Mihai Rotaru, patronul de la Universitatea Craiova, a băgat serios mâna în buzunar în această campania de mercato.
Cinci achiziţii a perfectat Universitatea Craiova în iarna aceasta: spaniolul Jalen Blesa, finlandezul Pyry Soiri, hondurianul Denil Maldonado, gruzinul Anzor Mekvabishvili și slovenul Zvonimir Kozulj. Pentru semnătura acestor jucători, din bugetul clubului au ieşit bani serioși, cei mai mulți investiți în Bănie într-o fereastră de mercato.
Numai Rapidul a cheltuit mai mult pe transferuri, dar giuleştenii au şi încasat 800.000 de euro din cedarea portarului Horaţiu Moldovan la Atletico Madrid.
Nu mai puțin de 1,5 milioane de euro a plătit Mihai Rotaru în această iarnă pentru cei cinci jucători aduși la echipa din Bănie.
Cel mai scump transfer al Universităţii Craiova a fost cel al internaţionalului georgian Anzor Mekvabishvili (22 de ani), pentru care s-au plătit 750.000 de euro celor de Dinamo Tbilisi.
Pentru atacantul spaniol Jalen Blesa, Universitatea Craiova a achitat clubului kosovar FC Priştina suma de 165.000 de euro, dar cu prima de instalare şi comisioanele agenţilor s-a ajuns la 300.000 de euro.
„Costurile totale au fost undeva spre 300.000 de euro, vorbesc despre transfer între cluburi, bonus de instalare”, a declarat Mihai Rotaru, la Digi Sport.
Pentru împrumutul pe un an al lui Denil Maldonado, Mihai Rotaru a scos din bugetul clubului suma de 200.000 de euro, urmând să mai achite încă o jumătate de milion de euro, în cazul în care fundaşul hondurian va convinge în această ultimă parte a sezonului şi va fi păstrat.
Finlandezul Pyry Soiri şi slovenul Zvonimir Kozulj au venit ca jucători liberi de contract, dar şi în cazul lor a fost vorba despre bani la semnătură, dar și pentru impresari, astfel încât suma totală cheltuită pe jucători noi în iarna aceasta de Universitatea Craiova ajunge undeva în jurul a 1,5 milioane de euro.
Aceasta este cea mai importantă sumă plătită de clubul din Bănie într-o perioadă de mercato, depăşind-o pe cea achitată acum 3 ani şi jumătate, de 1,2 milioane de euro, cât au costat transferurile lui Cîmpanu, Căpăţână, Ofosu şi Mamut. La acea vreme, însă, clubul se baza pe un profit important, după ce Valentin Mihăilă fusese cedat la Parma.
Prima impresie lăsată de jucătorii veniţi în iarna aceasta în Bănie nu a fost una pozitivă, cel puțin nu pentru căpitanul Nicușor Bancu și pentru Sorin Cârţu, fostul preşedinte al clubului.
„Nici mie nu-mi plac jucătorii care au venit la Craiova. La fel ca și antrenorul care a venit. Este un spirit slabit, nu este spiritul Universității. Atâția jucători, din atâtea țări… În ultimele minute cu U Cluj erau un hondurian, un macedonean, doi bosniaci, un georgian, acum a venit un kosovar…
Ce dracu’ de spirit e la Craiova? Nu pot să-l accept. Suntem departe de ce trebuie să fie Universitatea Craiova”, a spus Sorin Cârțu la ProSport Live.
Nici căpitanul echipei, Nicuşor Bancu, nu s-a arătat impresionat de noii săi colegi, considerând că Universitatea Craiova putea să aibă o campanie de mercato mai reuşită.
„Nu ştiu dacă avem lot de titlu…avem un lot foarte bun, dar cu siguranţă se putea şi mai bine, pentru că au fost jucători care mai puteau să vină sau unii care n-au mai venit din alte motive”, a declarat Nicuşor Bancu.
Cu toate acestea, Mihai Rotaru este optimist că jucătorii aduşi în iarna aceasta vor confirma.
„Suntem optimiști și credem că fiecare jucător își va crește nivelul. Credem în toți jucătorii pe care i-am luat. Am aceleași speranțe ca acum două luni: Cupa României și podiumul în campionat”, a spus patronul Mihai Rotaru, la Digi Sport.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER