S-a stabilit arbitrul de la Rapid – FCSB, derby-ul programat duminică seara în Giulești | EXCLUSIV
Istvan Kovacs, cel mai în formă arbitru român, va fi la centru în partida Rapid – FCSB, programată duminică, de la ora 21.30, pe arena din Giulești.
Originar din Carei, ecusonul FIFA a condus FCSB-Rapid 3-1, meci disputat pe 15 decembrie 2021.
Cu Istvan Kovacs la centru FCSB n-a pierdut niciun meci în sezonul trecut.
S-a stabilit arbitrul de la Rapid – FCSB, derby-ul programat duminică seara în Giulești | EXCLUSIV
Rapid a jucat în inferioritate numerică din minutul 77 în meciul cu FCSB de la finalul anului trecut, după eliminarea lui Junior Morais pentru două cartonaşe galbene. Săpunaru a fost protagonistul unui moment tensionat alături de arbitrul Istvan Kovacs. Jucătorul Rapidului si centralul partidei au avut un schimb de replici.
”De la cazul Bricheta nu mai comentez arbitrajul. Mi-aş fi dorit să vorbesc cu arbitrul, dar nu se poate vorbi cu el, purtam un dialog cu mine, că din partea dânsului nu am primit niciun răspuns.
A zis că poate să mă dea şi afară din ţară. Păcat de suporterii care au venit la meci”, a spus Cristi Săpunaru, la sfârşitul meciului.
An 2022 perfect pentru Istvan Kovacs
Istvan Kovacs a arbitrat în 2022 finala Conference League și este trimis la Cupa Mondială din Qatar care va începe în luna octombrie.
În vârstă de 37 de ani, a condus prima sa finală europeană la nivel de club. În sezonul recent încheiat, românul a condus 10 partide în competiţiile de club UEFA, inclusiv manşa tur a semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City şi Real Madrid, scor 4-3.
Istvan Kovacs este primul arbitru de centru din România care prinde lista pentru Mondial după 36 de ani. Ioan Igna a fluierat în partide disputate la Cupa Mondială din 1986. Anterior, Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) şi Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) oficiaseră jocuri la turnee finale ale Cupei Mondiale.
Ultimul român care a arbitrat la un campionat mondial este asistentul Nicolae Grigorescu, la Cupa Mondială din Franţa, în 1998.