Continuă lupta în Instanță pentru stadionul Dinamo între „Clubul Sportiv Dinamo” și Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, „clubul lui Nicolae Badea”, așa cum este regăsit, în „mod folcloric”, în limbajul suporterilor dinamoviști.
În această vâltoare procesuală, care durează de ani buni, este atârnată miza construirii noului stadion, procesele fiind considerate de către juriștii Companiei Naționale de Investiții sarcini în preluarea amplasamentului, respectiv în aprobarea indicatorilor tehnico- economici.
După ce Clubul Sportiv Dinamo a solicitat, la Tribunalul București în 2017, încetarea „păgubosului” contract de asociere cu ACS FC Dinamo București – și a primit câștig de cauză după doi ani-, „clubul lui Nicolae Badea” a atacat decizia la Curtea de Apel. Criza cauzată de pandemia de SARS- CoV 2 și instituirea stării de urgență pe teritoriul României au suspendat recursul pentru o perioadă lungă de timp, procesul fiind reluat în această toamnă.
La începutul lunii octombrie, în sfârșit, Curtea de Apel București a dat soluția, considerând apelul ACS FC Dinamo București ca fiind nefondat, astfel că decizia Tribunalului București rămâne în picioare. Dar, există un „dar”, care din păcate pentru fanii dinamoviști este sinonim cu o altă lungă perioadă de așteptare în vedere ridicării unui nou stadion.
Soluția pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Ia act că intimații nu solicită cheltuieli de judecată în apel. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Recursul se va depune la C.A.B. = Secția a III-a Civilă și pentru Cauze cu Minori și de Familie. Pronunțată azi, 01.10.2020.
Astfel, chiar dacă a respins apelul celor de la ACS FC Dinamo, Curtea de Apel a permis apelantului posibilitatea de recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, o Instanță unde, se știe, durata între termene este îndelungată. În plus, se așteaptă motivarea C.A.B care, în ciuda termenului de 30 de zile prevăzut de lege, într-o astfel de speță, redactarea și comunicarea acesteia pot dura chiar și 60 sau 90 de zile.
În concluzie, Clubul Sportiv Dinamo a obținut o victorie amară, a la Pirus, un nou proces la ICCJ fiind o altă pierdere de timp în tentativa de predare a terenului către Compania Naționale de Investiții. Reamintim că acest contract de asociere și procesele sudate ulterior sunt considerate sarcini de către juriștii CNI, mai ales că sunt atinse anumite zone pe care se dorește construcția noului stadion din zona Velodromului.
Iar Înalta Curte de Casație și Justiție pare „arena” unde „clubul lui Badea”- ACS FC Dinamo (societate aflată în insolvență de mai mulți ani) își joacă ultima carte în războiul purtat pentru a-și păstra drepturile în Parcul Sportiv Dinamo.
Finalele se joacă la Înalta Curte de Casație și Justiție. Începând cu 2021.
Astfel, în primăvara anului viitor, mai precis în luna Aprilie, ACS FC Dinamo va înfrunta Guvernul României –reprezentat de Secretariatul General al Guvernului- în primul termen al unui proces în care atacă Hotărârea de Guvern numărul 616 din 2017 prin care unele imobile din Complexul Sportiv Dinamo au fost trecute din domeniul privat al statului în domeniul public. Reprezentanții ACS FC Dinamo București își motivează acțiunea și spun că această hotărâre „a produs efecte retroactive, nepermise constituțional, care duc la anularea unor constracte comerciale legale”.
În loc de încheiere…
În aceste condiții, în timp ce în Ghencea recepția noului stadion se apropie, iar în Giulești arena prinde contur de la o zi la alta, construcția noului stadion Dinamo bate pasul pe loc… prin tribunale.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER