Să vină Nașu” și Mitică să decidă campioana! Comitetul Executiv al FRF, singurul abilitat să valideze câștigarea titlului de Viitorul sau FCSB, e compus și azi, în acte, din Sandu, Dragomir, Walter și răposatul Țerbea. Echipa lui Burleanu a fost respinsă de Tribunal | ACTE

Scandalul FCSB – Viitorul e pe cale să ia o turnură halucinantă, probabil unică în istoria fotbalului mondial, din cauza problemelor juridice nerezolvate de FRF. Pentru că instanțele de judecată au respins definitiv și irevocabil, încă de acum doi ani, actuala componență a Comitetului Executiv al federației, acest for figurează la Registrul Special Federații din cadrul Tribunalului București cu vechii membri, din perioada mandatului Mircea Sandu, din care fac parte fostul șef al FRF, Dumitru Dragomir, Florian Walter și chiar Sorin Țerbea, decedat în 2013 în accident de elicopter. În consecință, absolut toate hotărârile și actele semnate de Comitetul Executiv actual pot fi atacate în instanță cu șanse maxime de câștig.
Până azi, norocul a fost de partea lui Burleanu: nimeni nu a sesizat instanțele pe această temă în cazuri grave.

Acest lucru se poate întâmpla însă acum la TAS, unde e posibil să se ajungă în speța Viitorul – FCSB. Titlul de campioană în acest sezon le revine celor de la Viitorul, conform LPF. Procedura este următoarea: departamentul competiții de la LPF pregătesc adresa cu clasamentul și rezultatele din Liga 1, aceasta trece prin departamentul competiții al FRF, care îl înaintează spre omologare, împreună cu toate celelalte categorii de competiții organizate în România, către Comitetul Executiv. Niciun alt for din țară, conform regulamentelor, nu este abilitat să omologheze rezultatele și clasamentele.

Numai că actualul Comitet Executiv al FRF a fost respins definitiv de instanțe. Oricare dintre părți (FCSB sau Viitorul) poate pune această problemă pe tapet la Tribunalul de Arbitraj Sportiv sau chiar în țară, în instanțele civile, printr-o plângere penală. S-ar crea astfel o situație imposibilă, cu consecințe imprevizibile.


Tribunalul București l-a validat pe Burleanu, dar a respins și validarea Comitetului Executiv al FRF pe 4 iunie 2014


Curtea de Apel a respins recursul FRF pe 12 octombrie 2015, astfel că sentința Tribunalului București a rămas definitivă

Cazul a fost reamintit sâmbătă de Tudor Iacov, președinte la FC Progresul București, pe site-ul clubului. Subiectul fusese abordat însă acum câteva săptămâni și de colonelul Florin Talpan, jurist la CSA Steaua, care somase FRF să răspundă de ce FCSB joacă în competiții fără să fie afiliată, iar Comitetul Executiv emite hotărâri deși funționează ilegal. Imediat după ce a notificat FRF, Talpan a fost sancționat de superiori, care au trimis și o echipă de control, pentru a verifica dosarele câștigate în instanță contra lui Becali.

Iată mai jos texul pus de Tudor Iacov pe site-ul fcprogresul.ro:

„Federatia  Romana de Fotbal, prin Comitetul Executiv are o mare problema: nu are calitatea de reprezentant legal in fata Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne.

Conform statutului  FRF, Comitetul Executiv  omologheaza rezultatele  din toate competitiile fotbalistice, deci inclusiv cele de la liga I.  Componenta Comitetului Executiv al FRF conform adresei nr. 291/L/BIRP din data de 12.05.2017 este total alta fata de cea existenta in acest moment . (anexa 1)

Mai mult de atat, actuala componenta a Comitetului Executiv este invalidata definitiv prin hotararea 455/A din 12.05.2015 a Curtii de Apel Bucuresti.

In acest moment  FRF se afla in urmatoarea situatie: presedintele FRF Razvan Burleanu este validat in functie prin aceeasi decizie, dar COMITETUL EXECUTIV il are ca presedinte pe Mircea Sandu si o cu totul alta componenta.Conform statutului FRF precum si a legii asociatiilor, fundatiilor si federatiilor  OG 26/2000  , doar Comitetul Executiv (CONSILIUL DIRECTOR)   are reprezentare legala si poate asuma orice act de natura juridica.

In cazul conflictului dintre FCSB si VIITORUL CONSTANTA  va ajunge la TAS omologarea rezultatelor facuta de un Comitet Executiv    nerecunoscut, mai mult invalidat,   de catre autoritatea judecatoreasca  a statului roman.  Cum credeti ca va proceda  Tribunalul de la Lausanne?

De neinteles  modul de lucru si de gandire a actualei conduceri a Federatiei in conditiile in care au aflat de invalidarea componentei Comitetului Executiv prin comunicarea hotararii 455/A din 12 OCT. 2015 a Curtii de Apel Bucuresti  si mai mult, la prima adunare generala de dupa aceasta data, cea de anul trecut 10 MAI 2016,  AS  FC PROGRESUL BUCURESTI informeaza  prin adresa depusa la FRF nr. 1729/09.mai.2016  conducerea FRF si solicita informarea membrilor afiliati si intrarea in legalitate a actualei conduceri. (anexa)

Mai exista o singura sansa, in opinia noastra, ca Federatia Romana de Fotbal sa nu se faca de ras in fata Tribunalului de la Lausanne:  ADUNAREA  GENERALA  A  FRF  SA OMOLOGHEZE REZULTATELE, fiind forul suprem de decizie al fotbalului romanesc.

In ceea ce il priveste presedintele FRF Razvan Burleanu,  ii recomandam sa citeasca si sa inteleaga statutul FRF, capitolul cu atributiile presedintelui unde spune clar la art.38 alin 5:

5) Presedintele verifica aplicarea si respectarea legislatiei in vigoare

In incheiere sa ne aducem aminte cum procedeaza jucatorii pe terenul de fotbal cand nu fac fata jocului:  SE  UITA SPRE ANTRENOR  SI  RIDICA  AMBELE  MAINI  SUS…..  SCHIMBATI-NE  CA  NU  MAI  PUTEM…. sa  fie  data  jocului  27  mai 2017 in aceeasi zi cu  Adunarea Generala FRF  ???….!!!!!….

AS  FC  PROGRESUL  BUCURESTI

TUDOR   IACOV”

În aceeași zi, pe contul său de Facebook, Iacov a avut o discuție pe această temă cu Adrian Stângaciu, juristul FRF. Acesta din urmă a susținut că nu există nicio problemă, fără a furniza argumente concrete.

Iată mai jos dialogul dintre Iacov și Stângaciu.

Publicat: 21 05. 2017, 19:38
Actualizat: 22 05. 2017, 13:12