Fostul mijlocaș argentinian al unor echipe ca Unirea Urziceni, FCSB și Universitatea Craiova, Pablo Brandan, s-a retras din fotbal în urmă cu ceva ani. Ajuns la 41 de ani, mijlocașul rememorează momentele din cariera sa de jucător, iar unul din ele a avut loc chiar pe când argentinianul evolua pentru echipa lui Gigi Becali, care la acel moment se numea Steaua. Acesta a povestit cum a fost ținut de patronul FCSB pe aeroport până la ora 4 dimineața.
Argentinianul a ajuns în fotbalul românesc în vara lui 2007, când a semnat cu Unirea Urziceni după ce a fost transferat de la Deportivo Alaves. Argentinianul s-a transferat la FCSB în 2010, când problemele financiare au lovit fosta campioană a României, iar Dumitru Bucșaru a renunțat să mai finanțeze echipa.
Mijlocașul argentinian de 41 de ani a rememorat un moment din cariera sa de pe vremea când evolua la FCSB, iar acela a fost cel în care a plecat cu scandal de la echipa roș-albastră în 2012. Deși Gigi Becali îl voia în continuare pe Brandan în echipă, argentinianul semnase pentru formața chineză Tianjin Teda.
„Pe domnul Becali nu sunt supărat, nu mai e nicio problemă. Dânsul s-a gândit la mine, m-a lăsat să plec atunci, dar şi eu m-am gândit la club, pentru că nu am plecat ca şi jucător liber. S-au luat bani după transferul meu şi am putut pleca şi eu liniştit, pentru că nu am rămas dator, nu? Banii pe care i-a cheltuit Steaua pentru mine i-am dat înapoi şi a fost o trambulină pentru mine această echipă în Europa.
Domnul Becali a vrut să îmi prelungească mie contractul. Eu aveam contract cu Steaua, numai că am primit o ofertă şi eu le-am cerut să plec. El mi-a zis atunci: jucăm cu Twente în Olanda. Dacă vrei să pleci, mergi şi joacă meciul cu Twente. Dacă ne vom califica, nu pleci, dar dacă nu ne calificăm te las să pleci. Asta a fost ultima şedinţă cu Becali înainte de partidă. S-a terminat meciul din Olanda şi când l-am întrebat dacă mă lasă să plec, mi-a zis: «Nu, nu mai pleci!» (n.r.- râde).
Atunci, acolo am avut o discuţie, în cantonament, la revenirea în România. La un moment dat, pe la ora 3-4 dimineaţa mi-a zis: «Bine. Pleacă, atunci! Cu domnul Argăseală au fost la fel nişte discuţii ca de la patron la jucător, discuţii în care fiecare are un interes şi normal că au fost discuţii mai multe. După ce am jucat în China, am vrut să mă întorc la Steaua, dar nu s-a mai putut. Nu ştiu cine s-a opus. Poate a fost Argăseală, Becali,antrenorul, nu ştiu. Nu vreau să mă cert cu nimeni, a rămas aşa. Adevărul nu îl ştie nimeni, nu?” a spus Brandan, potrivit CANCAN.
Deși ultima sa experiență în țara noastră a fost acum 10 ani, Brandan încă urmărește fotbalul românesc și o simpatizează pe Universitatea Craiova. Argentinianul spune că la formația patronată de Mihai Rotaru s-a simțit mai important decât la FCSB.
„Da, normal, acolo am suferit mai mult. Când am mers la Craiova, echipa nu arăta bine. Mihai Rotaru avea o echipă care a promovat în Liga 1 şi treaba nu mergea foarte bine. M-a chemat atunci pe mine şi pe încă 2, 3 jucători, ca să ne putem salvăm de la retrogradare. S-a schimbat antrenorul, a venit domnul Cârţu mă cunoştea de la Steaua, am avut o relaţie excelentă.
Împreună am reuşit şi am fost aproape să jucăm în cupele europene. A fost un an foarte frumos. Aveam o echipă cu jucători tineri dar şi cu experienţă. A fost foarte greu, dar cu organizarea domnilor Cârţu şi Săndoi, am avut un parcurs excelent. Am avut multe victorii şi meciuri egale. Era foarte important pentru Craiova să rămână în Liga 1. Şi aşa a fost istoria de atunci la Craiova”, a mai povestit Brandan.
Când facem un grătar eu şi copiii mei mereu ascultăm muzică din Argentina, dar şi de unde ne place nouă. Punem şi muzică din România şi normal, imnul Craiovei. Fac asta datorită domnului Cârţu. În primul rând, datorită lui am ajuns să iubesc Craiova! Lumea în oraş e foarte fierbinte, te face să te simţi important în oraş. După victoriile de atunci megeam la restaurant şi tot timpul puneam imnul. Pablo Brandan
Când facem un grătar eu şi copiii mei mereu ascultăm muzică din Argentina, dar şi de unde ne place nouă. Punem şi muzică din România şi normal, imnul Craiovei. Fac asta datorită domnului Cârţu. În primul rând, datorită lui am ajuns să iubesc Craiova! Lumea în oraş e foarte fierbinte, te face să te simţi important în oraş. După victoriile de atunci megeam la restaurant şi tot timpul puneam imnul.
Pablo Brandan
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER