Semnal de alarmă tras de un oficial al Craiovei. „Înghețarea Ligii 3 nu se justifică! Ce vom face cu vreo 400 de juniori care nu vor juca timp de 9 luni fotbal?”

Meciul de fotbal dintre FC U Craiova 1948 si Universitatea Cluj din saisprezecimile Cupei Romaniei, disputat pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova, marti, 24 septembrie 2019. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO
Vezi galeria foto - 4 poze

Marcel Pușcaș, președintele celor de la FC Universitatea Craiova, susține că varianta de „înghețare” a Ligii 3, înaintată de FRF, este una complet eronată. Oficialul consideră că oprirea fotbalului la nivelul eșalonului al treilea ar reprezenta un dezastru pentru juniori.

Reacția oficialului formației din Bănie vine după ce FRF a ținut o videoconferință cu reprezentanții cluburilor din Liga 3, în urma căreia majoritatea celor prezenți a fost de acord cu „înghețarea” Ligii 3.

„Eventuala înghețare a fotbalului doar la nivelul L3 nu se justifică. De ce o primărie mică n-ar aloca bani ca primăriile Pitești, Buzău, Iași, Târgoviște, Arad, Bucuresti-sector 1 etc, că doar e tot primărie?! Oare posibila inactivitate a L3 nu va afecta nivelul valoric al L2 din sezonul viitor? Ce vom face cu vreo 400 de juniori care nu vor juca timp de 9 luni fotbal în absolut nici un meci? De ce mai e necesară regula U21 dacă ei evoluează strict pe calculator?

Ne place uneori să luam exemple facile, Franța, Olanda, dar nu luăm și exemplele amatorismului sau profesionismului de fond de la țări precum Ungaria, Austria, Elvetia, Cehia etc. în care componenții L3 din țările respective sunt amatori în adevăratul sens. Fotbalul lor este strict benevol și nu un loc de muncă. Ei sunt amatori reali în fond, nu amatori cu contracte de muncă. Ei joacă fotbal de plăcere și în cadru strict privat”, a scris Marcel Pușcaș pe pagina personală de Facebook.

Cluburile din Liga 3, răspuns până pe de 10 mai

FRF urmează să trimită tuturor cluburilor rămase active după pauza de iarnă, 77 la număr dintr-un total de 80, câte un chestionar, pentru a afla, în scris, părerea fiecăruia, dar nu mai devreme de 10 mai.

Varianta optimistă este de continuare a sezonului cu toate cele 14 etape rămase de disputat din retur, cu start de la 6 iunie, apoi cu play-off și play-out, cu start de la 13 iunie, cât și ”înghețarea” actualei ediții.

În România, interesul mare este ca, în primul rând, Liga 1 să se reia, deoarece în această competiție vin mulți bani din drepturile de televizare, iar o ”înghețare” a ei ar duce la micșorarea contractului în sezonul următor cu 25 la sută, ceea ce înseamnă cel puțin 300.000 de euro mai puțin pentru fiecare club. Apoi, Liga 2 este în vizor, unde și acolo sunt bani din drepturile de televizare, însă suma este una mult mai mică.

Publicat: 29 04. 2020, 17:17
Actualizat: 29 04. 2020, 18:02