Partida dintre Timișoara și Galați urma să se dispute marți, 7 noiembrie, în runda a 9-a a Ligii 1 de futsal. Luni, 6 noiembrie, clubul timișorean a invocat că mai mulți jucători au toxiinfecție alimentară, iar meciul a fost anulat, drept dovadă că nici observatorul delegat și brigada de arbitri nu au făcut deplasarea. O făcuseră însă moldovenii, care se aflau de duminică, 5 noiembrie, la Timișoara, și care au legat deplasare de partida din etapa a 7-a, de pe terenul Muncitorului Reșița, meci jucat în 9 noiembrie.
United a invocat la Comisia de Disciplină a FRF că vrea un 5-0 la „masa verde”, dar comisia a refuzat să judece dosarul, iar partida a fost reprogramată pentru 23 noiembrie, azi. Între timp, United a făcut o nouă întâmpinare. Meciul este organizat la Sânnicolau Mare, deoarece Sala „Constantin Jude” din Timișoara e ocupată zilele acestea cu spectacole de circ contemporan.
Gălățenii spun că reprogramarea nu e regulamentară
Președintele clubului United Galați ne-a comunicat că echipa nu a făcut deplasarea și că reprogramare nu este regulamentară. „Nu am făcut deplasarea, am considerat că nu putem chinui jucătorii. Comisia de Disciplină nici nu a judecat acest caz, au reprogramat cei de la Comisia de competiții. Eu nu contest actul medical al adeverințelor celor de la Timișoara, ci aspectul regulamentar, că aveau alți jucători cu care puteau juca acest meci. Noi am fost în 7 la sală și era antrenament de volei. Am vrut să trimitem echipa de U19, dar e o deplasare de 700 de km”, a declarat Toader Ștefu, președintele clubului gălățean.
Ștefu susține că are informații de la vamă că Simic și Rakic nu erau în țară când, teoretic, aveau toxiinfecție
Povestea capăt „tușe” ușor comice, deoarece Tedoar Ștefu spune că el și jucătorii săi s-au întâlnit cu Valentin Ilaș și Vlad Iancu, portarul naționalei României, la pizzerie. De asemenea, despre sârbi, președintele lui United spune că știe că plecaseră acasă.
„Nu am nimic cu jucătorii Informaticii, dar managerul Lungu nu are dreptate. Este greșeala lui Lupu și a lui Lungu aici. Noi am venit la Timișoara de duminică și le-am spus că dacă jucătorii sunt în spital, vrem să-i vizităm. Ne-au spus că nu se poate. I-am găsit pe Ilaș și Iancu într-o pizzerie lângă hotelul unde eram cazați. Sârbii nici nu erau în țară! Avem raportul intrărilor și ieșirilor din țară, de la organele abilitate! Vom merge mai departe inclusiv la Ministerul Tineretului și Sportului și la DNA, pentru că este trafic de influență mascat!”, a mai spus Ștefu.
Cei de la Informatica neagă totul
Cert este că pentru meciul de azi, 23 noiembrie, la Sânnicolau Mare vin arbitrii și observator: bucureștenii Gabriel Stroe și Marian Ivănescu, rezerva Florin Daniel Anca, din Deva, și observatorul Ion Săvulea, din Târgu Jiu.
Președintele Timișoarei neagă acuzația falsificării adeverințelor medicale ale sârbilor, referitoare la diagnosticul de toxiinfecție alimentară. „Ei au trimis o notificare. Nici la comisie nu au cerut nimic. Ei au invocat situația noastră financiară și că nu am fi putut juca acel meci pentru că jucătorii noștri sunt neplătiți. Sârbii nu au plecat din țară, nu este adevărat”, ne-a declarat Lungu, principalul finanțator al Informaticii.
Informatica Timișoara, club înființat în 2015, este deținătoarea Cupei României la futsal, iar în campionat, sezonul trecut, a încheiat pe locul 3. În 2016 a fost vicecampioană. Foto: fb CS Informatica Timișoara
În campionat, după desfășurarea etapei a 11-a, Informatica Timișoara se află pe locul 3, cu 26 de puncte, cu trei mai puțin decât liderul Autobergamo Deva. United Galați e pe locul 4, cu 24 de puncte. Ambele echipe au însă câte un meci mai puțin disputat.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER