Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf, gata pentru predare: „Am recuperat din timpul pierdut!” Ce se întâmplă cu arena Rapid
Ion Ştefan, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a anunțat marți că stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf sunt finalizate, iar Rapid Arena va fi gata în primăvara anului viitor.
Fotbalul românesc se pregătește pentru un moment festiv. Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf sunt aproape gata, iar oficialitățile anunță momentul procedurilor de predare-primire. În cazul Arenei Rapid, veștile nu sunt tocmai bune.
Stadionul Ghencea ar fi trebuit inaugurat la începutul lunii noiembrie, dar sărbătoarea roș-albaștrilor va trebui să mai aștepte. Din informațiile ProSport, recepția va avea loc pe 1 decembrie 2020, chiar de Ziua Națională a României.
Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf, gata pentru predare! Ce se întâmplă cu arena Rapid
Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a vorbit despre situația celor trei arene din București, care vor fi la dispoziția echipelor calificate la Campionatul European 2020, organizat și de București în vara anului viitor.
„Ghencea – realizat 98%, Arcul de Triumf – 98%, începem procedura de predare-primire, putem spune cu toată gura că am recuperat din timpul pierdut şi am finalizat aceste stadioane.
În ceea ce priveşte stadionul Rapid, cred că în primăvară va fi gata. Stadionul Rapid are un stadiu fizic astăzi de aproximativ 60%, va fi finalizat în luna mai a anului viitor”, a spus ministrul, citat de TVR.
Legendele Stelei n-au fost uitate pe noua arenă din Ghencea!
Noua arenă a Stelei este aproape gata, iar legendele n-au fost uitate, numele foștilor mari sportivi fiind la loc de cinste.
Pe fațada stadionului au fost inscripționate numele unor legende ale Stelei, din toate secțiile sportive ale clubului.
Ștefan Birtalan, Cornel Oțelea, Cristian Gațu, Alin Șania, Viorel Mazilu, Cornelia Sideri sau Mihai Flamoropol sunt printre numele mari din afara fotbalului care apar pe arena din Ghencea.
Detaliile tehnice ale stadioanelor Steaua, Arcul de Triumf și Rapid.
Steaua:
- Cost construcţie 94.672.020 milioane de euro
- Capacitate: 31.254 de locuri
- Suprafața de joc 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
- Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)
- Restaurant
- Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei SteauaSpații VIP (loje și parcare)
- Sală de forță și de recuperare
- Punct medical de prim ajutor
- Zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA
- Sala de conferință
- Vestiare pentru sportivi
- Magazine
- Spații tehnice și pentru birouri
Arcul de Triumf:
- Cost construcţie: 36.926.880 milioane de euro
- Capacitate: 8.207 locuri
- Teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire
- Vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc
- Puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente)
- Post de control anti-doping și spații administrative
- Facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.
Rapid:
- Capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
- Preţ nou 39.499.366 milioane de euro
- Nivel de clasificare UEFA, 4
- Suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
- Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet,
atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice - Spaţii de cazare pentru sportivi
- Spaţii de alimentaţie publică
- Spaţii administrative