Primăvara anului viitor e posibil să consemneze schimbări importante în clasamentul Ligii 1, iar ACS Timișoara – formație introdusă în ultima zi în competiție și care a pornit cu 14 puncte penalizare – pare să aibă șanse consistente de a evita retrogradarea. În același timp, ASA Tg. Mureș, Gaz Metan și Pandurii Tg. Jiu sunt în pericol iminent de depunctare, dacă nu reușesc să demonstreze la FRF, până pe 30 noiembrie, că și-au plătit datoriile.
Potrivit informațiilor ProSport, conducătorii clubului timișorean au reușit să împrumute 100.000 de euro de la impresarul Cristea Opria, bani cu care vor achita datoria către casa de impresariat care îl adusese pe Pedro Henrique, scăpând astfel de o nouă depunctare. Sorin Drăgoi, președintele echipei ACS Timișoara, a confirmat că va plăti banii, dar fără a dori să dezvăluie de unde i-a obținut: „Un prieten din Timișoara!”.
Termenul-limită pentru achitarea datoriilor este 30 noiembrie
Șeful clubului de pe Bega este foarte încrezător că, până se reia campionatul, în februarie 2017, ACS nu va mai fi pe loc retrogradabil: „Am făcut rost de banii pentru plata lui Pedro Henrique, pentru care riscam penalizarea cu 3 puncte. E vorba de 100.000 de euro, vineri vor fi plătiți. Nu vom mai avea nimic la Comisia de Disciplină și la monitorizare. Termenul limită era 30 noiembrie, deci ne încadrăm. Mizăm și pe recuperarea a 8 din cele 14 puncte penalizare cu care am plecat la drum în campionat, astă-vară. Am achitat tot ce trebuia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, inclusiv onorariul avocatului. Pe 28-29 decembrie se judecă și cazul nostru. Avem 99% șanse să câștigăm procesul. Cu punctele astea și cu ce vom mai luăm până la finalul sezonului regulat, cred că avem șanse bune să ieșim de pe locurile retrogradabile”.
Taxa pentru proces la TAS este de 16.000 franci elvețieni. Onorariul avocatului celor de la ACS a costat alți 15.000 de euro.
Socotelile celor de la Timișoara sunt destul de simple: fără 8 din cele 14 puncte penalizare, echipa ar urca, în acest moment, la 9 puncte în clasament. În cele 10 etape din sezonul regulat, conducerea mai mizează pe alte minimum 10 puncte. Așadar, minimum 19 puncte la startul play-out-ului, ceea ce înseamnă, după înjumătățire, 10 puncte în această nouă fază a competiției.
Pe de altă parte, informațiile ProSport sunt că alte cel puțin trei formații din Liga 1 sunt în pericol iminent de depunctare cu 3 până la 6 puncte. Dacă nu își vor achita restanțele către jucători și/sau terți în următoarele zile, Gaz Metan, Pandurii și ASA vor fi depunctate pe 30 noiembrie, ceea ce va influența nu numau lupta pentru play-off, ci și pentru evitarea retrogradării.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER