Soluția salvatoare pentru Dinamo! Ce se schimbă în proiectul noului stadion din „Ștefan cel Mare”, pentru a scăpa de ultimele piedici! Detalii de ultimă oră | EXCLUSIV
Specialiștii care se ocupă de proiectul noului stadion din „Ștefan cel Mare” se gândesc la o schimbarea orientării construcției, astfel încât să poată fi evitat scandalul cu riveranii. ProSport a aflat care este soluția de compromis găsită de aceștia pentru a scăpa de problemele legale în ridicarea arenei.
Dinamo se zbate în cea mai neagră perioadă din istorie. Criza este una profundă nu doar sportiv, ci din toate punctele de vedere: financiar, administrativ, organizatoric, instituțional.
Legendele lui Dinamo speră într-un miracol venit în ceasul al doisprezecelea. Mai mulți foști mari jucători ai roș-albilor vor lua parte la o întâlnire extraordinară cu oficiali din Guvernul Orban, pentru a aborda problema ridicării noului stadion al echipei.
Soluția salvatoare pentru Dinamo! Ce se schimbă în proiectul noului stadion din „Ștefan cel Mare”, pentru a scăpa de ultimele piedici! Detalii de ultimă oră
Dinamoviștii vor avea șansa unei întrevederi cu Premierul Ludovic Orban, întâlnire care va avea loc vineri, de la 17:00, așa cum ProSport a anunțat.
Din informațiile noastre, la Palatul Victoria și-au anunțat prezența Ionel Dănciulescu, Claudiu Niculescu, Florin Prunea, Cornel Țălnar, Gigi Mulțescu, Ionel Augustin, Țețe Moraru, Marius Niculae, Costel Orac si Marin Dragnea.
Din partea Guvernului vor lua parte Ludovic Orban, Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor, Ionuț Stroe, Ministrul Sportului, Marcel Vela, Ministrul de Interne și Ion Ștefan, Ministrul Dezvoltării.
Reprezentanții lui Dinamo și oficialii Guvernului României vor încerca să găsească soluții pentru urgentarea ridicării noului stadion din Ștefan cel Mare.
Conform surselor ProSport, una dintre soluțiile la care se gândesc cei care se ocupă de demararea proiectului este schimbarea direcției de construire a stadionului.
Acesta ar urma să fie ridicat pe direcția Est-Vest și nu pe axa Nord-Sud, așa cum este actuala arenă.
Conform informațiilor noastre, oamenii din cadrul clubului, din Ministerul de Interne, dar și cei de la Compania Națională de Investiții iau în calcul această soluție de compromis pentru a survola problema scandalului cu vecinii construcției.
Este bine știut că riveranii se tem că deschiderea unui șantier în zonă le-ar afecta serios liniștea și confortul și au decis să aducă problema pe masa celor responsabili.
Mai mult, regândirea proiectului ar salva o parte din terenul de rugby Florea Dumitrache, dar și din terenurile de tenis.
„Clubul Dinamo a identificat soluții juridice astfel încât să poată preda către CNI o suprafață mai mare de teren decât amplasamentul actual al velodromului, respectiv și terenul de rugby și terenul Piți Varga.
Pornind de aici lucrăm cu proiectanții pentru a găsi cea mai buna variantă, atât din punct de vedere al capacității cât și din punct de vedere al respectării reglementarilor urbanistice și distanțelor față de proprietățile private adiacente complexului sportiv.
O altă problemă este legată de stația de pompare situată în apropierea velodromului, care colectează atât apa pluvială, cât și freatica. Aceste pompe asigură drenajul și evacuarea apelor din Complexul Dinamo, având în vedere că acesta este situat cu 10-12 metri sub cota 0.
Vorbim de mai multe bazine și puțuri forate a căror relocare este dificilă, de aceea incercăm înglobarea acestora în noul stadion”, a spus Adrian Cefalan, directorul de investiții al CNI, cu două săptămâni în urmă.
Stadionul Dinamo din cadrul Complexului Sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare ar fi trebuit să se numere printre cele 4 arene bucureştene renovate pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti.
Din cauza unor probleme juridice, reconstrucţia stadionului Dinamo a fost amânată şi s-a luat decizia ridicării unei noi arene în interiorul parcului sportiv.
Celelalte trei arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua şi Rapid, acestea fiind aproape de finalizare.