Anunțul momentului în Superliga! Laszlo Dioszegi se retrage temporar din fotbal și lasă Sepsi pentru o altă afacere: „Ciobi și Atti se vor ocupa!” | EXCLUSIV
Laszlo Dioszegi a spus pentru ProSport că se ocupa mai mult de fabrica sa de pâine, deoarece în ultima perioadă și-a cam neglijat afacerea din cauza fotbalului.
Laszlo Dioszegi se retrage temporar din fotbal și lasă Sepsi pentru o altă afacere
Laszlo Dioszegi are una dintre cele mai bune fabrici de pâine din România. Angajații săi au câștigat foarte multe premii pentru calitatea produselor oferite. Dar, patronul lui Sepsi are planuri foarte mari și dorește să întărească brandul pe care-l deține în domeniul panificației.
Dioszegi a dezvăluit pentru ProSport că în perioada următoare, cel puțin pe durata pauzei de campionat, va încerca să se detașeze de fotbal și să se ocupe mai mult de afacerea sa. „Ca să vă spun sincer, nici nu prea mai știu multe lucruri de prin club. Acum a venit și Liviu Ciobotariu, dar este acolo și Atti (n.r, Hadnagy) iar ei doi se vor ocupa și mai mult ca mine pentru o perioadă de bunul mers al lucrurilor de la echipă.
Bine, nu o să las eu echipa și fotbalul, dar în ultimele zile m-am ocupat și mă voi ocupa și mai mult de afacerea mea cu fabrica de pâine. Am cam neglijat-o în ultimul timp, iar eu vreau să fim o forță și în acest domeniu. Știu că suntem apreciați cu produsele noastre, dar eu vreau să fim cei mai buni”, a spus Dioszegi.
Dioszegi a intrat în domeniul panificației în 1996
Familia Dioszegi a intrat în domeniul respectiv în anul 1996, iar Laszlo Dioszegi a vorbit în urmă cu trei ani pentru ziare.com de despre afacerea pe care o are în panificație.
„Afacerea au început-o ai mei, prin 1996, și în 2002 mi-au cedat mie totul. Am fost nevoit să mă ocup în totalitate de acest lucru. Chiar dacă am terminat Facultatea de Matematică – Fizică, tot în brutărie m-am regăsit. Noaptea făceam pâine, dimineață eram șofer, mă duceam să livrez pâinea făcută și după amiază mă ocupăm de actele contabile ale firmei. A fost o perioada frumoasă, m-am ocupat de tot, până am reușit să mai aduc oameni. Din 1997, eu am început să lucrez în brutărie. Și m-a prins microbul, știu cum se face o pâine adevărată.
În 2008, am încercat tot felul de rețete. Mergeam în satele vecine și întrebăm femeile bătrâne, cum fac ele pâine, cum au învățat-o de la bunici. Mi-a prins bine, m-am inspirat și de acolo. Tot anul mi-am pus mintea la contribuție și în decembrie 2008 mi-a ieșit o rețeta foarte bună legată de pâinea cu cartofi. Am început să nu mai pun drojdie. Făină trebuie să fie la fel, temperatura la fel, cuptorul la fel. Sunt mici secrete care ajută să se facă o pâine foarte bună.
Mi-am zis că voi da lovitură. Și nu m-am înșelat. Acea pâine a câștigat numeroase premii la concursurile de panificație. Nu mă deranjează și niciodată nu o să mă dezic de brutărie. Toată viață mea voi fi brutar. Ar fi bine că mulți oameni să nu uite de unde au plecat. Pentru mine nu e o rușine că să muncești cu ambele mâini, chiar și în brutărie. Chiar dacă îmi strigă lumea pe stadion ceva legat de brutărie nu mă deranjează absolut deloc”, a încheiat Laszlo Dioszegi.
Sursa foto: Laszlo Dioszegi