A meritat sacrificiul cu Rangers?! FCSB își întâlnește „sperietoarea” duminică, în derby: șase meciuri consecutive fără victorie cu Rapid! O singură dată în istorie a mai avut campioana o astfel de serie dezastruoasă. Cum poate arăta primul „11” fără Bîrligea. SPECIAL

A meritat sacrificiul cu Rangers?! FCSB își întâlnește „sperietoarea” duminică, în derby: șase meciuri consecutive fără victorie cu Rapid! O singură dată în istorie a mai avut campioana o astfel de serie dezastruoasă. Cum poate arăta primul „11” fără Bîrligea. SPECIAL
Sursa foto: Colaj ProSport
  • Publicat:
  • Actualizat:

Deși aflată pe un trend ascendent și sosind la Glasgow având în spate cea mai bună serie din acest sezon, cinci victorii pe linie în toate competițiile, printre care se numărau două succese în Europa League și un triumf în Marele Derby cu Dinamo, FCSB a sacrificat, cu bună știință, meciul cu Rangers, pierdut în mod zdrobitor, scor 0-4.

Cu trei dintre cei mai importanți oameni din lot indisponibili, Darius Olaru – suspendat, Adrian Șut – aflat la înmormântarea tatălui – și Florin Tănase – accidentat, dar și cu câțiva jucători de bază odihniți la dorința patronului, precum Risto Radunovic, Vali Crețu sau Alex Băluță, campioana României a „jertfit” meciul de pe Ibrox Park în scopul unei victorii mult dorite în derby-ul cu Rapid.

Numai că statistica nu e de partea „roș-albaștrilor”. FCSB nu a mai cunoscut gustul victoriei de șase meciuri în fața rivalei din Giulești, iar duminică va fi nevoită să se descurce fără cel mai important om din atac, Daniel Bîrligea, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

FCSB își întâlnește „sperietoarea” duminică, în derby: șase meciuri consecutive fără victorie cu Rapid

Cel mai recent episod al acestei rivalități s-a consumat în finalul play-off-ului ediției precedente, când „giuleștenii” s-au impus, din nou, fără mari emoții, însă într-un context special. FCSB era deja campioană matematic la momentul disputării jocului, astfel că Elias Charalambous a trimis în teren o formulă experimentală, formată în mare parte din rezerve și juniori.

Cu toate astea, roș-albaștrilor nu li se pot găsi prea multe scuze pentru rezultat, având în vedere că Rapid traversa un moment extrem de dificil: trupa din Giulești îl avea pe bancă pe interimarul Bogdan Lobonț și venea după o serie de nouă meciuri fără victorie, succesul din derby fiind, practic, singurul duel câștigat în tot play-off-ul sezonului 2023-2024.

Borisav Burmaz, în duel cu Vlad Chiricheș și Andrei Pandele. Rapid – FCSB 2-0, 19.05.2024. Sursa foto: Sport Pictures

Cum au arătat echipele la cel mai recent derby, Rapid – FCSB 2-0, 19.05.2024

RAPID: Ungureanu – Onea, Săpunaru, Iacob, Borza – Oaidă, Kait – Bamgboye, Hasani, Krasniqi – Rrahmani
REZERVE: Briciu, Drăghia – Cristea, Bădescu, Braun, Cîrjan, Cepoi, Emmers, Gheorghe, Petrila, Papeau, Burmaz
ANTRENOR: Bogdan Lobonț

FCSB: Vlad – Crețu, Haruț, Chiricheș, Panțîru – Lixandru, Alhassan, Băluță – Antwi, Miculescu, David Popa
REZERVE: Udrea – Pădurariu, M. Laszlo, Pandele, Radaslavescu, Toma, Luis Phelipe, Tavi Popescu
ANTRENOR: Elias Charalambous

MARCATORI: Funsho ’12, Petrila ’42

Roș-albaștrilor le-a fost aplicată o corecție severă în derby și cu prima „garnitură” la dispoziție. Chiar în ultima rundă a sezonului regular, FCSB și Rapid, pe atunci ocupantele primelor două poziții din clasamentul Superligii, se întâlneau într-un duel ce se anunța a fi decisiv pentru ceea ce avea să urmeze în play-off.

Trupa pregătită la acea vreme de Cristiano Bergodi se impunea fără absolut nicio emoție, scor 4-0, iar la acel moment, puțini aveau să anticipeze urmările derby-ului de pe Arena Națională. Deși la intrarea în play-off rapidiștii păreau pe val, iar steliștii la pământ, FCSB a avut un parcurs aproape perfect în a doua fază a campionatului – cel puțin până în momentul când a devenit campioană matematic – în vreme ce gruparea giuleșteană avea să nu mai câștige niciun meci până la derby-ul menționat mai sus, din ultima etapă.

Echipele de la Rapid – FCSB 4-0, 9.3.2024

RAPID: Aioani – Braun, Săpunaru (C), Iacob, Bădescu – Oaidă, Hasani, Hromada – Krasniqi, Rrahmani, Papeau
REZERVE: Drăghia – Cristea, Grigore, Borza, Onea, Albu, Djokovic, Cîrjan, El Sawy, Petrila, Bamgboye, Burmaz
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

FCSB: Târnovanu – Crețu, Ov. Popescu, Dawa, Radunovic – Lixandru, Șut, Olaru (C) – Oct. Popescu, Băluță, Coman
REZERVE: Vlad – Chiricheș, Manolache, Panțîru, Antwi, Laszlo, Alhassan, Pandele, Toma, Phelipe, David Popa, Miculescu
ANTRENOR: Elias Charalambous

MARCATORI: Iacob ’33, Rrahmani ’53, ’82, Krasniqi ’74

Aproape doi ani împliniți de la ultima victorie roș-albastră!

În total, în precedentele două sezoane, s-au adunat deja șase meciuri fără victorie în derby-urile cu Rapid pentru campioana en-titre a României. Ultimul succes al celor de la FCSB datează din urmă cu aproape doi ani împliniți – pe 6 noiembrie 2022, tot într-un meci cu roș-albaștrii gazde pe Arena Națională și tot cu Mihai Pintilii pe bancă, pe atunci ca principal interimar după plecarea lui Nicolae Dică, steliștii se impuneau cu 3-1.

Situația s-a schimbat însă destul de mult de atunci pentru ambele formații – dacă la FCSB a intrat în ecuație și Elias Charalambous, iar cinci dintre cei 11 titulari nu se mai află la echipă, precum nici doi dintre marcatori, Rapid era pregătită de Adrian Mutu și se mai bazează în prezent pe doar patru dintre jucătorii care începeau acel derby din primul minut – Onea, Săpunaru, Kait și Emmers.

Echipele de la FCSB – Rapid 3-1, 6.11.2022

FCSB: Târnovanu – Crețu, Haruț, Tamm, Radunovic – Șut, Olaru (C) – Cordea, Oaidă, Tavi Popescu – Compagno
REZERVE: Vlad – Bouhenna, Boboc, Pantea, Nikolov, Radaslavescu, Fl. Coman, Miculescu, Omrani
ANTRENOR: Mihai Pintilii

RAPID: Moldovan – Onea, Săpunaru (C), Grigore, Junior Morais – Albu – Kait, Emmers – Ioniță – Sefer, Luckassen
REZERVE: Drăghia – Iacob, Ignat, Ștefan, Crepulja, Ciobanu, Pănoiu, Dugandzic, Vojtus
ANTRENOR: Adrian Mutu

MARCATORI: Cordea ’14, Compagno ’29, Oct. Popescu ’57 / Dugandzic ’76

Tavi Popescu se bucură alături de colegii săi, în fața Peluzei Nord, după golul de 3-0. FCSB – Rapid 3-1, 6.11.2022. Sursa foto: Sport Pictures

FCSB se apropie cu pași repezi de cea mai neagră serie din istoria derby-urilor cu Rapid

Ajunsă deja la șase meciuri fără victorie împotriva rivalei giuleștene, FCSB se apropie cu pași repezi de cea mai lungă serie fără niciun derby câștigat împotriva Rapidului.

Între 18 august 2003 și 22 iulie 2006, un interval de aproape trei ani, roș-albaștrii nu cunoșteau gustul victoriei în cele opt dueluri disputate contra „alb-vișiniilor”.

Cu toate astea, la o analiză mai amplă, observăm că, practic, situația nu era nici pe departe la fel de „neagră” pentru FCSB precum este în prezent: deși clubul lui Gigi Becali contabiliza doar șase remize și două eșecuri în aproape trei ani de rivalitate, bilanțul nu era nici pe departe la fel de slab cum este cel de acum – o remiză, cinci eșecuri – iar două dintre acele rezultate de egalitate erau înregistrate chiar în acel sfert „UEFAntastic” din 2006.

Atunci, deși roș-albaștrii nu reușeau să învingă nici în tur, nici în retur, continuând seria nefastă, obțineau calificarea în semifinalele Cupei UEFA, după 1-1 în turul de pe Giulești și 0-0 în retur, grație golului marcat în deplasare de Bănel Nicoliță, o regulă care între timp a dispărut din fotbal.

Cum arătau echipele în sfertul UEFAntastic, meciul tur, 30.03.2006

RAPID: Coman – Rada, Constantin, Maftei (C) – Bădoi, R. Stancu, E. Dică, I. Stancu – Buga, Niculae – Moldovan
REZERVE: Mincă – Constantin, Perjă, Grigore, Negru, Vasilache, Burdujan
ANTRENOR: Răzvan Lucescu

FCSB: Carlos – Ogăraru, Goian, Ghionea, Marin – Nicoliță, Paraschiv, Rădoi (C), Oprița – Dică, Cristea
REZERVE: Cernea – Baciu, Neșu, Bălan, Lovin, Cristocea, Simion
ANTRENOR: Cosmin Olăroiu

MARCATORI: Moldovan ’50 / Nicoliță ‘5

FCSB, fără golgheterul Bîrligea la derby-ul cu Rapid! Cum poate arăta primul „11”

Deși a reușit să-și odihnească unii dintre cei mai importanți oameni cu riscul unei înfrângeri dureroase la Glasgow, FCSB va trebui să desfacă apărarea rapidistă fără cel mai bun om din atac în ultima lună. Daniel Bîrligea, omul adus de la rivala CFR Cluj care s-a integrat perfect în atacul stelist, e indisponibil din cauza unei suspendări și va fi nevoit să-și susțină colegii din tribune.

Există însă și o veste bună pentru campioana României. Absent din pricina unei accidentări la meciurile cu Dinamo și Rangers, Florin Tănase ar fi apt de joc pentru derby-ul programat duminică seară și ar urma să-i ia locul lui Bîrilgea în primul „11”, după cum a anunțat Gigi Becali în decursul acestei săptămâni.

La capitolul absențe se mai încadrează și Mihai Lixandru, cu o accidentare de lungă durată, însă în afara celor doi menționați, Charalambous se bazează pe un efectiv complet pentru un duel de „foc” cu un Rapid ce pare să fi fost revigorat de Șumudică în pauza competițională prilejuită de meciurile echipelor naționale. La primul meci de la revenire, „giuleștenii” au stins lumina Farului lui Gică Hagi, 5-0 pe Giulești, cu o „dublă” sclipitoare izbutită la debut de Alex Dobre.

Cum ar putea arăta FCSB la derby-ul cu Rapid

Târnovanu – Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Șut, Alhassan – Băluță, Olaru, Tavi Popescu – Fl. Tănase

Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul sportiv. Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București, Christian Luță ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Soția lui Ianis Hagi a gafat COLOSAL! A șters postarea, dar noi o avem
Soția lui Ianis Hagi a gafat COLOSAL! A șters postarea, dar noi o avem
6.811.000 €! FCSB, locul 33 din 36 după eșecul categoric suferit cu Rangers. Lider surprinzător
6.811.000 €! FCSB, locul 33 din 36 după eșecul categoric suferit cu Rangers. Lider surprinzător
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Încă un internaţional în Premier League lângă Drăguşin? Anunţul făcut de impresar: ”Sunt luaţi în calcul!”
Încă un internaţional în Premier League lângă Drăguşin? Anunţul făcut de impresar: ”Sunt luaţi în calcul!”
TOP 10 – Cele mai sexy vedete din România trecute de 50 de ani. Ce mănâncă și la ce trucuri apelează
TOP 10 – Cele mai sexy vedete din România trecute de 50 de ani. Ce mănâncă și la ce trucuri…
Mario Fresh, gata de logodnă cu noua iubită. Surpriză uriaşă, cine a intrat în joc: „Accept!”
Mario Fresh, gata de logodnă cu noua iubită. Surpriză uriaşă, cine a intrat în joc: „Accept!”
Scandal în Gruia. Jucătorii de la CFR Cluj s-au certat după remiza cu Sepsi. Cine a fost implicat | VIDEO
Scandal în Gruia. Jucătorii de la CFR Cluj s-au certat după remiza cu Sepsi. Cine a fost implicat | VIDEO
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: - Plătești 100 de $, iei bătaie sau mănânci „rahat”? Tu alegi!
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: - Plătești 100 de $, iei bătaie sau mănânci „rahat”? Tu alegi!
Studenţii vor primi burse mai mari. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
Studenţii vor primi burse mai mari. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
RECORD mondial: Este de peste 800.000 de ori mai puternic decât al Pământului
RECORD mondial: Este de peste 800.000 de ori mai puternic decât al Pământului
Cea mai frumoasă femeie din România traversează momente cumplite! Problemele cu care se confruntă: Mă mir că n-am leşinat!
Cea mai frumoasă femeie din România traversează momente cumplite! Problemele cu care se confruntă: Mă mir că n-am leşinat!
Anca Țurcașiu a fost declarată moartă la naștere: 'Copilul a murit. Salvați mama!'
Anca Țurcașiu a fost declarată moartă la naștere: 'Copilul a murit. Salvați mama!'
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului din Constanța!
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Nintendo a dezvăluit un ceaș deșteptător: Cum arată și cât costă Nintendo Sound Clock Alarmo
Nintendo a dezvăluit un ceaș deșteptător: Cum arată și cât costă Nintendo Sound Clock Alarmo
Cât timp poţi sta în picioare ca un flamingo? Răspunsul îţi reflectă vârsta şi sănătatea, arată unui nou studiu
Cât timp poţi sta în picioare ca un flamingo? Răspunsul îţi reflectă vârsta şi sănătatea, arată unui nou studiu
Șoferii NU vor mai fi amendați dacă refuză să prezinte permisul auto
Șoferii NU vor mai fi amendați dacă refuză să prezinte permisul auto
Dani Oțil, în lacrimi în timpul unui podcast. Ce l-a emoționat atât de tare: „Sunt un tată bătrân și trebuie să mă înțelegeți”
Dani Oțil, în lacrimi în timpul unui podcast. Ce l-a emoționat atât de tare: „Sunt un tată bătrân și trebuie să…
×