Laurenţiu Reghecampf a scăpat în pauza de iarnă de demiterea care părea iminentă, la finalul anului trecut, după ce alb-albaştrii au avut şapte meciuri la rând fără victorie.
Succesul cu Rapid nu i-a consolidat însă poziţia antrenorului Universităţii Craiova, care stă în continuare cu „sabia lui Damocles” deasupra capului. În primă instanţă, clauza de 300.000 de euro l-a „salvat” pe Reghe, dar cum nici play-off-ul nu este asigurat nici pe departe, postura lui Reghecampf este încă şubredă în Bănie.
Dacă în 2019, Victor Piţurcă nu s-a cramponat de suma pe care ar fi putut să o încaseze, de 450.000 de euro, consimţind să părăsească echipa, după ce Mihai Rotaru l-a „ameninţat” că nu mai întăreşte lotul, Reghecampf s-a „agăţat” de clauza de reziliere, fără a ţine cont de repercusiuni.
„Din cauza lui Rotaru am plecat, și-a dat arama pe față. Am plecat eu, dacă mă dădea afară trebuia să-mi plătească vreo 450.000 de euro. M-a convins din prostia mea. Eram în certuri, nu mai cumpăra jucători”, avea să povestească apoi Piţurcă despre momentul plecării din Bănie.
Chiar dacă nu l-a concediat pe Reghecampf, Mihai Rotaru nici nu i-a mai satisfăcut orice dorinţă. Astfel, la Universitatea Craiova nu a fost transferat niciun jucător în pauza de iarnă, Rotaru lăsându-l pe Reghe să se descurce cu ce are la dispoziţie, respectiv cu mai puţin decât avea la finalul anului trecut.
Doi jucători au plecat deja, Bălaşa şi Roman, alţi doi sunt puşi pe lista de transferuri, Ivanov şi Fedele, iar Găman şi Houri sunt accidentaţi şi vor mai juca până la finalul stagiunii. Chiar dacă aceşti şase jucători au dispărut din lot, nicio achiziţie nu a fost perfectată.
Mai mult, deşi în ultimii ani îi obişnuise pe „juveţi” cu deplasări cu avionul chiar şi pe cele mai scurte distanţe, strategia s-a schimbat, iar la prima deplasare din 2022, la Sf. Gheorghe, lotul Universităţii va merge cu autocarul, deşi nu este deloc o călătorie scurtă, ea urmând a fi efectuată joi, cu o zi înaintea partidei cu Sepsi.
Universitatea Craiova s-a despărţit de atacantul Mihai Roman cu o jumătate de an înainte de a expira înţelegerea dintre părţi, după ce Laurenţiu Reghecampf că nu i-a acordat aproape nicio şansă. De când a devenit apt de joc, Roman a prins numai o jumătate de oră la prima echipă. Decizia luată în privinţa atacantului de 29 de ani este oarecum stranie, ţinând cont că Mihai Roman era un apropiat al lui Reghecampf, care i-a botezat fetiţa, în 2018. Mihai Roman a revenit la Botoşani, unde fusese detaşat şi de Universitatea Craiova, acum 3 ani.
Un alt jucător care nu a mai intrat în calculele lui Reghecampf şi cu care antrenorul are un „background” este Mihai Bălaşa, care a semnat cu Sepsi, viitoarea adversară a Craiovei. Fundaşul de 26 de ani este fiul lui Cristian Bălaşa, fost coechipier în anii 90 cu Laurenţiu Reghecampf şi secundul acestuia, Cristian Ţermure, la Chindia Târgovişte.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER