Cu toate că se află în zona gri a clasamentului Superligii, clubul UTA atrage. Cei patru oameni de afaceri arădeni care au dorit să preia clubul în vară, Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental nu și-au retras oferta făcută actualei conduceri a clubului arădean, însă, recent, a mai apărut o variantă puțin mai specială, să-i spunem.
După aproape 15 ani, Nicolae Bara (68 de ani) ar dori să se întoarcă la UTA, clubul pe care l-a condus între sezoanele 2006-2008 în Liga 1, perioadă în care a și investit în jur de 8 milioane de euro. Atunci, a ieșit cu un gust amar din fotbal, simțindu-se trădat de Gheorghe Falcă, fostul primar al Aradului și de Sandu Ion, ex. partenerul său din conducerea „Bătrânei Doamne”.
După ce a ieșit și din politică, dar și din afacerile din domeniul Frigo și presă (a deținut la un moment dat publicațiile Sport Total și „Ziarul”, dar și postul de radio Sport Total FM), Nicolae Bara s-a mutat la Viena. Pe data de 1 august 2021, a acceptat invitația lui Traian Constantin Igaș, fost Ministru de Interne și președinte de onoare al UTA-ei pe finalul anilor 2000, pentru a-și vedea la lucru vechea dragoste într-un meci cu FCSB. Acel meci s-a încheiat cu scorul de 1-1, după ce vicecampioana României a egalat în penultimul minut de joc, prin Ianis Stoica.
La acea vreme, Bara nu s-a arătat plăcut surprins de atmosfera de la Arad, pe care – de altfel – a trăit-o și el în urmă cu mulți ani în urmă, dar nu lăsat impresia că ar dori să revină în fenomen. Ceva s-a schimbat între timp, pentru că fostul parlamentar a făcut un pas cât se poate de oficial în direcția unei colaborări / preluări a clubului UTA, care există sub această formulă mai ales din grija sa. Nicolae Bara este cel care a cedat cu titlu gratuit sigla și palmaresul celor de la Suporter Club UTA, care mai apoi l-au „lipit” de actualul club, care a început cel de-al treilea său an consecutiv în Superligă.
Astăzi, fostul om de afaceri ne-a confirmat faptul că e interesat de o revenire în „alb-roșu”, doar că nu cunoaște exact formula prin care ar putea să o facă și nici nu a pus condiții.
„Da, e adevărat, am înaintat o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail a clubului UTA și am și discutat la telefon cu domnul Meszar. Nu-l cunosc personal, nici dânsul nu cred că mă cunoaște, am stabilit să ne auzim și, probabil, să ne vedem față în față în luna ianuarie, după ce echipa pleacă în cantonament și e și dânsul mai liber. Așa mi-am făcut și eu programul, să vin în România cam pe atunci, în rest nu știu ce să vă spun. Nu am niciun fel de scenariu, nu am pus vreo condiție pentru a merge mai departe cu discuțiile, nu aș vrea ca numele meu să fie legat neapărat de mari investiții la club, poate aș putea ajuta și în alt fel. Dar da, mai am și ceva bani puși deoparte, doar că, repet, azi vorbim despre o simplă intenție de a mea. Nu știu ce va ieși, dacă va ieși ceva, așa am simțit să fac, să trimit acea scrisoare de intenție și asta am făcut. Cine mă cunoaște, știe că nu vreau reclamă sau imagine, chiar nu am dorit ca despre acest gest al meu să se afle atât de repede în spațiul public”, ne-a declarat Nicolae Bara.
Acesta se felicită și astăzi pentru că a cedat drepturile federative ale clubului arădean la Suporter Club UTA, dar mai spune că prin intenția sa de revenire nu vrea să închidă, neapărat, un cerc.
„Acum că-mi reamintiți dumneavoastră de acest aspect, chiar sunt mulțumit că am luat acea decizie în urmă cu mulți ani de zile. Nu puteam face o alegere mai bună, e mereu de preferat un grup, și acela de fani 100% dedicați, în locul unei persoane, indiferent de cine ar fi aceasta. Și s-a demonstrat că UTA și-a păstrat identitatea față de alte grupări din fotbalul românesc. Oricum, eu nu puteam face altfel lucrurile, căci am avut o relație foarte bună, de respect cu suporterii UTA-ei, ce a rămas și astăzi. Chiar aș vrea să le transmit tuturor de la Arad Sărbători fericite și să ne auzim cu bine”, a adăugat Bara.
Fostul președinte al „Bătrânei Doamne” urmărește la televizor partidele „roș-albilor” și a văzut inclusiv lupta din tranșee, cu Rapidul, încheiată nedecis: 1-1.
„Mare păcat pentru cele două puncte pierdute, dar asta e viața, ăsta e fotbalul. Despre gazon ce ar fi de spus, credeți că mă mai surprinde ceva în România? Aradul e parte din țară, unde lucrurile se pe dos, scump și prost. Să nu uităm că și naționala a jucat cândva pe nisip, terenuri proaste am mai văzut și în alte orașe și mai mari decât Aradul, Cluj, Craiova și altele. Păcat, că altfel stadionul e frumos, dar partea cea mai importantă din cadrul său, gazonul, e cum e”, ne-a mai mărturisit Nicolae Bara.
După meciul de acum un an și jumătate contra lui FCSB, Laszlo Balint a vorbit, la rându-i, despre cel l-a adus la UTA de la CFR Cluj, în anul 2006. „Mă bucur că a fost alături de noi, domnul Bara rămâne un utist, apropiat chiar dacă doar cu sufletul de această echipă. Poate îl vom avea aproape și din alte ipostaze”, spunea tehnicianul brașovean, care a stat departe de UTA doar 9 luni de zile, în anul 2022.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER