SPECIAL | La Timișoara, un weekend cu fotbal și prietenie. Fostul vrăjitor al balonului, Miroslav Giuchici, dezvăluie crezul său despre sportul rege
În acest weekend la Timișoara a avut loc un turneu de fotbal de old-boys, cu participarea a două echipe din România,Politehnica Timișoara și UTA, alături de alte două din Serbia, Jedinstvo Å urĂin și o combinată a orașului Zrenjanin. Competiția a fost găzduită de Complexul Aurora din localitatea de pe malurile Begăi, acolo unde au avut loc atât meciurile, cât și banchetul de la final.
Organizatorul competiției a fost același inimos Miroslav Giuchici, fostul mare jucător al Politehnicii Timișoara și al Jiului Petroșani, care se ocupă de multă vreme de asemenea reuniuni româno-sârbe, reluându-le cu o constanță mai mare de 7 ani încoace. Acestea având o ritmicitate de genul „acum la mine, data viitoare la tine”, în toamnă viitoarea competiție va fi găzduită de țara vecină.
Suflet sârbesc care respiră aer românesc, fostul vrăjitor al balonului, Giuchici, ne-a explicat: „Vreau ca prin asemenea meciuri să demonstrez că fotbalul poate să aducă oamenii laolaltă, să-i împrietenească și să-i facă să se simtă bine. Mișcare, bunădispoziție, amintiri, prietenie, acestea sunt caracteristicile principale care vreau să reiasă din aceste întâlniri”.
Printre cei prezenți s-au aflat câțiva jucători cu renume în fotbalul românesc precum Emeric Dembrovszki, Constantin Varga, Gheorghe Váczi, Mihai Țîrlea sau Roland Nagy.
Banchetul de la final a răspuns favorabil tuturor „obiectivelor” pe care și le propusese organizatorul „Mima” Giuchici. S-a putut auzi muzică bună, interpretată exelent, gustată la maxim de toți participanții, bucăți cunoscute din repertoriile Lepei Brena, Draganei MirkoviÇ și altor îndrăgiți soliști din țara vecină, dar și bucăți de anvergură din folclorul românesc. Multe dintre piesele interpretate aveau strofe în sârbă, urmate de altele în română. Tot în acest ambient a avut loc și festivitatea de înmânare a cupelor pentru formațiile participante. A câștigat echipa cea mai bine organizată, UTA, urmată, în ordine, de Jedinstvo Å urĂin, Politehnica Timișoara și Zrenjanin. Au fost și momente emoționante cu îmbrățișări între foști jucători români și sârbi, între „uta-iști” și „poliști” fiind lăsate deoparte orice fel de rivalități.