Alex Bourceanu este deranjat de metodele de pregătire de care au parte juniorii la noi în țară și a avut o reacție vehementă la adresa antrenorilor.
Jucător cu peste 350 de meciuri într-o carieră care s-a încheiat în 2019, Alex Bourceanu are o reacție vehementă la adresa antrenorilor care nenorocesc juniorii.
Retras din activitate în urmă cu cinci ani, Alex Bourceanu nu a stat departe de fenomen, fiind component al naționalei României de minifotbal, care în noiembrie 2023 a câștigat titlul mondial.
El nu este, însă, de acord cu metodele dure de antrenament de care au parte juniorii, fiind de părere că ședințele de pregătire desfășurate în condiții extreme îi nenorocesc pe tinerii jucători.
„În România, de la vârste mici, de la 9-10 ani, jucătorii merg la munte, aleargă, fac TRX sau alte nebunii. E halucinant! Că au văzut ei la seniori, la Steaua, în 2013, de exemplu, că funcționează asta. Dar dacă a făcut o echipă mare un lucru nu e neapărat un exemplu pozitiv, iar la 10 ani n-ai de ce să faci scări, pante și milioane de alte lucruri.
De ce? Pentru că la 15, 16, 17 ani, ai ligament încrucișat anterior, leziune completă, accidentare și s-a terminat. Sau probleme de tendon. Mulți tineri au probleme la tendon, părinții juniorilor știu. Dacă mă dezbrac de la genunchi în sus, pot să vă arăt o chestie de genul ăsta”, a spus el, potrivit gsp.ro.
Având în spate o carieră de 11 ani, în care a trecut pe la echipe ca Oțelul, Poli Timișoara, Steaua (actuala FCSB) sau Trabzonspor, el vorbește din experiență și își permite să dea sfaturi.
Alex Bourceanu amintește că în perioada în care el a activat tehnicienii îi terminau pe jucători cu multe antrenamente, considerând că e mai importantă cantitatea și nu calitatea. Fostul mijlocaș transmite că o ședință de pregătire de o calitate bună și foarte bună, în care jucătorul este implicat tot timpul, este mai eficientă decât 25 de antrenamente în care tot fotbaliștii au timp să se gândească și la alte probleme.
Alex Bourceanu a început fotbalul în 2004, la Dunărea Galați, echipă, la care a jucat patru sezoane. În 2008 a trecut la concitadina Oțelul, iar după un sezon a semnat cu Poli Timișoara, unde a stat doi ani.
A ajuns la Steaua în 2011, jucând 80 de meciuri în trei ani, în care a înscris de trei ori. A avut o scurtă experiență la Trabzonspor, după care a revenit la Steaua, jucând atât în sezonul 2014/2015, ultimul când a putut folosi această denumire, cât și în 2016/2017, când se „transformase” în FCSB.
S-a retras din activitate în 2019, de la Gloria Buzău. La naționala României are are 26 de partide, iar de ceva timp este component al naționalei de minifotbal a României, care în noiembrie 2023 a câștigat titlul mondial.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER