Din 2015 așteaptă fanii roș-albaștri ca FCSB, campioana României să nu mai fie doar un vis. Sezonul trecut, totul s-a pierdut într-un meci, practic. În 2024, dincolo de avansul în clasament după 21 de etape ale sezonului regular, există mai multe semne din fundal care argumentează puternic spre triumful echipei lui Gigi Becali.
Într-o analiză specială, ProSport îți prezintă elementele cu greutate care construiesc deja în culise parcursul spre titlu al FCSB și datele comparative, atunci când este cazul, cu celelalte formații din Superliga aflate în cursa pentru trofeu.
FCSB este formația din Superliga care are cel mai mare număr de goluri marcate, după 21 de etape, în primul sfert de oră al partidelor. Echipa lui Becali și Charalambous a înscris nu mai puțin de 7 goluri până în minutul 15, consacrându-se ca o formație care își impune sau măcar încearcă evident să-și impună în fiecare meci statutul de forță, profitând de diferența evidentă de valoare a jucătorilor ei încă din debutul confruntărilor.
Iureșul roș-albastru, cumva tradițional, capătă astfel o formă 2024 eficientă și, cumulat, cu randamentul defensiv din același interval de timp, lasă clar impresia unei campioane în marș triumfal spre adjudecarea titlului cuvenit.
Nu întâmplător FCSB este și echipa cu cele mai multe meciuri câștigate pe sistem 1 pauză – 1 final, respectiv 2 pauză – 2 final. În zece rânduri echipa lui Gigi Becali a dominat, a marcat, a condus la pauză și și-a păstrat avantajul până la final. E un prim secret argumentat pentru care FCSB, campioana României, e greu să mai fie doar o iluzie în 2024.
Senzația de dominare a FCSB e augmentată și de numărul record pentru această ediție a Superligii de victorii la zero obținute. Roș-albaștrii au 7 succese fără gol primit, completând astfel o stare de spirit care este imposibil să nu aibă impact, într-o măsură mai mică sau mai mare, asupra competitoarelor. În cel mai concret mod posibil, la nivelul mentalului jucătorilor. Doar FCU Craiova se apropie de FCSB, cu 6 victorii la zero.
Și mai important, iată împotriva cui și unde a scris FCSB victoriile sale fără gol încasat, în prima parte a campaniei „FCSB, campioana României”:
La acest moment, reluarea Superligii în 2024, FCSB se poate mândri cu cea mai mare medie de partide disputate în Superligă per jucător din lot în contextul întregului campionat, peste celelalte 19 competitoare. Roș-albaștrii au o medie impresionantă de 102 partide de Superligă în dreptul unui fotbalist! Sub ea se află U Cluj (96 meciuri) și Universitatea Craiova (88 meciuri).
Mai mult decât atât, dacă ne gândim că recordmanul FCSB la acest capitol, fundașul lateral Vali Crețu, are doar 281 meciuri, mult sub deținătorii de recorduri ai celorlalte echipe (425 – U Cluj prin Nistor, 394 – CFR Cluj prin Deac, 350 – Univ. Craiova prin Mateiu), ne dăm seama că zestrea de experiență în competiție e împărțită relativ uniform. Încă un plus.
De ce sunt relevante aceste detalii? Trofeele se câștigă bazându-te pe talentul tinerilor, valoarea titularilor dar mai ales experiența decisivă a fotbaliștilor în momentele-cheie de pe durata unui sezon cu parcurs specific. Gestionarea sezonului regular, a play-off-ului și a meciurilor cu principalele rivale sunt esențiale, firește, iar stăpânirea acestor secrete e la îndemâna celor care au sezoane bune în spate, trecând prin diferite contexte ale Superligii. Iar FCSB, campioana României, pare tot mai aproape astfel.
FCSB este formația care oferă cei mai mulți marcatori diferiți, nu mai puțin de 13 jucători reușind să înscrie în primele 21 de etape, la egalitate cu Universitatea Craiova. Au marcat deja ambii stoperi, Dawa și Ngezana, dar și închizători la bază precum Lixandru, Șut și Ovidiu Popescu. În față, efervescența ofensivă nu poate fi decât îmbucurătoare pentru fani: Băluță, Coman, Tavi Popescu, Miculescu și Compagno, toți pe tabelă.
Atât de multe soluții importante are FCSB în atac, pe orice zonă a terenului și, mai ales, prin fotbaliști polivalenți, încât statistica aceasta vine ca o confirmare întăritoare. Lot amplu, opțiuni de valoare, cu eficiență și randament. Iar prezența diferitelor posturi pe lista marcatorilor e și un semn de sinergie, dincolo de justificarea unui registru complex de modalități prin care echipa își creează oportunitățile de gol.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER