Foștii jucători ai Universități Craiova Valerică Găman, Ștefan Bărboianu și Marius Ologu au părăsit, vineri, sediul Direcției Naționale Anticorupție după o oră și jumătate, ei afirmând că au fost întrebați de procurorii anticorupție despre excluderea grupării oltene de către FRF.
„Ne-au întrebat despre dezafilierea Craiovei. Am spus ce știe toată lumea„, a spus Găman la ieșirea de la DNA.
„Am dat declarații în legătură cu dezafilierea Craiovei, atâta tot. Nu putem să spunem la presă ce am vorbit acolo„, a precizat, la rândul său, Bărboianu.
Întrebat dacă vor mai fi chemți de procurori, Bărboianu a răspus: „Nu cred, nu știu”.
Și portarul Silviu Lung junior a ajuns, vineri, la DNA, la aproximativ o jumătate de oră după foștii săi colegi. „Nu m-au întrebat nimic interesant. Chestii legate de Craiova. Le-am spus ce trebuia să le spun, adevărul. Nu cred că mai vin pe aici. Nu am avut emoții,. Principalul subiect a fost legat de dezafiliere, nimic interesant. Ne-au întrebat cum am plecat și le-am spus. Nu mă așteptam să ajung la DNA, dar am ajuns. Am dat declarație și am plecat„, a spus Lung.
Federația Română de Fotbal (FRF) și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universității Craiova, alături de președinții acestor foruri, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, și de alți membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceștia sunt învinuiți de abuz în serviciu și de sustragere de bunuri de sub sechestru.
Până în prezent, au fost audiați de DNA toți cei acuzați în acest dosar și mai mulți foști componenți ai echipei oltene.
Federația Română de Fotbal anunța, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federației, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-și retragă acțiunile în instanțele civile împotriva Federației Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.
Președintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din 2012. După dezafiliere, jucătorii Universității Craiova au devenit liberi de contract și au plecat gratis la alte echipe.
Acțiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornită pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale față de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universității Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER