarat Raț.
Deși e un dinamovist, o rivală a Politehnicii, Ioan Andone a fost solicitat de copii pentru poze și autografe. „Îmi face plăcere că am fost invitat. Cât pot să ajut și când am timpul liber necesar, cu toate că mâine am un meci foarte important cu Dunărea Călărași la Voluntari, particip pentru că e o cauză umanitară. E pentru utilarea unui spital, care va face bine multor copii. Sperăm să fie mai mulți timișoreni la meci, cu toate că nu mai au fotbal în Timișoara decât de Divizia B. Ar trebui să se unească și să facă o echipă de Liga 1, de cupele europene, să vezi stadionul acesta plin, cum era pe vremuri. Am un regret că nu-l văd plin, chiar dacă de multe ori, eu nu am fost iubit aici, că am venit cu Dinamo„, a punctat Andone.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER